تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,016 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,585 |
اثر حفاظتی افزودن اسانس دارچین (Cinnamomum verum) به جیره غذایی در کاهش سمیت آفلاتوکسین B1 در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 9، دوره 69، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 481-495 اصل مقاله (623.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2017.63901 | ||
نویسندگان | ||
سیران خانی1؛ کوروش سروی مغانلو* 2؛ احمد ایمانی2؛ ناصر آق3؛ مزدک رازی4 | ||
1کارشناس ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران. | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران. | ||
3دانشیار پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران. | ||
4استادیار گروه بافت شناسی مقایسه ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی اسانس دارچین در کاهش سمیت آفلاتوکسین B1 جیره غذایی بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان با تاکید بر شاخصهای خونی، بیوشیمی سرم و آسیب شناسی بافت کبد انجام پذیرفت. بدین منظور ماهیان در 6 تیمار آزمایشی متشکل از 3 سطح آفلاتوکسین (0، 25 و 50)ppb و دو سطح اسانس (0 و 1 درصد) هر کدام به سه تکرار تقسیم گردیدند. آزمایش به مدت 60 روز ادامه داشت. در انتهای آزمایش جهت بررسی شاخصهای مذکور نمونهبرداری به صورت تصادفی انجام شد. درصد هماتوکریت، تعداد گلبولهای قرمز و غلظت هموگلوبین تحت تأثیر مثبت وجود اسانس دارچین در جیره غذایی قرار گرفتند (05/0>P). همچنین وجود سم آفلاتوکسین در جیره غذایی باعث افزایش تعداد گلبول قرمز و غلظت هموگلوبین خون گردید (0/05>P). میزان فعالیت آنزیمهای ALP و ALT نیز در حضور سم آفلاتوکسین افزایش یافت (0/05>P)، البته افزودن اسانس دارچین فعالیت ALP سرم ماهیان قرار گرفته در معرض آفلاتوکسین را کاهش داد. همچنین اثر اصلی عامل های سطح آفلاتوکسین و اسانس جیره غذایی بر میزان شاخصهای پروتئین کل و گلبولین معنیدار بود، در حالی که غلظت آلبومین و لیزوزیم سرم خون تحت تأثیر اثر متقابل سطح آفلاتوکسین و اسانس قرار گرفت (0/05>P). همچنین با افزایش سطح سم، میزان شاخص کبدی به طور معنی داری کاهش یافت (0/05>P). در بررسیهای بافت شناسی نیز علایمی همچون اتساع عروق خونی، تخریب سیتوپلاسم، تجمع خون، نفوذ سلول های ایمنی و نکروز در گروههای حاوی سم آفلاتوکسین مشاهده گردید، که متناسب با سطح سم در جیره غذایی بود. نتیجه آن که، افزودن یک درصد اسانس دارچین به جیره غذایی سبب کاهش تغییرات نامطلوب بافتی و همچنین بهبود شاخص های خونی و بیوشیمیایی سرم ماهیان تغذیه شده با جیرههای غذایی آلوده با آفلاتوکسین به ویژه در گروه ppb 25 آفلاتوکسین گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین B1؛ اسانس دارچین؛ شاخص های خون شناسی؛ بیوشیمی سرم؛ بافت شناسی کبد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Protective Effect of Dietary Cinnamon Essential Oil (Cinnamomum verum) Supplementation in Reducing the Toxicity of Aflatoxin B1 to Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fingerlings | ||
نویسندگان [English] | ||
Sairan Khani1؛ Kourosh Sarvi moghanlou2؛ Ahmad Imani2؛ Naser Agh3؛ Mazdak Razi4 | ||
1MSc Graduate of Fisheries Science, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran. | ||
2Assistant Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran. | ||
3Associate Professor, Urmia Lake Research Institute, Urmia University, Urmia, Iran. | ||
4Assistant Professor, Department of Comparative Histology and Embryology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University | ||
چکیده [English] | ||
The present study was to scrutinize the protective effect of dietary cinnamon essential oil supplementation on reducing the toxicity of aflatoxin B1 to rainbow trout fingerlings regarding hematological indices, serum biochemistry and liver histopathology. To that end, fish were randomly allotted into 6 distinct treatments composed of different combinations of three dietary aflatoxin (0, 25 and 50 ppb) and two dietary cinnamon essential oil (0 and 1 percent) inclusion levels with three respective replicates. The experiment lasted for 60 days. At the end of the experiment random samples were taken to study the aforementioned indices. Hematocrit, red blood cell count and hemoglobin concentration were positively affected by dietary supplementation of cinnamon essential oil (P<0.05). Dietary aflatoxin also resulted in increased red blood cell count and hemoglobin concentration (P<0.05). Activities of ALP and ALT were increased due to dietary aflatoxin contamination (P<0.05); however, supplementation of cinnamon essential oil lowered the activity of ALP in serum of aflatoxin exposed fish (P<0.05). Total protein and globulin content were only affected by aflatoxin and cinnamon essential oil (P<0.05), while, the interactive effect of aflatoxin and cinnamon essential oil significantly affected albumin and lysozyme activity of serum (P<0.05). Hepatosomatic index of fish were significantly decreased by dietary aflatoxin exposure (P<0.05). Histological observations also showed blood vessels dilation, cytoplasmic degeneration, blood congestion, immune cells infiltration and necrosis in a dose dependent manner. In conclusion, 1 % dietary supplementation of cinnamon essential oil resulted in decreased deleterious hepatic tissue changes and also improvement of hematological and serum biochemical indices of fish fed aflatoxin contaminated diet especially of those fish exposed to 25 ppb dietary aflatoxin. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aflatoxin B1, Cinnamon essential oil, Hematological indices, Serum biochemistry | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 578 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 385 |