![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,672 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,812 |
اثر استفاده از مکمل کروم - متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 19، شماره 3، آبان 1396، صفحه 613-625 اصل مقاله (719.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.232463.623184 | ||
نویسنده | ||
مریم باقری ورزنه* | ||
استادیار پژوهشی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده کشاورزی، تخصص: تغذیه گوساله و گاو شیری/ ارزشیابی مواد خوراکی و افزودنیهای خوراکی دام/ پروبیوتیک | ||
چکیده | ||
هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل کروم - متیونین بر فراسنجههای خونی و ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش حاد بود. از 126 قطعه جوجه نر نژاد راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار و 14 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از 1) جیره پایه بدون مکمل کروم و تنش (شاهد منفی)، 2) جیره پایه بدون مکمل کروم و تحت تنش (شاهد مثبت)، 3) جیره پایه با 1000 ppb مکمل کروم و تحت تنش. با افزودن 5/1 میلیگرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره از روز 18 به مدت یک هفته تنش ایجاد شد و بعد از آن آزمایش تا 46 روزگی ادامه یافت. خونگیری در سن 25 و 46 روزگی انجام شد. تنش سبب افزایش غلظت گلوکز و چربی های سرم خون شد. در 25 روزگی، تغذیه جیره حاوی کروم در پرندگان تحت تنش، سبب کاهش مقدار تری گلیسرید، کلسترول، LDL و VLDL خون شد (05/0 > (P. در 46 روزگی، پرندگان تحت تنشی که کروم را در جیره خود مصرف کردند از تری گلیسرید، LDL ،VLDL بیشتر و HDL کمتری نسبت به دو گروه دیگر برخــوردار بود (05/0 > P). در پرندگان تحت تنش تعداد گلبولهای سفید، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافت (05/0P < ) و در پرندگانی که مکمل کروم مصرف کردند این صفات کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از مکمل کروم در شرایط تنش حاد میتواند نشانههای فیزیولوژیک بروز تنش را کاهش دهد اما ادامه مصرف آن بعد از رفع عامل تنش زا، اثر مثبتی بر این فراسنجهها ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ تنش؛ جوجه گوشتی؛ دگزامتازون؛ کروم آلی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Impact of chromium-methionine supplementation on decreasing deleterious effects of physiological stress in broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
maryam bagheri Varzaneh | ||
Assistant Professor | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effects of chromium-methionine (Cr-Met) supplementation on the blood and immune parameters of broiler under acute stress. A total of one hundred twenty six broilers were allocated to 3 treatments and 3 replicates (14 birds per replicate) in a completely randomized design. Treatments were: 1) negative control: i.e. basal diet without stress and Cr-Met, 2) positive control: basal diet with stress and without Cr-Met, 3) basal diet with stress and supplemented with 1000 ppb Cr-Met. Stress was induced from day 18 by addition of 1.5 mg dexamethasone per kg of the diet for one week followed by a withdrawal period until day 46. Blood samples were collected on day 25 and 46 of age. Results showed that stress increased blood glucose and lipid concentrations of serum (P < 0.05). The addition of Cr-Met decreased cholesterol, TG, LDL and VLDL on day 25 of age (P < 0.05). However, broilers fed Cr-Met had higher TG, LDL, VLDL and less HDL compared to other treatments on day 46 (P < 0.05). Administration of dexamethasone significantly elevated concentrations of white blood cell (WBC), heterophil (H), and heterophil to lymphocyte ratio (P < 0.05), while these parameters decreased by Cr-Met supplementation on day 25 (P < 0.05). In conclusion, supplemental Cr-Met improved broiler response to physiological stress during the acute stress period. However, broilers did not benefit from feeding Cr-Met supplementation after dexamethasone induced stress. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
broiler, Dexamethasone, Immunity, Organic chromium, Stress | ||
مراجع | ||
1. Braun EJ and Sweazea KL (2008) Glucose regulation in birds. Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology 151: 1-9.
4. Ghazi SH, Habibian M, Moeini MM, and Abdolmohammadi AR (2012) Effects of different levels of organic and inorganic chromium on growth performance and immunocompetence of broilers under heat stress. Biological Trace Element Research 146: 309-317.
9. Kim SW, Han IK, Choi YJ, Kim YH, Shin IS and Chae BJ (1995) Effects of Chromium picolinate on growth performance, carcass composition and serum traits of broilers fed dietary different levels of crude protein. AsianAustralasian Journal of Animal Sciences 8:463-470. 10. Kim YH, Han IK, Choi YJ, Shin IS, Chae BJ and Kang TH (1996) Effects of dietary levels of chromium picolinate on growth performance carcass quality and serum traits in broiler chicks. Asian Australasian Journal of Animal Sciences 9: 341–347.
13. Lin H, Sui SJ, Jiao HC, Buyse J and Decuypere E (2006) Impaired development of broiler chickens by stress mimicked by corticosterone exposure. Molecular and Integrative. Physiology of Comparative Biochemistry and Physiology143: 400–405.
19. Sahin K, Sahin N, Onderci M, Gursu F and Cikim G (2002) Optimal dietary concentration of chromium for alleviating the effect of heat stress on growth, carcass qualities, and some serum metabolites of broiler chickens. Biological Trace Element Research89: 53–64.
23. Uyanik F, Atasever A, Ozdamar S and Aydin F (2002) Effects of dietary chromium chloride supplementation on performance, some serum parameters, and immune response in broilers. Biological Trace Element Research90: 99-115.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 590 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 365 |