تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,155 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,943 |
تغییرپذیری رنگدانههای نورساختی، اسید کلروژنیک، اسید کافئیک و پرولین پینة کنگرفرنگی تحت تأثیر کاربرد محرکهای متابولیتی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 5، دوره 47، شماره 3، آذر 1395، صفحه 435-443 اصل مقاله (621.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2016.59806 | ||
نویسندگان | ||
صبا صمدی1؛ عظیم قاسم نژاد* 2؛ مهدی علیزاده2؛ مهران اعلمی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
2دانشیار، دانشکدۀ تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
3دانشیار دانشکدۀ صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
چکیده | ||
اسید سالیسیلیک (SA) و متیل جاسمونات (MeJA) بهعنوان دو هورمون گیاهی با القای ساخت (سنتز) آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و تحریک تولید و تجمع پروتئین کینازها، اکسیژنهای رادیکال آزاد و اسمولیتهایی مانند پرولین نقش بسزایی در تولید متابولیتهای ثانویه ایفاء میکنند. در این پژوهش تأثیر محرکهای SA و MeJA بر تجمع امینواسید پرولین، محتوای اسید کلروژنیک و اسید کافئیک و همچنین غلظت رنگدانههای درونی پینة (کالوس) کنگرفرنگی بررسی شد. به این منظور نمونههای پینة کنگرفرنگی با پنج سطح 0، 50، 100، 200 و 250 میکرومولار SA و MeJA (الیسیتور) با چهار تکرار، در قالب طرح کامل تصادفی تیمار شدند. بر پایۀ نتایج بهدستآمده تجمع پرولین و محتوای اسید کلروژنیک و اسید کافئیک تحت تأثیر غلظتهای مختلف محرکهای بهکاربردهشده قرار داشتند. نکتۀ جالبتوجه اینکه بین این ترکیبها و تأثیر محرکهای مورداستفاده همبستگی مشاهده شد. بهطوریکه تحت تأثیر تیمار 100 میکرومولار SA بیشترین تجمع اسید کلروژنیک، اسید کافئیک و پرولین مشاهده شد. افزایش سطح محرکها از این مقدار،کاهش محتوای اسید کلروژنیک، اسید کافئیک و میزان پرولین را به همراه داشت. در نمونههای تیمارشده با MeJA نیز نمونههای تیمارشده با متیل جاسمونات 100 میکرومولار بیشترین محتوای اسید کافئیک و پرولین را داشته و بیشترین میزان اسید کلروژنیک در تیمار 200 میکرومولار تجمع یافت همچنین بر پایۀ نتایج بهدستآمده ممکن است بیان شود، اگرچه تولید متابولیتها تحت تأثیر محرکهای متابولیتی افزایش مییابند، بااینوجود افزایش غلظت محرکهای متابولیتی بیشازحد بهینه نتیجۀ عکس خواهد داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید سالیسیلیک؛ اسید کافئیک؛ اسید کلروژنیک؛ پرولین؛ متیل جاسمونات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Influence of elicitors on photosynthesis pigments, caffeic acid, chlorogenic acid and proline content of Cynara scolymus callus | ||
نویسندگان [English] | ||
Saba Samadi1؛ Azim Ghasemnezhad2؛ Mehdi Alizadeh2؛ Mehran Alami3 | ||
1M.Sc. Student, Department of Plant production, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Gorgan, Gorgan, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Plant production, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Gorgan, Gorgan, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Food Science, Agricultural Sciences and Natural Resources, University of Gorgan, Gorgan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Salicylic acid (SA) and Methyl jasmonate (MeJA) as phytohormone regulate synthesis of secondary metabolites in a wide range of plant species by accumulation of phenylalanine ammonia lyase enzyme (PAL) and accelerate the production of oxygen free radicals, protein kinase, proline and nitrite oxide content. To study the effect of these compounds on synthesis of secondary metabolites, in two separate experiments the callus of artichoke was treated with different levels of MJ and SA (0, 50, 100, 200,250 µM) in the solid MS medium. A positive correlation between proline accumulation and phenolic compounds and negative correlation by photosynthesis pigments showed that in artichoke, the cells try to balance primary and secondary metabolites. Based on the obtained results, when the elicitors applied to cell culture, the amount of phenyl propanoid compounds and proline significantly increased. Application of SA at 100µM had the highest effect on the production of chlorogenic acid and caffeic acid as well as proline. And MJ in 100 µM had the maximum amount of caffeic acid and proline and highest amount of chlorogenic acid was seen in 200 µM. It can be concluded that poly phenolic compounds production, influenced by executed treatments. Optimization the elicitor concentrations could lead to desirable secondary metabolite production of artichoke under in-vitro conditions. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Caffeic Acid, chlorogenic acid, Methyl jasmonate, proline, Salicylic Acid | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,242 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,803 |