تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,295 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,409 |
تأثیر جیرۀ پرکنسانتره بر عملکرد پروار، تخمیر شکمبه، فعالیت جوش و برخی فراسنجههای سوختوسازی برههای نر افشاری و لری | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 9، دوره 48، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 243-250 اصل مقاله (597.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.234128.653529 | ||
نویسندگان | ||
اعظم محمدی مهر1؛ ابراهیم قاسمی* 2؛ مسعود علیخانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، عملکرد پرواری-اقتصادی، قابلیت هضم، ویژگیهای لاشه، متابولیتهای خونی و فعالیت جوش برههای نر دو نژاد افشاری (درشت جثه) و لری (متوسط جثه) هنگام تغذیه با جیرۀ پرکنسانتره بررسی شد. شمار 8 رأس برۀ افشاری و 8 رأس برۀ لری (با میانگین وزنی 8/3±4/28 کیلوگرم و سن 4-3 ماه) در قالب یک طرح کامل تصادفی به مدت 104 روز با جیره (بر پایۀ مادۀ خشک) حاوی 20 درصد علوفه و 80 درصد کنسانتره تغذیه شدند. نتایج نشان داد، مادۀ خشک مصرفی (01/0=P)، افزایش وزن روزانه (03/0=P) و وزن نهایی پروار (03/0=P) در نژاد افشاری بالاتر از نژاد لری بود. هرچند، تفاوت معنیداری در ضریب تبدیل غذایی و قابلیت هضم مواد مغذی بین دو نژاد وجود نداشت. با وجود هزینۀ خوراک بیشتر برای برههای افشاری، درآمد به ازای هزینه در برههای نژاد افشاری نسبت به برههای نژاد لری بالاتر بود (05/0>P). درصد لاشه، غلظت متابولیتهای خونی، غلظت کل اسیدهای چرب فرار و نسبت استات و پروپیونات در هر دو گروه یکسان بود ولی برههای نژاد لری فعالیت جوش به ازای هر گرم خوراک مصرفی و همچنین pH شکمبه بالاتری نسبت به برههای افشاری داشتند (01/0>P). با وجود کارایی غذایی یکسان بین دو نژاد، توصیه میشود در هنگام استفاده از جیرههای پرکنسانتره (پرورش متمرکز) از برههای افشاری بهجای برههای لری به دلیل عملکرد پرواری و اقتصادی بهتر استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ بازدۀ اقتصادی؛ سامانۀ متمرکز؛ نژاد افشاری؛ نژاد لری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of feeding a high concentrate diet on fattening performance, rumen fermentation, chewing activity and some of metabolic parameters in Afshari and Lori male lambs | ||
نویسندگان [English] | ||
Azam Mohammadi-Mehr1؛ Ebrahim Ghasemi2؛ Masood Alikhani3 | ||
1Former M.Sc. Students, Department of Animal Science, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Animal Science, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Animal Science, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This research was conducted to evaluate feedlot performance, carcass characteristics, nutrient digestibility, blood metabolites, chewing activity, and economic return of Afshari and Lori lambs feeding a high concentrate diet. Eight Afshari lambs and 8 Lori lambs (28.4±3.8 kg initial weight, 3-4 months of age) were assigned into a completely randomized design for 104 days and fed a diet consisting of (DM basis) 80% concentrate mixture and 20% forage. Results indicated that feed intake (P=0.01), final body weight (P=0.03) and average daily gain (P=0.03) were greater in Afshari than Lori lambs. However, feed conversion ratio and nutrient digestibility were not different between two groups (P<0.05). Despite higher feed cost in Afshari lambs, income over feed cost were greater for Afshari than for Lori lambs (P<0.05). Weight percentage of fresh carcass dressing, concentrations of blood metabolites, total short chain and individual fatty acids were similar between two groups. Compared to Afshari lambs, Lori lambs showed greater total chewing activity per g of DMI as well as ruminal pH (P<0.05). Despite similar feed efficiency between two breeds, feeding high concentrate diet is recommended to Afshari lambs because of better fattening performance and economic return. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Afshari breed, Daily gain, economic return, intensive system, Lori breed | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 534 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 615 |