تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,864 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,978 |
تأثیر تیمار پیش از برداشت پوترسین بر ویژگیهای کمی، کیفی و عمر پس از برداشت گل شاخهبریدۀ لیزیانتوس ((Eustoma grandiflorum cv. Miarichi Grand white | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 48، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 229-242 اصل مقاله (758.78 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.123650.759 | ||
نویسندگان | ||
داود عطایی1؛ روح انگیز نادری2؛ عزیزالله خندان میرکوهی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
این آزمایش باهدف بررسی تأثیر محلولپاشی برگی پوترسین در مرحلۀ پیش از برداشت بر کیفیت رویشی و ویژگیهای پس از برداشت گل شاخهبریدۀ لیزیانتوس رقم میاریچی گرند وایت انجام شد. گیاهان در گلدانهای محتوای خاک زراعی، ماسه و خاکبرگ پوسیده با نسبت 1:1:1 حجمی کشت شدند. تیمارها در مرحلۀ پیش از برداشت شامل پوترسین با چهار غلظت 0 (شاهد)، 5/0، 1 و 2 میلیمولار بودند که در مرحلۀ انگیزش غنچه انجام شد. صفات مربوط به کیفیت رویشی شامل طول و قطر غنچه، ارتفاع ساقۀ گلدهنده و وزن تر و خشک آن، سطح برگ و محتوای سبزینه (کلروفیل) بودند. نتایج نشان داد، تیمار پوترسین منجر به افزایش بسیاری از ویژگیها مانند طول و قطر غنچه، ارتفاع ساقۀ گلدهنده و وزن تر و خشک آن، سطح برگ و محتوای سبزینۀ برگ نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین در بین غلظتها پوترسین 2 میلیمولار بیشترین تأثیر را بر عاملهای اندازهگیریشده داشتند. بهمنظور بررسی تأثیر تیمارهای پیش از برداشت پوترسین بر ویژگیهای پس از برداشت گل شاخهبریدۀ لیزیانتوس، گلها در مرحلهای که دو غنچۀ آن بهطور کامل باز شدند، برداشت شدند. نتایج نشان داد، تیمارهای پیش از برداشت منجر به افزایش عمر گلجایی، حفظ بهتر وزن تر نسبی و جذب آب نسبی نسبت به تیمار شاهد شدند. همچنین کاهش میزان نشت یونی، تجمع کمتر مالوندیآلدئید، فعالیت کمتر آنزیم لیپوکسیژناز، تجمع کمتر H2O2 و بهبود آنزیمهای پاداکسندۀ (آنتیاکسیدان) کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در غلظت 2 میلیمولار پوترسین نسبت به تیمار شاهد به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای پاداکسنده؛ جذب آب؛ عمر گلجایی؛ کیفیت رویشی؛ لیپوکسیژناز؛ مالوندیآلدئید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Impact of preharvest putrescine treatment on quantitative, qualitative traits and postharvest vase life of Lisianthus (Eustoma grandiflorum cv. Miarichi Grand white) cut flowers | ||
نویسندگان [English] | ||
Davoud Ataii1؛ Roohangiz Naderi2؛ Azizollah Khandan-Mirkohi3 | ||
1Former M.Sc. Student, Professor, Assistant Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Assistant Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to evaluate the effect of foliar application of putrescine on the pre-harvest stage on vegetative quality and postharvest attribtes of Lisianthus ‘Miarichi Grand white’ cut flowers. Plants were planted in the pots containing soil, sand and peat with a volume ratio of 1: 1: 1. The pre-harvest putrescine treatments by 0 (distilled water), 0.5, 1, and 2 mM were applied as foliar spray at the stage of bud initiation. Vegetative quality attributes such as number of flower bud, flower bud length and diameter, flower stem length, flower stem fresh and dry weight, leaf area and chlorophyll content were measured. Results showed that application of putrescine increased number of flower bud, flower bud length and diameter, flower stem length, flower stem fresh and dry weight, leaf area and chlorophyll content compared to the control. Also, putrescine at 2 mM was the most effective treatments in this study. To investigate the effects of preharvest putrescine on postharvest characteristics of Lisianthus cut flowers, the flowers were harvested when two flowers were fully opened. The results showed that pre-harvest treatment led to increase vase life, relative fresh weight and relative water uptake compared to the control. Also, the decrease in ionic leakage, less accumulation of malondialdehyde, reduced enzyme activity lipoxygenase, less accumulation of H2O2 and increase of antioxidant enzymes catalase and ascorbate peroxidase in the concentration of 2 mM putrescine were observed. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant Enzymes, lipoxygenase, Malondialdehyde, vase life, vegetative quality, water uptake | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 982 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,849 |