تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,873 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,506 |
ارزیابی قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز تولیدشده در نظام کشت متداول، تلفیقی و ارگانیک | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 18، دوره 48، شماره 3، دی 1396، صفحه 635-644 اصل مقاله (614.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.139906.914 | ||
نویسندگان | ||
حسین میغانی* 1؛ محمود قاسمنژاد2؛ میثم احمدی3 | ||
1استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، ایران | ||
2دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
3دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر تقاضا برای محصولات ارگانیک به دلیل ارزش غذایی بالا و سالمتر بودن آنها بهسرعت در حال افزایش است. در این پژوهش تأثیر نظام مدیریت باغ به روشهای ارگانیک، تلفیقی و متداول بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز طی 90 روز انبارداری در دمای 5 درجۀ سلسیوس بررسی شد. صفاتی مانند کاهش وزن، ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی میوۀ انار در زمان برداشت، 45 و 90 روز پس از آغاز انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد، درصد کاهش وزن میوههای ارگانیک بهطور معنیداری کمتر از میوههای نظام مدیریت متداول و تلفیقی بود. میزان مواد جامد محلول (TSS) و اسید قابل عیارسنجی یا تیتراسیون (TA) در میوههای تولیدشده به روش متداول بیشتر و نسبت TSS/TA کمتر از میوههای ارگانیک بود. بالاترین نسبت TSS/TA از میوههای نظام مدیریت تلفیقی به دست آمد. درحالیکه میزان فنل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و ظرفیت پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) در زمان برداشت و در مدت انبارداری در میوههای ارگانیک بیشتر بود. برخلاف ترکیبهای فنلی، میزان آنتوسیانین در مدت انبارداری افزایش یافت. در کل، میوههای ارگانیک افزون بر داشتن ارزش غذایی بالاتر انبارمانی بیشتری دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
انار؛ انبارمانی؛ پس از برداشت؛ ظرفیت پاداکسندگی؛ کاهش وزن؛ محصول ارگانیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of storage life and postharvest quality of pomegranate cv, 'Rabbab–e-Shiraz' fruits produced in conventional, integrated and organic agricultural systems | ||
نویسندگان [English] | ||
Hossein Meighani1؛ Mahmood Ghasemnezhad2؛ Maisam Ahmadi3 | ||
1Assistant Professor, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Jiroft, Iran | ||
2Associate Professor, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
3Former M. Sc. Student, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In recent years, demand for organic products because of their high nutritional value and healthier is rapidly increasing. In this research, the effects of organic, integrated and conventional garden management systems investigated on storage life and postharvest quality of pomegranate fruit cv. Rabbab -e-Shiraz at 5°C for 90 days. Characteristics such as weight loss, quality and biochemical parameters were analyzed at harvest, 45 and 90 days after storage. Results showed that the weight loss in organic fruits were significantly lower than conventional and integrated management system during storage. Total soluble solids (TSS) and titratable acidity (TA) content in fruits of conventional management system was higher and ratio of TSS/TA was lower than organic fruits. The highest TSS/TA ratio of pomegranate fruits was obtained from integrated management system. While, total phenolics and flavonoids content of organic fruits were higher at harvest and during storage, they were decreased in all fruits during storage time. Also, total anthocyanin content and antioxidant activity was higher in organic fruits, but contrary to phenolic compounds, anthocyanins content increased during storage. Overall, organic fruits showed higher nutritional value and more storage life. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant activity, Organic product, pomegranate, postharvest, storage, weight loss | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 427 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 767 |