تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,002 |
ارزیابی کمی و کیفی ترکیبهای فنلی و فعالیت پاداکسندگی برهموم شهرستان کرج | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 47، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 499-506 اصل مقاله (566.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.202821.653431 | ||
نویسندگان | ||
لعیا پورآزادی1؛ غلامعلی نهضتی* 2؛ فاطمه غازیانی2؛ سعید عباسی1 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور تعیین میزان کمی و کیفی ترکیبهای شیمیایی و بررسی زمان مناسب برداشت برهموم این پژوهش روی کندوهای زنبورعسل مستقر در شهرستان کرج انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تیمار (زمان برداشت برهموم) و شش تکرار (کندو) انجام شد. پس از برداشت نمونهها، از آنها عصارة اتانولی تهیه و سپس با روشهای استاندارد برای ارزیابی ترکیبها اقدام شد. برای اندازهگیری میزان فنل از روش فولین، برای اندازهگیری فلاونویید از روش آلومینیوم کلراید، برای اندازهگیری توان پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) از روش FRAP و برای اندازهگیری فعالیت پاداکسندگی از روش DPPH استفاده شد. دادههای گردآوریشده با نرمافزار SAS و با رویة glm تجزیهوتحلیل شد. بر پایة نتایج بهدستآمده، برهموم برداشتشده از کندوها در مردادماه با میزان فنل 70/216 میلیگرم بر گرم و فلاونویید 69/61 میلیگرم بر گرم، توان پاداکسندة μmol27/3305 و درصد فعالیت پاداکسندگی 42/52 درصد، نسبت به برهموم برداشتشده در ماههای خرداد و تیر کیفیت بالاتر و تفاوت معنیداری داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
برهموم؛ ترکیبهای فعال؛ زنبورعسل؛ کیفیت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation the quality and quantity of phenolic compound and antioxidant activity of propolis in the vicinity of Karaj | ||
نویسندگان [English] | ||
Laya Pourazadi1؛ Gholam Ali Nehzati2؛ Fatemeh Ghaziani2؛ Saeed Abbasai1 | ||
1Former M.Sc. Student, Department of Animal Science, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Animal Science, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to determine the quality and quantity of chemical compounds and the proper harvesting time of propolis form honey bee hives in Karaj. A completely randomized design with three treatments (propolis harvesting time) and six replicated (hives) were used. Propolis samples were collected from hives in June, July and August. Ethanol extract was prepared from samples and standard methods were used for evaluation. Methods of pholin, FRAP, and Alominium chloride were used to measure phenol level, felavenoide, and antioxidant patency respectively. The results showed that amount of phenol, felavenoide and antioxidant potency were 216.7 mg/gr, 61.69 mg/gr, and 3305.27 μmol respectively and antioxidant activity was 52.42%. these amounts were higher than the qualities of samples harvested in June and July. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Active Ingredients, honey bee, propolis, quality | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,043 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,030 |