تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,472 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,203,481 |
تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی جلبک دریایی Sargassum angustifoliom در جیره بر ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
مجله شیل | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 12، خرداد 1396، صفحه 32-38 اصل مقاله (688.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فرشته زراعت پیشه1؛ فرید فیروزبخش2؛ فرهاد کنیه* 3 | ||
1کارشناس ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
2دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
3دانشجوی دکتری شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
برای بهبود عملکرد پرورش ماهیان استفاده از انواع محرکهای رشد در جیره می تواند راه گشا باشد. تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی جلبک دریایی Sargassum angustifoliom در جیره روی کیفیت شیمیایی بدن ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با وزن متوسط 19/0±41/6 گرم به مدت هشت هفته مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا بعد از جمعآوری جلبک از منطقه جزر و مدی بوشهر و عملآوری آن، 100گرم پودر جلبک در 5 لیتر آب داغ عصارهگیری شد. عصاره جلبکی در 5 سطح متفاوت، صفر(شاهد)، 50 ، 100 ،200 و 400 میلی گرم به جیره غذایی اضافه گردید. غذادهی به میزان 2% وزن توده زنده طی دوره پرورش و 2 بار در روز انجام شد. پس از 56 روز پرورش، نتایج آنالیز تقریبی لاشه نشان داد که میزان پروتئین و خاکستر لاشه نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری دارد (P<0.05). این درحالی بود که میزان چربی در گروه 400میلیگرم، نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05). همچنین میزان رطوبت لاشه افزایش قابل توجهی را در گروه 200 میلیگرم نسبت به گروه های دیگر نشان داد. نتایج این مطالعه نشان داد که اضافه کردن 400 میلی گرم از عصاره جلبکی اثرات مثبتی بر ترکیبات بیوشیمیایی لاشه به خصوص بر میزان آنالیز چربی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزل آلای رنگین کمان؛ عصاره آبی؛ جلبک دریایی؛ ترکیب شیمیایی بدن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of hot water extract of seaweed Sargassum angustifoliom on body Composition parameters in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) | ||
نویسندگان [English] | ||
Fereshteh Zeraat Pisheh1؛ Farid Firozbakhsh2؛ Farhad Konyeh3 | ||
1Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj | ||
2Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari | ||
3Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari | ||
چکیده [English] | ||
The use of a variety of growth promoters in the diet can be beneficial to improve fish farming performance. The effect of different levels of aqueous extract of algae was studied on body quality in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with a mean weight of 41.4±19.19 g for 8 weeks. In this research, the algae of Sargasum angstylellium were extracted from the tidal zone of Bushehr and the operation of 100 grams of algae powder in 5 liters of hot water was extracted. Algae extract was added to diet at 5 different levels, zero (control), 50 mg, 100 mg, 200 mg and 400 mg. 2% dietary feed weight was carried out during breeding and twice a day. After 56 days of breeding, the results of carcass analysis showed that protein and carcass ash had no significant difference compared to the control group. The fat content had a significant increase compared to the control group. Also, the body moisture content was significantly increased in the 200-mg group compared to other groups. The study showed that the addition of algae extracts of 400 mg had positive effects on carcass biochemical compositions. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 277 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 241 |