![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,319 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,571 |
تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دورة آغازین بر عملکرد، ریختشناسی رودة باریک، سطح الکترولیتهای سرم و کانی شدن استخوان درشتنی جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 48، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 19-28 اصل مقاله (772.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.216280.653470 | ||
نویسندگان | ||
سهیلا آذرزرتشت1؛ احمد کریمی* 2؛ قربانعلی صادقی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
3استاد، گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
چکیده | ||
این آزمایش بهمنظور تعیین میزان تأثیر سطوح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحلة آغازین (1 تا 10 روزگی) بر عملکرد جوجههای گوشتی، میزان کانی شدن استخوان درشتنی، الکترولیتهای سرم، ویژگیهای لاشه و ریختشناسی رودة باریک انجام گرفت. در این آزمایش از 280 قطعه جوجة گوشتی سویة راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی استفاده شد. گروههای آزمایشی عبارت از پنج سطح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیرة (150، 200، 250، 300 و 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم) در چهار تکرار و هر تکرار شامل چهارده قطعه جوجه بودند. نتایج نشان داد که تغذیه با استفاده از جیرة دارای تعادل آنیون-کاتیون 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم، موجب کاهش وزن زنده و میانگین افزایش وزن در دورههای آغازین و رشد، کاهش مصرف خوراک و افزایش ضریب تبدیل خوراک در دورة آغازین شد. تعادل آنیون-کاتیون جیره بدون تأثیر معنیداری روی الکترولیتهای سرم، وزن نسبی اجزاء لاشه و ریختشناسی روده بود. کاهش سطح آنیون-کاتیون جیره به کمتر از 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم، بدون تأثیر بر خاکستر استخوان، موجب کاهش معنیدار (05/0>P) فسفر و کلسیم درشتنی به ترتیب در سنین 21 و 42 روزگی شد. بهطورکلی نتایج بیانگر اهمیت تأمین سطح مناسب تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحلة آغازین (200 تا 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم جیره) برای دستیابی به عملکرد بهینه در جوجههای گوشتی است. | ||
کلیدواژهها | ||
تعادل الکترولیتها؛ جوجة گوشتی؛ عملکرد؛ فسفر؛ کلسیم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of dietary anion-cation balance during starter period on performance, small intestine morphology, serum electrolyte level, and tibial mineralization in broiler chicks | ||
نویسندگان [English] | ||
Sohaila Azarzartosht1؛ Ahmad Karimi2؛ Gorbanali Sadeghi3 | ||
1Former M. Sc. Student, Animal Science Department, University of Kurdistan, Sanandaj, 66177-15175, Kurdistan, Iran | ||
2Associate Professor, Animal Science Department, University of Kurdistan, Sanandaj, 66177-15175, Kurdistan, Iran | ||
3Professor, Animal Science Department, University of Kurdistan, Sanandaj, 66177-15175, Kurdistan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was carried out to investigate the effects of starter period’s (1 to 10 d) dietary cation-anion balance on performance, tibia bone mineralization, serum electrolyte level, carcass characteristics and small intestine morphology. A total of 280 day-old broiler chicks of Ross 308 strain were used in a completely randomized design. Treatments consisted of five different level of dietary cation-anion balance (150, 200, 250, 300, and 350 mEq/Kg) and each of them replicated four times (14 birds per replicate). The results showed that feeding a diet with anion-cation balance of 350 mEq/Kg, significantly (P<0.05) reduced body weight and weight gain during starter and grower periods, feed intake reduced and feed conversion ratio increased during starter period. Dietary cation-anion balance had no significant effects on serum electrolytes, relative weight of carcass and gastrointestinal organs to body weight and intestinal morphology. Reducing dietary cation-anion balance level to less than 300 mEq/Kg had no significant (P>0.05) effects on tibia bone ash content, but significantly (P<0.05) reduced the phosphorus and calcium content of tibia ash at 21 and 42 days of age, respectively. In conclusion, the results indicated that maintaining appropriate dietary cation-anion balance during starter period (200 to 300 mEq/kg) is utmost important to achieve optimal broiler chicks’ performance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler Chicken, Calcium, electrolyte balance, performance, phosphorus | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,169 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 865 |