تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,716 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,874 |
بررسی تأثیر عملآوری کود مرغی با سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوست انار بر فعالیت هضمی و تخمیری میکروارگانیسمهای شکمبه گاو در شرایط برونتنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 19، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 321-336 اصل مقاله (749.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.61957 | ||
نویسندگان | ||
افروز شریفی1؛ مرتضی چاجی* 2؛ علیرضا وکیلی3 | ||
1دانشجوی دکتری دانشگاه کشاورزی رامین | ||
2دانشیار دانشکده علوم دامی-دانشگاه کشاورزی رامین | ||
3دانشیار دانشکده کشاورزی-گروه علوم دامی-دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر عملآوری کود مرغی با تانن استخراج شده از پوست انار بر قابلیت هضم و تخمیر، رشد باکتریها و قارچهای شکمبه، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن سطوح صفر (تیمار شاهد)، پنج، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 درصد عصاره تاننی به کود مرغی بود. حجم گاز و پتانسیل تولید گاز به ترتیب تا سطح 20 و 15 درصد عصاره بین تیمارها مشابه بود. نرخ تولید گاز در تیمارهای حاوی 20 و 35 درصد عصاره کمترین (05/0P<)، اما در سایر تیمارهای آزمایشی تفاوتی نداشت. با افزایش مقدار عصاره تاننی در جیره، ضریب تفکیک، تولید توده میکروبی و بازده تولید توده میکروبی افزایش، اما غلظت نیتروژن آمونیاکی کاهش یافت (05/0P<). بیشترین و کمترین قابلیت هضم پروتئین خام به ترتیب با افزودن 15 و 35 درصد عصاره به کود مرغی به دست آمد (05/0P<). در محیط کشت اختصاصی باکتریها، قابلیت هضم ماده خشک و غلظت نیتروژن آمونیاکی سه روز پس از انکوباسیون با افزایش میزان عصاره کاهش یافت (05/0P<)؛ اما در محیط کشت اختصاصی قارچها، قابلیت هضم ماده خشک در زمانهای مورد بررسی تحت تأثیر قرار نگرفت. بر اساس نتایج حاصل عملآوری کود مرغی با تانن استخراج شده از پوست انار تا سطح 25 درصد، اثر مثبتی بر هضم و تخمیر کود مرغی دارد و ممکن است متابولیسم نیتروژن در دستگاه گوارش نشخوارکنندگان را بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتری شکمبه؛ عصاره تانندار؛ فراسنجههای تخمیر؛ قابلیت هضم؛ قارچهای شکمبه؛ نیتروژن آمونیاکی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of treatment recycled poultry bedding with pomegranate peel tannins extract on in vitro digestion and fermentation activity of cow rumen microorganisms | ||
چکیده [English] | ||
The present experiment conducted to investigate the effect of processing broiler litter with different levels of tannin extracted from pomegranate peel on in vitro rumen digestion and fermentation, rumen fungi and bacteria growth using completely randomized design in Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan. Dietary treatments were adding pomegranate peel extract to broiler litter at levels 0, 5, 10, 15, 20, 25, 30 and 35 percent of dietary dry matter (DM). The gas and potential of gas production were constant with increasing level of pomegranate peel extract up to 20 and 15 percent, respectively. Rate of gas production was similar between treatments, except for diets containing 20 and 35 percent of pomegranate peel extract which decreased significantly (P<0.05). Increasing the level of pomegranate peel extract decreased rumen ammonia nitrogen concentration, but increased partitioning factor, microbial protein production and efficiency of microbial protein compared to control diet (P<0.05). Highest and lowest two-step crude protein digestibility was observed in diets containing 15 and 35 percentage pomegranate peel extract, respectively (P<0.05). After three days incubation of diets in specific rumen bacteria medium with increasing level of pomegranate peel extract, DM digestibility and ammonia nitrogen concentration decreased (P<0.05). Dry matter digestibility in all of investigated times were constant by incubation of treatments containing pomegranate peel extract in specific rumen fungi medium. According to the results, processing of broiler litter with pomegranate peel extract up to 25 percent of dry matter has potential to improve nitrogen metabolism in ruminants without any negative effects on nutrients digestibility. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ammonia nitrogen, digestibility, fermentation parameters, rumen bacteria, Rumen fungi, Tannin extract | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 576 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 317 |