تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,804 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,677 |
بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتابسوختگی و شاخصهای کیفی انار رقم ملس ترش ساوه | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 47، شماره 3، آذر 1395، صفحه 491-499 اصل مقاله (512.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2016.59811 | ||
نویسندگان | ||
حسین میغانی* 1؛ محمود قاسم نژاد2؛ داود بخشی2 | ||
1استادیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران | ||
2دانشیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
آفتابسوختگی عارضهای فیزیولوژیکی است که با کاهش کیفیت میوة انار، سالانه آسیب و زیان زیادی به باغداران وارد میکند. در این پژوهش، تأثیر کائولین بر حفظ کیفیت و کاهش آفتابسوختگی میوة انار رقم ملس ترش ساوه بررسی شد. درختان انار طی فصل رشد در سه مرحله به ترتیب 45، 75 و 105 روز پس از تشکیل میوه با چهار سطح کائولین فرآوری شده (0، 5/2، 5 و 10 درصد) محلولپاشی شدند. نتایج نشان داد که کائولین بهطور معنیداری آفتابسوختگی میوه را کاهش داد. میزان مواد جامد محلول (TSS)، فلاونوئید کل و آنتوسیانین کل و میزان فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، پراکسیداز و کاتالاز در میوههای تیمارشده کمتر از شاهد بود. همچنین میزان سیانیدین 3- گلوکوزید، سیانیدین 3و5- دیگلوکوزید، دلفینیدین 3و5- دیگلوکوزید و پلارگونیدین 3و5- دیگلوکوزید در میوههای تیمارشده با کائولین بهطور معنیداری در مقایسه با شاهد کاهش یافت. در مقابل، میزان فنل کل میوه افزایش یافت، اما تغییر معنیداری در ظرفیت پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) کل و میزان TA، pH، TSS/TA و دلفینیدین 3-گلوکوزید و پلارگونیدین 3-گلوکوزید آب انار مشاهده نشد. در کل، سه بار محلولپاشی درختان انار با غلظت 5 درصد کائولین با فاصلة سی روز برای جلوگیری از آسیب و زیان آفتابسوختگی میوة انار توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
انار؛ آنتوسیانین؛ آنزیمهای آنتیاکسیدانی؛ ترکیبهای فنلی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of kaolin on the sunburn damage and qualitative characteristics of pomegranate fruit cv. Malas-e-Torsh-e-Saveh | ||
نویسندگان [English] | ||
Hossein meighani1؛ Mahmood Ghasemnezhad2؛ Davood Bakhshi2 | ||
1Assistant Professor, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Jiroft, Iran | ||
2Associate Professor, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Sunburn damage is a physiological disorder, which reducing pomegranate fruits quality and result to huge loss to the gardeners yearly. In this study, the effects of kaolin on maintaining fruit quality and decreasing sunburn damage of Malas-e-Torsh-e-Saveh pomegranate was investigated. Processed Kaolin (surround® WP) with 0, 2.5, 5 and 10 % (w/v) was sprayed over the whole canopy and fruits at 45, 75 and 105 days after fruit set. The results indicated that kaolin significantly decreased fruit sunburn damage. Total soluble solid (TSS), total flavonoid content, total anthocyanin content and activity of superoxide dismutase (SOD), peroxidase (POD) and catalase (CAT) enzymes reduced in kaolin treated fruits in compared to control. Furthermore, cyanidin 3-glucoside, cyanidin 3,5-diglucoside, delphinidin 3,5-diglucoside and pelargonidin 3,5-diglucoside content in kaolin treated fruits were lower than control. In contrast, fruit total phenolic content increased, but no significant difference was found for titratable acidity (TA), TSS/TA, pH, antioxidant activity and delphinidin 3-glucoside and pelargonidin 3-glucoside of pomegranate juice. Overall three times spraying with 5% kaolin concentration at 30 days intervals recommended for control of sunburn damage of pomegranate fruits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anthocyanin, Antioxidant Enzymes, pomegranate, phenolics compounds | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,634 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,581 |