تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,525 |
تعداد مقالات | 70,442 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,990,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,111,930 |
بررسی تأثیر روشهای ارگانیک کوددهی بر کیفیت و کمیت علوفۀ تاجخروس (Amaranthus spp. L.) | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 6، دوره 47، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 585-593 اصل مقاله (652.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2017.125602.653879 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا محمدی تودشکی* 1؛ امیر آینه بند2؛ اسفندیار فاتح3 | ||
1دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه زراعت و اصلاح نباتات | ||
3عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه زراعت و اصلاح و نباتات | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر تیمارهای مختلف کودهای آلی و شیمیایی بر محصول کمی و کیفی گیاه علوفهای تاجخروس (Amaranthus spp. L.)، آزمایشی بهصورت کرتهای یکبار خردشده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در تابستان سال 1393 در مزرعۀ تحقیقاتی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. تیمار اصلی شامل روشهای مدیریت ارگانیک1، ارگانیک2، شیمیایی، تلفیق کودهای شیمیایی و زیستی و تیمار شاهد و عامل فرعی شامل دو رقم تاجخروس جدید به نامهای پلنزمن و کونیز بود. نتایج نشان داد، هر دو روشهای مدیریت ارگانیک و بهویژه رقم کونیز بیشترین کمیت ویژگیهای ارتفاع، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه و کل عملکرد مادۀ خشک را داشتند. بیشترین عملکرد علوفۀ خشک (368 گرم در مترمربع) مربوط به مدیریت ارگانیک 2 در رقم کونیز بود. عملکرد مادۀ خشک بیشترین همبستگی معنیدار را با ویژگی وزن ساقه داشت. بیشترین قابلیت هضم، انرژی سوختوسازی (متابولیسمی)، پروتئین خام و کربوهیدرات محلول در آب در هر دو روش ارگانیک به دست آمد. بین رقمها از نظر ویژگیهای کیفی تفاوت معنیداری وجود نداشت. مدیریت تلفیقی در رقم کونیز بیشترین (57 درصد) قابلیت هضم را داشت که تفاوت معنیداری با مدیریت ارگانیک 2 نداشت. بیشترین (17 درصد) پروتئین خام مربوط به تیمار ارگانیک 1 در رقم پلنزمن بود. بین عملکرد مادۀ خشک و قابلیت هضم همبستگی مثبت، ولی بین عملکرد مادۀ خشک و پروتئین خام همبستگی منفی وجود داشت. بهطورکلی نتایج بهدستآمده از این بررسی نشان داد که استفاده از روشهای ارگانیک کوددهی تأثیر مطلوبی بر کمیت و کیفیت تولید علوفۀ تاجخروس در شرایط خوزستان خواهد داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
الیاف محلول در اسید (ADF)؛ انرژی متابولیسمی؛ پروتئین خام؛ تاجخروس؛ قابلیت هضم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study the effect of organic fertility methods on quality and quantity of fodder Amaranth (Amaranthus spp. L.) | ||
نویسندگان [English] | ||
mohammadreza mohammadi tudeshki1؛ Amir Ayeneh band2؛ Esfandiar Fateh3 | ||
1Shahid chamran university | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the effect of organic and inorganic fertilizers on quality and quantity production of fodder Amaranth (Amaranthus spp. L.) a field experiment was conducted in agricultural faculty of Shahid Chamran University in 2015. The experimental design was split plot based on RCB with three replications. Main plots were including Organic 1, Organic 2, Chemical, Integrated and Control and subplot including 2 Amaranth cultivars (Plansman and Koniz). Our results showed that both organic methods and Koniz Cv. had the highest plant height, leaf and stem dry matter and total dry matter. The highest fodder yield (368 gr/m2) belonged to Koniz Cv. with organic 2 methods due to better stem and leaf dry matter. Total dry matter production had the highest significant correlation with stem dry matter. Both organic methods had the highest digestibility, metabolic energy, crude protein and water soluble carbohydrates. No significant differences observed between cultivar for quality characters. Application of integrated method in Koniz Cv. had highest digestibility (57 percent) but had no significant differences with organic 2 methods. The highest crude protein (17 percent) belonged to Cv. Plansman with Organic 1 treatment. Total dry matter had positive correlation with digestibility but negative correlation with crude protein. In conclusion, we found that appling organic fertilizer methods will have good effective on quality and quantity of fodder production from Amaranth in Khuzestan. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Amaranth, acid detergent fiber (ADF), crude protein, digestibility, metabolical energy | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 957 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,027 |