تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,392 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,222,935 |
تأثیر شرایط مختلف محیط نگهداری بر جوانهزنی و تغییرپذیری بیوشیمیایی بذر کرچک (Ricinus communis L.) | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 9، دوره 48، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 91-105 اصل مقاله (946.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2017.133569.653958 | ||
نویسندگان | ||
مینا سلطانی1؛ علی مرادی* 2؛ رضا توکل افشاری3؛ حمیدرضا بلوچی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
2استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
3استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
4دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر شرایط مختلف انبارداری بذر بر جوانهزنی و برخی شاخصهای بیوشیمیایی بذر کرچک، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه عامل دمای انبارداری، محتوای رطوبت بذر و طول دورة انبارداری در آزمایشگاه بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در سال 1392 انجام شد. عاملهای آزمایشی شامل تیمار دمای انبارداری در پنج سطح 5، 15، 25، 35 و 40 درجة سلسیوس و تیمار رطوبتی در پنج سطح 53/3، 6، 9، 12 و 15 درصد و نمونهبرداری در شش دورة 30، 60، 90، 120، 150 و 180 روز بودند. نتایج نشان داد، در همة دماهای انبارداری روند تغییرپذیری شاخص درصد جوانهزنی با افزایش محتوای رطوبت بذر و طول دورة انبارداری کاهشی بود. در همة دماهای مورد آزمایش، بذرهای انبارشده در رطوبتهای 53/3 و 15 درصد بهترتیب بیشترین و کمترین جوانهزنی را نشان دادند. این در حالی است که روند تغییر نشت الکترولیت بذر با افزایش دمای انبارداری و محتوای رطوبت بذر افزایشی بود. همچنین با افزایش در طول دورة انبارداری و افزایش در محتوای رطوبت بذر و دمای انبارداری محتوای پروتئین بذر و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز کاهش و محتوای مالون دی آلدهید افزایش یافت. بنابراین افت در درصد جوانهزنی و افزایش نشت الکترولیتها با افزایش در دورة انبارداری میتواند به دلیل کاهش فعالیت آنزیمهای پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) و افزایش پراکسیداسیون چربی (لیپید)ها باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای پاداکسنده؛ مالون دیآلدهید؛ محتوای رطوبت بذر؛ نشت الکترولیتها | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different storage conditions on germination and some biochemical characteristics of castor bean (Ricinus communis) seed | ||
نویسندگان [English] | ||
Mina Soltani1؛ Ali Moradi2؛ Reza Tavakol Afshari3؛ Hamidreza Balouchi4 | ||
1M. Sc. Student, Department of Seed Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Yasouj, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Seed Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Yasouj, Iran | ||
3Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran | ||
4Associate Professor, Department of Seed Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Yasouj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to evaluate the effect of different storage conditions on seed germination and some biochemical characteristics of castor bean (Ricinus communis), a factorial experiments on the bases of completely randomized design with three factors included of storage temperature, seed moisture content (SMC) and storage duration in four replications was done in the seed laboratory of Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Iran in 2014. Experimental factors were including five storage temperatures (5, 15, 25, 35 and 40oC), five SMC levels (3.53, 6, 9, 12 and 15%) and six storage duration (30, 60, 90, 120, 150 and 180 days). The results showed that in all storage temperatures germination percentage trend was descending with increasing storage temperature and duration. In all studied storage temperature, the seeds stored in SMCs of 3.53 and 15% showed the highest and lowest germination, respectively. However, the change in seed electrolyte leakage index was ascending by increasing the temperature and SMC. Also, with increasing storage duration, temperature and SMC, seed total protein content, enzymes activity of catalase and superoxide dismutase and ascorbate peroxidase decreased and malondialdehyde content (MDA) increased. Therefore, decrease in germination index and increase in electrical conductivity could be due to decline in antioxidant activities and increase in MDA content. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant Enzymes, electrolyte leakage, Malondialdehyde, seed moisture content | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 867 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 834 |