تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,973 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,549 |
تأثیر تیمار هیدروژن پراکسید در بهبود کیفیت پس از برداشت گل شاخهبریدۀ آلسترومریا | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 11، دوره 48، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 123-131 اصل مقاله (475.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.117424.709 | ||
نویسندگان | ||
امین صادقی1؛ فاطمه نصیبی* 2؛ همایون فرهمند3؛ فخر السادات حسینی تربتی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
2دانشیار، دانشکدۀ علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
3دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
4دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
چکیده | ||
در این بررسی آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار برای بررسی تأثیر غلظتهای مختلف هیدروژن پراکسید (600،400،200 میکرومولار) بر عمر گلجایی (vase life) و بهبود کیفیت پس از برداشت گل شاخهبریدۀ آلسترومریا انجام شد. همۀ غلظتهای بهکاررفتۀ هیدروژن پراکسید (H2O2) عمر گلجایی را افزایش داد که بیشترین عمر گلجایی در تیمار هیدروژن پراکسید 600 میکرومولار مشاهده شد که هفت روز بیشتر از گلهای شاهد بود. هیدروژن پراکسید همچنین باعث کاهش پژمردگی گلچهها، میزان MDA و کاهش هدررفت آب در مقایسه با گلهای شاهد شد. درحالیکه فعالیت آنزیمهای آسکوربات پراکسیداز وگایاکول پراکسیداز را در گلبرگها افزایش داد. فعالیت آنزیم کاتالاز تنها در تیمار 600 میکرومولار افزایش معنیدار داشت. سنجش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز نشان داد که هیدروژن پراکسید فعالیت این آنزیم را در گلبرگها به میزان معنیداری نسبت به گلهای شاهد کاهش داده است. دادههای بهدستآمده از این پژوهش نشان داد، کاربرد هیدروژن پراکسید برونزا در غلظتهای بهینه بهعنوان یک مولکول سیگنال عمل کرده و از راه کاهش پراکسیداسیون لیپید، القاء فعالیت آنزیمهای پاداکسنده (آنتیاکسیدان) و جلوگیری از فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز باعث افزایش عمر گلجایی و بهبود کیفیت پس از برداشت گل آلسترومریا شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای پاداکسنده؛ پراکسیداسیون لیپید؛ عمر گلجایی؛ هیدروژن پراکسید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of hydrogen peroxide treatment on improvement of the postharvest quality of cut Alstroemeria cut flowers | ||
نویسندگان [English] | ||
Amin Sadeghi1؛ Fatemeh Nasibi2؛ Homayoun Farahmand3؛ Fakhrosadat Hosseni4 | ||
1M. Sc. Students, Associated Professor and Former M. Sc. Student, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran | ||
2Associated Professor, Faculty of Science, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran | ||
3Associated Professor, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran | ||
4Former M. Sc. Student, Faculty of Science, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this study a CRD experiment with three replications was carried out to assess the effect of different concentration of hydrogen peroxide (H2O2) (200, 400 and 600 µM) on the improvement of vase life and postharvest quality of cut Alstroemeria flowers. All of applied hydrogen peroxide concentration increased the vase life of cut flowers. The highest vase-life was obtained in 600 µM H2O2 which increased vase-life for 7 extra days in comparison with control flowers. Hydrogen peroxide also decreased the floral wilting, MDA content and water loss of flowers compared to control flower, while increased the ascorbate peroxidase and guaiacol peroxidase enzymes activity. Catalase activity increased significantly only in 600 µM H2O2 treatment. Polyphenol oxidase activity assay in petal showed that hydrogen peroxide decreased the activity of this enzyme significantly in comparison with control flowers. Data of this research showed that the application of exogenous hydrogen peroxide in optimal concentration act as signal molecule and through decrease of lipid peroxidation, induction of the antioxidant enzymes activity and the inhibition of polyphenol oxidase activity increased the vase life and postharvest quality of cut Alstroemeria flowers. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant Enzymes, hydrogen peroxide, Lipid Peroxidation, vase life | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 772 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 833 |