تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,003 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,492,765 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,752,572 |
تأثیر محلولپاشی پیش از برداشت پوتریسین و اسید سالیسیلیک بر برخی خواص کیفی میوۀ سیب رقم گرانی اسمیت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 6، دوره 47، شماره 3، آذر 1395، صفحه 445-456 اصل مقاله (959.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2016.59807 | ||
نویسندگان | ||
آرزو عسگرپور1؛ مصباح بابالار* 2؛ محمدعلی عسگری3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
در این تحقیق محلولهای اسید سالیسیلیک و پوتریسین هر کدام در چهار غلظت 0، 5/0، 1 و 2 میلیمولار تهیه شدند و بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی روی درختان میوۀ سیب گرانی اسمیت محلولپاشی شدند. پس از برداشت میوهها، فراسنجههای درصد کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد قابلحل، درصد اسیدهای قابل عیارسنجی (تیتراسیون)، اسید آسکوربیک، pH، شاخص طعم و رنگ پوست در پنج نوبت اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که اعمال تیمارها در مقایسه با نمونههای شاهد بهطور معنیداری (05/0>P) باعث جلوگیری از کاهش وزن میوه، حفظ سفتی بافت و حفظ درصد اسید قابل عیارسنجی شد. در مجموع نمونههای تیمارشده با غلظتهای 1 و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک و پوتریسین نسبت به غلظتهای دیگر کمترین کاهش وزن، بیشترین سفتی و بالاترین درصد اسید قابل عیارسنجی را داشتند. میزان مواد جامد قابلحل نیز در بعضی از مراحل بهطور معنیداری تحت تأثیر تیمارهای بررسی شده بود (05/0>P). تیمارها بر فراسنجههای pH، شاخص طعم و رنگ پوست در هیچکدام از مراحل تأثیر معنیداری نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید سالیسیلیک؛ پوتریسین؛ خواص کیفی میوه؛ محلولپاشی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of preharvest spray of putrescine and salicylic acid solutions on some qualitative properties of ‘Granny Smith’ apple fruit | ||
نویسندگان [English] | ||
Arezoo Asgarpour1؛ Mesbah Babalar2؛ Mohammad Ali Asgari3 | ||
1Former M.Sc. Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Assistant Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In the current research, salicylic acid and putrescine treatments solutions each with 0, 0.5, 1, and 2 mM/L levels were sprayed on the ‘Granny Smith’ apple trees in three preharvest stages. The treatments were applied based on factorial experiment in the randomized complete block design. Weight loss, fruit firmness, total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), pH, TSS/TA, peel color, and ascorbic acid parameters were measured in five stages after the harvest. The results revealed that the treatments led to reduce weight loss, to maintaine fruit firmness and to conserve TA parameters significantly (p<0.05) and were significantly effective on TSS values as compared to the control ones. In general, the samples treated with 1 and 2 mM/L levels of both salicylic acid and putrescine solutions had the lowest weight loss, the greatest fruit firmness and the highest TA, as compared to the other levels. TSS was affected significantly by 2 mM/L level of both salicylic acid and putrescine solutions only in some stages. None of the treatments showed significant influences on pH, TSS/TA and peel color parameters in neither of the studied periods of storage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
fruit quality, Putrescine, Salicylic Acid, spray solution | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,382 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,257 |