تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,408 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,225,779 |
تأثیر روشهای مختلف خشککردن بر کمیت و کیفیت اسانس بابونه کبیر (Tanacetum parthenium L.) | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 18، دوره 48، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 172-165 اصل مقاله (676.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.61571 | ||
نویسندگان | ||
حسین شاکری چالشتری1؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی* 2؛ علی ملکی3؛ عبدالله قاسمی پیربلوطی4؛ بهرام حسین زاده سامانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
2استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد | ||
3استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
4دانشیار ،گروه گیاهان دارویی و معطر ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
چکیده | ||
اسانسهای گیاهی در طیف وسیعی از محصولات دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند. به منظور بررسی تأثیر روشهای مختلف خشککردن بر زمان خشککردن، درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی بابونه کبیر، آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد. سه توان مختلف مایکروویو شامل 360،540 و720 وات و سه دمای مختلف آون شامل 40،50 و 60 درجه سلسیوس و دو روش طبیعی (سایه و آفتاب) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تأثیر معنیدارروشهای مختلف خشککردن بر میزان و درصد ترکیبات اسانسنمونهها بود. بالاترین درصد اسانس به ترتیب در روش سایه (76/0 درصد) و دمای 40 درجه سلسیوس آون (74/0 درصد) به دست آمد و کمترین میزان (32/0 درصد) مربوط به روش مایکروویو توان 720 وات بود. در میان 27 ترکیب شناسایی شده اسانس بابونه کبیر، کامفن، کامفور، بورنیل استات، جرماکرین دی و سایکلوپنتادین اجزای اصلی بودند. بیشترین میزان کامفن در دمای 50 درجه سلسیوس آون به دست آمد این در حالی است که استفاده از توانهای مختلف مایکروویو کاهش شدید این ترکیب را در پی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
خشک کردن؛ اسانس. ماکروویو؛ بابونه کبیر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Different Drying Methods on the Quality and Quantity of the Essential Oil of Feverfew (Tanacetum Parthenium L.) | ||
نویسندگان [English] | ||
Hossein Shakeri1؛ Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti2؛ Ali Maleki3؛ Abdollah Ghasemi4؛ Bahram Hosseinzadehsamani3 | ||
چکیده [English] | ||
Plant essential oils are used in a wide range of pharmaceutical, food, cosmetics and hygienic products. To investigate the effects of different drying methods on drying time, essential oil content and composition of feverfew (Tanacetum parthenium L), an experiment was conducted in a randomized complete design with three replications. Three microwave powers (360, 540 and 720 w), three oven temperature levels (40, 50 and 60 °C), and two natural drying methods (sun and shade drying) were assessed and compared. Results showed the significant effects of drying methods on essential oils content and percent of samples. The highest essence percent was obtained in shade drying and at 40 oC as 76 and 74 %, respectively whereas the lowest one was found to be 32 % corresponding to 720 w microwave method. Among 27 components identified in the essential oils of feverfew (Tanacetum parthenium L.), camphene, camphor, Bornyl acetate, Germacrene and Cyclopentadiene were the major components, respectively. The highest comphene amount was obtained at oven 50 oC while utilizing various microwave power values reduced this compound markedly. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Tanacetum parthenium L, Drying, Microwave, Essential oil | ||
مراجع | ||
Adams R. P.(2007). Identification of essential oil components by gas chromatography/mass spectrometry. APC press. 456p. Anonymous.(2002). A.O.A.C Official Methods of Analysis. 17th ed. Washington D.C. USA: Association of Official Agricultural Chemists, Inc. Asekan O.T. Grieson D.S. and Afolayan A.J.(2007). Effect of drying methods on the quality of the essential oil of Mentha lonifolia L. subsp Capensis. Food Chemistry 101:995-998. Azizi M. Rahmati M. Ebadi T. and Hasanzadeh khayyat M.(2010). The effects of different drying methods on weight loss rate, essential oil and chamazolene contents of chamomile (Matricaria recutita) flowers. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, Vol. 25, No. 2.(In Farsi). Blumenthal M.(1998). The Complete German Commission E Monographs: Therapeutic Guide to Herbal Medicines. Tansy Flower and Herb, Unapproved Herbs, American Botanical Council/Integrative Medicine Communications, Austin, TX/Boston, MA.pp. 379-380. Blose N.(2001). Herb Drying Handbook: Includes Complete Microwave Drying Instructions. Sterling Publishing Co. Inc. New York. 96p. Derya Arsalan M. and Ozcan M.(2008). Evaluation of drying methods with respect to drying kinetics, mineral content and colour characteristics of rosemary leaves. Energy Conversion and Management Journal, 49: 1258-1264. Diaz G.R. Martinez-Monzo J. Fito P. and Chiralt A.(2003). Modeling of dehydrating and rehydrating of orange slices in combined microwave/air drying. Innovative in Food Science and Emerging Technologies, 4: 203-209. Ebady M. Rahmati M. Azizi M. and Hassanzadeh M. (2011). Effects of different drying methods (natural method, oven and microwave) on drying time, essential oil content and composition of Savory (Satureja hortensis L.) Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, Vol. 26, No. 4.(In Farsi). Ezadi Z. AghaAlikhani M. Esna-Ashari M and Davoodi P.(2014). Determining chemical composition of feverfew(Tanacetum parthenium L.) essential oil and evaluation of it's antimicrobial activity on some microbial strains. Journal of medical science. Volume 18. Pages 31 to 43. (In Farsi). Feng H. (2002). Analysis of microwave assisted fluidized-bed drying of particulate product with a simplified heat and mass transfer model. International Communications in Heat and Mass Transfer. 29: 1021-1028. Golmakani M. T. and Rezaei K.(2008). Comparison of microwave-assisted hydrodistillation with the traditional hydrodistillation method in the extraction of essential oils from Thymus vulgaris L. Food Chemistry 109:925-930. Ghani A. and Azizi M.(2010). Effect of different drying methods on the morphological characteristics and the essence of five species (Achillea). Herbal products (Journal of Agriculture), Vol. 32. pages 1 to 11.(In Farsi). Hamrouni Sellami I. Bettaieb Rebey I. Sriti J. Rahali F. Limam F.and Marzouk B.(2012). Drying Sage (Salvia officinalis L.) Plants and Its Effects on Content, Chemical Composition, and Radical Scavenging Activity of the Essential Oil. Food Bioprocess & Technology 5:2978–2989. Jaymand K. Rezaei B.(2001). study the chemical composition of the essential oil of Achillea species of desert, yellow and Zagros. Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research. Volume 5 pages 27 to 46. (In Farsi). Keyhani A. Sefidkon F.and Monfared A.(2015). The effect of drying and distillation methods on essential oil content and composition of Satureja sahendica Bornm. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, Vol. 30, No. 2.(In Farsi). Martinov M. Oztekin S. and Muller J. (2007). Medicinal and Aromatic Crops Harvesting, drying, and Processing. Haworth Food and Agricultural Press, Inc. 309p. Moyler D.A.(1994). Spices-Recent Advances. In: Spices, Herbs and Edible Fungi. Charalambous G.(ed.) Elsevier Science London UK.PP.1-70. Rezvanpanah S. Rezaei K. Razavi S. H. and Golmakani M. T. (2011). Antibacterial properties and chemical characterization of the essential oil from summer savory extracted by microwave-assisted hydrodistillation. Brazilian Journal of Microbiology42:1453-1462. Rahmati M. Azizi M. Ebadi T. and Hasanzadeh khayyat M.(2011). Effect of different drying methods on the rate of weight loss, the essential oil and chamazulene chamomile (Matricaria recutita). Diploid number Jrmanya. Journal of Horticultural Science. Vol. 25, No. 1 (In Farsi). Sefidkon F. Abbasi K. and Khaniki G.B. (2006). Influence of drying and extraction methods on yield and chemical composition of the essential oil of Satureja hortensis. Food Chemistry. 99: 19-23. Shabany N. Kouchakzadeh A.(2014). microwave drying kinetics of Celery leaves. Eighth National Congress of Agricultural Engineering (Journal of Biosystems) and mechanization 9 to 11 February. Mashhad Ferdowsi University. Tavakoly poor H.(2001). Drying food, principles and methods. Ayzh publications. Tehran. 176 pages. (In Farsi). Venskutonis P. R.(1997). Effect of drying on the volatile constituents of thyme (Thymus vulgaris L.) and sage (Salvia officinalis L). Food Chemistry 59: 219-227. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 905 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,146 |