تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,515 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,131,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,237,815 |
مقایسه اثر عصاره گیاهی، برهموم، کوکسیدیواستات و آنتیبیوتیک بر سیستم ایمنی، فراسنجههای خونی و عملکرد جوجههای گوشتی چالش یافته با باکتری اشریشیاکلی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 13، دوره 19، شماره 3، آبان 1396، صفحه 685-696 اصل مقاله (685.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.115540.622823 | ||
نویسندگان | ||
عباس عاشوری1؛ شعبان رحیمی* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی2؛ مسعود طاهر3؛ علیرضا بهنامی فر4 | ||
1فارغ التحصیل دانشگاه تربیت مدرس | ||
2هیت علمی دانشگاه تربیت مدرس | ||
3کارشناسی ارشد | ||
4کروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
اثرات عصارهی دو گیاه دارویی رزماری و مریمگلی، برهموم، آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین و کوکسیدیواستات با منشأ گیاهی بر عملکرد جوجههای گوشتی چالش یافته با دو سروتیپ اشرشیاکلی (O2K12 و O78K80) بررسی شد. تعداد476 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه کاب 500، به مدت 42 روز در یک طرح کاملاً تصادفی در هفت گروه آزمایشی، با چهار تکرار و 17 پرنده در هر تکرار توزیع شدند. دو گروه شاهد منفی و مثبت با جیره پایه بدون افزودنی تغذیه شدند. دو گروه عصارهی گیاهان دارویی، جیره پایه را به همراه عصارهی گیاهان رزماری و مریمگلی به میزان یک میلیلیتر در هر لیتر آب آشامیدنی دریافت کردند. ویرجینیامایسین (10%)، کوکسیدیواستات گیاهی و عصاره اتانولی برهموم به ترتیب به مقدار به مقدار 150، 200 و 500 میلیگرم به هر کیلوگرم خوراک اضافه شدند. همه گروههای آزمایشی بهغیراز شاهد منفی در روز 14 پرورش با دو سروتیپ باکتری اشرشیاکلیچالش داده شدند. عصارههایگیاهیباعثکاهشاشرشیاکلیوسالمونلادر رودهی جوجههای گوشتی نسبت به گروه شاهد مثبت شدند(05/0>P). در کل دوره پرورش، ضریب تبدیل و مصرف خوراک در جوجههایی که عصارههای گیاهی و کوکسیدیواستات گیاهی دریافت کرده بودند نسبت به هر دو گروه شاهد کمتر بود(05/0>P).پرندگان تیمارهای رزماری و برهموم کمترین وزن نسبی سینه را نسبت به سایر تیمارها داشتند (05/0P<). تغذیه عصارههای گیاهی سبب کاهش مقدار کلسترول و افزایش لیپوپروتئین پرچگالی(HDL) شدند(05/0>P). بنابراین، عصارههای گیاهی با بهبود ضریب تبدیل خوراک، کاهش جمعیت باکتریهای مضر و کلسترول خون میتوانند بهعنوان یک افزودنی سودمند و کمخطر در پرورش جوجههای گوشتی موردتوجه قرار گیرند. | ||
کلیدواژهها | ||
اشرشیا کلی؛ آنتیبیوتیک؛ برهموم؛ رزماری؛ عصاره گیاهی؛ کوکسیدیواستات؛ مریم گلی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparison the effect of two herbal extracts, Propolis, Antibiotic and Coccidiostat on Immune System, Blood Parameters and Performance of Broiler Chickens Challenged with E. coli | ||
نویسندگان [English] | ||
abbas ashoori1؛ Alireza Behnamifar4؛ | ||
4Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modars University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The effects of the herbal extracts (Rosemary officinalis L., Salvia officinalis), propolis, virginiamycin antibiotic and the herbal coccidiostat were studied on broiler chickens challenged with two E. coli strains (O78K80 & O2K12). A total of 476 female cobb 500 broilers was allocated in a completely randomized design considering seven treatments with four replicates and 17 birds per each for 42 days. Negative and positive control groups received a basal diet with no supplementation. The two herbal groups received a basal diet with 1 mL of ethanol herbal extracts (Rosemarinus officinalis & Salvia officinalis) / L drinking water, respectively. The virginiamycin (10%), the herbal coccidiostat and the ethanol extract of propolis groups fed the basal diet plus 150, 200 and 500 mg / kg diet, respectively. All groups except negative control challenged with two E. coli strains (O78K80 & O2K12) in 14d of rearing period. Herbal extract decreased the intestinal population of E. coli and Salmonella compared to the positive control (P<0.05). In the rearing period, feed conversion ratio and feed intake in chickens received herbal extracts and herbal coccidiostat were significantly lower than control groups (P<0.05). Birds that received rosemary and propolis had the lowest relative weight of the breast compared to other treatments (P<0.05).Herbal extracts decreased the cholesterol and increased HDL levels of serum (P<0.05). It could be concluded that the herbal extracts can be used as an alternative to antibiotics as growth promoters in broiler chicks. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibiotics, Rosemary, Salvia, propolis, Coccidiostat, E. coli | ||
مراجع | ||
1. Agunos A, Léger, D, and Carson C (2012). Review of antimicrobial therapy of selected bacterial diseases in broiler chickens in Canada. The Canadian Veterinary Journal, 53(12), 1289.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 516 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 403 |