تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,305 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,201,546 |
توسعه یک سامانه زبان الکترونیک مبتنی بر الکترود گلسیکربن به منظور کمیتسنجی اسید اسکوربیک | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 10، دوره 48، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 99-93 اصل مقاله (718.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.61564 | ||
نویسندگان | ||
محمد جعفر دالوند؛ سید سعید محتسبی* ؛ شاهین رفیعی | ||
دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
آب میوهها به سبب داشتن ویتامینهای ضروری از دیدگاه سلامت دارای منافع زیادی برای انسان میباشند لذا به شدت در معرض تقلب و ناخالصی میباشند. از طرف دیگر ترکیبهای پیچیده موجود در مواد غذایی، تعیین محتوای کیفی و کمی آنها را مشکل ساخته است. استفاده از روشهای شیمیایی برای اندازهگیری و تشخیص ترکیبات پیچیده اغلب وقتگیر و هزینهبر میباشند. در حال حاضر فناوری زبان الکترونیک، چشم انداز امیدوار کنندهای را در در خصوص کنترل کیفی و تشخیص اصالت محصول نشان داده است لذا کاربرد گستردهای در صنایع غذایی پیدا کرده است. در این پژوهش، یک سامانه زبان الکترونیک مبتنی بر الکترود کاری گلسیکربن و تکنیک ولتامتری چرخهای برای کمیت سنجی اسید اسکوربیک به کار گرفتهشده است. نتایج نشان داد همبستگی خطی مطلوبی (y=0.0622x-1.1547, R2=0.998) میان تغییرات غلظت اسید اسکوربیک و جریان پیک کاتدی آن وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبمیوه؛ زبان الکترونیک؛ اسید اسکوربیک؛ جریان پیک؛ ولتاموگرام | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Development of an electronic tongue based on glassy carbon electrode for quantification of ascorbic acid | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Jafar Dalvand؛ Shahin Rafiee؛ | ||
Student | ||
چکیده [English] | ||
Fruit juices has many benefits to human health due to the essential vitamins, they are vulnerable to fraud and gross. The compounds in food are found complex, so it is difficult to determine the quantitative and qualitative content values. The use of chemical methods to measure and recognize the complex compounds are often time-consuming and relatively expensive. Recently electronic tongue widely used in the food industry in particular have shown promising outlook for demonstrating the quality and originality of the product. In this study, an electronic tongue system based on glassy carbon electrodes and cyclic voltammetry is used for quantification of ascorbic acid. The results indicated that the proposed electronic tongue is able to quantify ascorbic acid. Furthermore, the results revealed good correlation (y=0.0622x-1.1547,R^2=0.998) between ascorbic acid concentration and cathodic peak current. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Fruit juice, Electronic Tongue, Ascorbic acid, cathodic peak, voltammogram | ||
مراجع | ||
Baldeon, E.O., Alcaniz, M., Masot, R., Fuentes, E. M., Barat, J. M., Grau, R. Voltammetry pulse array developed to determine the antioxidant activity of camu-camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) McVaug) and tumbo (PassiFLora mollisima (Kunth) L.H. Bailey) juices employing voltammetric electronic tongues. 2015. Food Control, 54, 181-185. Cozzolin, D., Cynkar, W., Dambergs, R., & Smith, P. 2010. Two- Dimensional correlation analysis of the effect temperature on the fingerprint of wines analysed by mass spectrometry electronic nose. Sensors and Actuators B, 145, 628-634. Dias, L. A., Peres, A. M., Veloso, A. C. A., Reis, F. S., Vilas-Boasa, M., Machado, A. A. S. C. 2009. An electronic tongue taste evaluation: Identification of goat milk adulteration with bovine milk. Sensors Actuators B, 136 (1), 209-217. Escuder, G. L., Peris, M. 2010. Review: Highlights in recent applications of electronic tongues in food analysis. Analytica Chimica Acta, 665, 15–25. Fennema, O. R. 1977. Loss of vitamins in fresh and frozen foods. Food Technology, 31(12), 32. Ghasemi-Varnamkhasti, M., Mohtasebi, S.S., Rodrıguez-Mendez, M.L., Siadat, M., Ahmadi, H. Razavi, S.H. 2011.Electronic and bioelectronics tongues, two promising analytical tools for the quality evaluation of non-alcoholic beer. Trends in Food Science & Technology 22(5), 245-248. Ghasemi-Varnamkhasti, M., Rodríguez-Méndez, M.L., Mohtasebi,S.S., Apetrei, C., Lozano, J., Ahmadi, H., Razavi,S.H., de Saja, J. A. 2012. Monitoring the aging of beers using a bioelectronic tongue. Food Control 25, 216-224. Heidabeigi, K., Mohtasebi, S.S., Diaz, J. S., Plaza, C.M., Ghasemi-Varnamkhasti, M., Alanso, G.L., García-Rodríguez, V., Rafiee, S., Rezaei, K., García-Hernández , C., De Saja, J. A.,Rodrıguez-Mendez, M.L. 2016. Flavour characteristics of Spanish and Iranian saffron analysed by electronic tongue. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods 8(3), 359-368. Hong, X., Wang, J. 2014. Detection of adulteration in cherry tomato juices based on electronic nose and tongue: Comparison of different data fusion approaches. Journal of Food Engineering 126, 89–97. Jandric, Z., Roberts, D., Rathor, M.N., Abrahim, A., Islam, M., Cannavan, A. 2014.Assessment of fruit juice authenticity using UPLC–QToF MS: A metabolomics approach. Food Chemistry, 148, 7–17. Kantor, D. B., Hitka, G., Fekete, A., Balla, C. 2008. Electronic tongue for sensing taste changes with apricots during storage. Sensors and Actuators B, 131 (1), 43-47. Medina-Plaza, C., García-Hernandez, C., de Saja, J.A., Fernandez-Escudero, J.A., Barajas, E., Medrano, G., García-Cabezon, C., Martin-Pedrosa, F., Rodriguez-Mendez, M.L. 2015. The advantages of disposable screen-printed biosensors in a bioelectronic tongue for the analysis of grapes. LWT - Food Science and Technology, 62, 940-947. Navarro-Pascual-Ahuir, M., Lerma-García, M.J., F. Simó-Alfonso, E., Herrero-Martínez, J.M. 2015. Quality control of fruit juices by using organic acids determined by capillary zone electrophoresis with poly (vinyl alcohol)-coated bubble cell capillaries.Food Chemistry, 188, 596–603. Pisoschi, A. M., Pop, A., Negulescu, G. P., Pisoschi., A. 2011. Determination of Ascorbic Acid Content of Some Fruit Juices and Wine by Voltammetry Performed at Pt and Carbon Paste Electrodes. Molecules, 16, 1349-1365. Qiu, S., Wang, J. 2015. Effects of storage temperature and time on internal quality of satsuma mandarin (Citrus unshiu marc.) by means of E-nose and E-tongue based on two-way MANOVA analysis and random forest. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 31, 139-150. Reinhard, H., Sager, F., Zoller, O. 2008. Citrus juice classification by SPME-GC-MS and electronic nose measurements LWT - Food Science and Technology, 41, 1906-1912. Rudnitskaya, A. Polshin, E. Kirsanov, D. Lammertyn, J. Nicolai, B. Saison, D. Delvaux, F. R. Legin, A. 2009. Instrumental measurement of beer taste attributes using an electronic tongue. Analytica Chimica Acta. 646, 111-118. Stander, M.A., Kühn, W., Hiten, N.F. 2013. Survey of South African fruit juices using a fast screening HILIC-MS method. Food Additives & Contaminants: Part A, 30, 1473–1484. Sun, H., Mo, Z. H., Choy, J. T. S., Zhu, D. R.,Fung, Y. S. 2008. Piezoelectric quartz crystal sensor for sensing taste-causing compounds in food. Sensors and Actuators B, 131 (1), 148-158. Uddin, M.S, Hawlader, M.N.A., Ding, L., Mujumdar, A.S. 2002. Degradation of ascorbic acid in dried guava during storage. Journal of food engineering, 51, 21-26. Vázquez, D., Tascón, M., Deban, L. 2012. Determination of Ascorbic Acid in Commercial Juices, on a Modified Carbon Paste Electrode, by Using a Taguchi Experimental Design. Food Anal. Methods, 5, 441–447. Zhan, D., Velmurugan, J., Mirkin, M.V. 2009. Adsorption/Desorption of Hydrogen on Pt Nanoelectrodes: Evidence of Surface Diffusion and Spillover. Journal of American Chemistry Society, 131, 14756–14760. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 878 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 822 |