تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,899 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,516 |
تأثیر کاربرد سطوح مختلف نیترات کلسیم بر برخی صفات مورفو-فیزیولوژیک و تغذیهای گوجهفرنگی (Solanum lycopersicu Mill) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 9، دوره 48، شماره 3، دی 1396، صفحه 535-544 اصل مقاله (498.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.33530.379 | ||
نویسندگان | ||
بابک متشرع زاده* 1؛ میثم ضربی زاده2؛ غلامرضا ثواقبی3؛ مجتبی دلشاد1؛ سید محسن حسینی2؛ فرزانه بخردی4 | ||
1دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع دانشگاه تهران، کرج | ||
3استاد، پردیس کشاورزی و منابع دانشگاه تهران، کرج | ||
4مدیرعامل شرکت سپاهان رویش، اصفهان | ||
چکیده | ||
این تحقیق بهمنظور بررسی و ارزیابی تأثیر سطوح مختلف نیترات کلسیم بر پاسخهای تغذیهای و صفات رشدی گیاه گوجهفرنگی رقم ویوا و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. تیمارها شامل T0: شاهد (بدون کاربرد کود شیمیایی)،T1 : توصیۀ کاربرد خاکی نیترات کلسیم 50 کیلوگرم در هکتار از هنگام نخستین هفتۀ تشکیل میوه به مدت 8 هفته و درمجموع 400 کیلوگرم، T2: کاربرد نیترات کلسیم بنابر نتایج آزمون خاک و نیاز گیاهان گوجهفرنگی، 40 کیلوگرم در هکتار از هنگام نخستین هفتۀ تشکیل میوه به مدت هشت هفته و درمجموع 320 کیلوگرم و T3: کاربرد خاکی همسان تیمار پیشین به همراه محلولپاشی نیترات کلسیم با غلظت 5 در هزار. نتایج نشان داد، در میوۀ گوجهفرنگی بین تیمارهای مورد بررسی ازنظر جذب نیتروژن، فسفر، کلسیم، منیزیم، مادۀ خشک، ویتامین ث، نیترات، جذب پتاسیم و سفتی میوه تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0P<). بیشترین عملکرد، میزان جذب نیتروژن و کلسیم مربوط به تیمار T1 و بهترتیب با افزایش 45، 85 و 65 درصدی نسبت به شاهد گزارش شد. ازنظر نیتروژن کل، جذب پتاسیم، منیزیم و اسیدیتۀ بین تیمارهای T1، T2 و T3 اختلاف معنیداری مشاهده نشد. با توجه به تأثیر معنیدار تیمار T1 بر جذب بهتر کلسیم و نیتروژن نسبت به دیگر تیمارها، ضرورت دارد در مرحلۀ داشت میزان 400 کیلوگرم در هکتار نیترات کلسیم (بسته به شرایط اقتصادی) استفاده شود تا بهترین عملکرد، کیفیت و جذب عنصرهای غذایی به دست آید. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیۀ بهینه؛ توصیۀ کودی؛ عملکرد؛ کلسیم؛ ویژگیهای کمی و کیفی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of different levels of Calcium nitrate on some Morpho-physiological and nutritional traits of tomato (Solanum lycopersicum Mill.) | ||
نویسندگان [English] | ||
Babak Motesharezadeh1؛ Meysam Zarbizadeh2؛ Gholam reza Savaghebi3؛ Mojtaba Delshad1؛ Mohsen Hosseyni2؛ Farzaneh Bekhradi4 | ||
1Associate Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Former M. Sc. Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
4Managing Director of Sepahan Roish Co., Isfahan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was arranged in a completely randomized block design to investigate effects of four levels of calcium nitrate on the nutrition responses and growth characteristics of tomato plants. Treatments includedT0: control; T1: recommendations of calcium nitrate by Yara International (Soil application), 50 kg/ha for 8 weeks since the first week of fruit set and a total of 400 kg/ha; T2: calcium nitrate consumption based on soil test results and the requirements of tomatoes: 40 kg/ha in the first week of fruit set and a total of 320 kg/ha; and T3: the same as the previous treatment plus foliar application of calcium nitrate at 0.5%. Results showed that there were significant differences between tomato fruits regarding uptakes of nitrogen, phosphorus, calcium, magnesium, dry matter, vitamin C, nitrate, potassium, and fruit firmness (P<0.05). The maximum values for uptakes of calcium, nitrogen and yield were obtained following T1 treatment (65, 85, and 45% higher than the control value, respectively). Regarding total nitrogen, potassium, and magnesium uptakes, and pH, there were no significant differences between T1, T2, and T3. Accordingly, 400 kg/ha (T1) calcium nitrate is recommended to obtain the best fruit yield and quality. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Balanced nutrition, Calcium, Fertilizer recommendation, quality and quantity characteristics, yield | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 703 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,106 |