تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,642 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,712 |
اثر شرایط هیدرولیز بر فعالیت آنتیاکسیدانی هیدرولایزات پروتئین ضایعات ماهی شیزوتراکس (Schizothorax zarudnyi) | ||
شیلات | ||
مقاله 8، دوره 69، شماره 3، مهر 1395، صفحه 351-358 اصل مقاله (316.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.61630 | ||
نویسندگان | ||
سعید خواجوی1؛ اسحق زکیپور رحیمآبادی* 2؛ منصور غفاری مقدم3؛ هادی شهرکی1؛ لیلا میر4؛ مجید زند کریمی5 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل، ایران ایران؛ دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، ایران | ||
3دانشیار گروه شیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، ایران | ||
4کارشناس آزمایشگاه، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، ایران | ||
5استادیار دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران | ||
چکیده | ||
اکسیداسیون نقش مهمی در بیماری ها و کاهش کیفیت روغن و چربی مواد غذایی در طی فرآوری و نگهداری ایفا میکند. در صنایع فرآوری ماهی ضایعاتی شامل پوست، سر، امعاء و احشاء، جگر و غیره تولید میگردد. این ضایعات، حاوی مقادیر خوبی از مواد غنی پروتئینی هستند که معمولا برای استفاده های کم ارزش از قبیل آرد ماهی، کود و غذای دام فرآوری می شوند. در تحقیق حاضر اثر شرایط مختلف هیدرولیز پروتئین بر خاصیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی شیزوتراکس بررسی گردیده است. از آنزیم پپسین برای هیدرولیز پروتئین و از میزان مهار رادیکال آزاد DPPH برای سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی استفاده گردید. متغیرهای شرایط هیدرولیز شامل غلظت آنزیم (1، 2، 3، 4، 5 و 10 درصد)، غلظت سوبسترا (3، 4، 5، 6 و 7 گرم)، دمای واکنش (35، 37، 39 و 42 درجه سانتی گراد) و زمان واکنش (6، 24، 30، 48، 72 و 96 ساعت) به کار گرفته شد. شرایط بهینه بدست آمده شامل غلظت آنزیم 5% ، مقدار سوبسترای 5 گرم، دمای 37 درجه سانتی گراد و زمان واکنش 72 ساعت بود که منجر به مهار 06/50 % رادیکال DPPH گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
شیزوتوراکس؛ ضایعات ماهی؛ هیدرولایزات پروتئین ماهی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ بهینه سازی؛ محصولات با ارزش افزوده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of hydrolysis condition on the antioxidant activity of protein hydrolysate from Schizothorax zarudnyi’s waste | ||
نویسندگان [English] | ||
Saeed Khajavi1؛ Eshagh Zakipour Rahimabadi2؛ Mansour Ghaffari Moghaddam3؛ Hadi Shahraki1؛ Leyla Mir4؛ Majid Zand Karimi5 | ||
1M.Sc. Department of Fisheries, Natural Resources Faculty, Zabol University, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, 98615-538 Zabol, Iran. | ||
3Assistant Professor, Department of Chemistry, Science faculty, Zabol University, Iran | ||
4Laboratory expert. Pharmacy faculty, Zabol University of Medical Sciences, Iran | ||
5Assistant Professor, Pharmacy faculty, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, | ||
چکیده [English] | ||
Oxidation plays an important role in diseases and reduction of fats and oil quality in food products during processing and storage. Fish processing industry produce a lot of waste including skin, head, viscera, liver, and etc. These wastes contain good amount of rich protein material that are normally processed into low market-value products, such as animal feed, fish meal and fertilizer. Present work was conducted to study the effect of protein hydrolysis condition on antioxidant activity of hydrolysate obtained from Schizothorax zarudnyi wastes. Pepsin was used for protein hydrolysis and DPPH radical scavenging power was used to evaluate antioxidant activity of hydrolysates Hydrolysis condition variables were as enzyme concentration (1, 2, 3, 4, 5 and 10 %), substrate concentration (3, 4, 5, 6 and 7 g), reaction temperature (35, 37, 39 and 42 ºC), and hydrolysis time (6, 24, 30, 48, 72 and 96 hours). The optimum conditions obtained were as follows: enzyme concentration of 5%, substrate amount of 5 g, temperature of 37 ºC and time of 72 hours, under which, DPPH radical scavenging activity of 50.06 % was obtained. | ||
اصل مقاله | ||
Schizothorax zarudnyi, Fish Wastes, Fish Protein Hydrolysate, Antioxidant Activity, Optimization, Added Value Products | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,112 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,854 |