تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,484 |
تعداد مقالات | 70,042 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,037,412 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,272,639 |
پرورش تیلاپیا در ایران: ناجی آبزیپروری یا مخرب محیط زیست | ||
مجله شیل | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 3 - شماره پیاپی 19، آذر 1396، صفحه 104-110 اصل مقاله (520.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
آریا وزیرزاده* | ||
دانشیار، گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
چکیده | ||
تیلاپیاها گروهی از ماهیان خانواده سیکلیده با بیش از هفتاد گونه هستند که نزدیک به ده گونه آنها پرورشی است. مهمترین گونههای پرورشی تیلاپیای نیل، آبی و موزامبیک و دورگههای تیلاپیای قرمز میباشد. در این مقاله به مزایای پرورشی گونههای تیلاپیا، تفاوت و ویژگیهای زیستی و اکولوژیک گونههای مهم پرورشی پرداخته شده است. همچنین سعی شده است به تاثیر پرورش این ماهی بر اکوسیستمهای طبیعی و گونههای بومی، برمنابع آبی و صنعت آبزی پروری ایران با ذکر مثالهایی از سایر کشورها پرداخته شود. همچنین توصیههایی در خصوص انجام مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی پیش از معرفی آن و همچنین گونه مناسب شرایط ایران انجام شده است. نتایج مطالعات انجام شده در سایر کشورها نشان میدهد که چنانچه ارزیابی دقیقی از اکوسیستمهای آبی شده باشد میتوان با توجه به نتایج آن از گونههای تیلاپیایی استفاده نمود که حداقل همپوشانی آشیان اکولوژیک و رقابت با گونههای بومی را داشته باشد. نهایتاً توصیه میشود که بحث پرورش تیلاپیا بهجای مطرح شدن در رسانهها در مجامع علمی مورد بررسی قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تیلاپیا؛ آبزی پروری؛ اثرات محیط زیستی؛ ایران | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Tilapia Farming in Iran: Savior of Aquaculture or Destroyer of Environment | ||
نویسندگان [English] | ||
Arya Vazirzadeh | ||
Department of Natural Recourses and Environmental Engineering, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz | ||
چکیده [English] | ||
Tilapia is a group of Cichlidae family fishes with more than seventy species, which nearly ten species are cultured worldwide. Nile, Blue and Mozambique Tilapia and Red Tilapia hybrids are the most commercially important species. In this paper, the benefits of Tilapia species aquaculture and the biological and ecological characteristics of species are discussed. It has also been attempted to highlight the impact of Tilapia aquaculture on natural ecosystems and indigenous species, on freshwater resources and the aquaculture industry in Iran, with examples from other countries. Recommendations have also been made to conduct environmental impact assessment studies before introduction of any tilapias as well as the appropriate species were purposed for Iran condition. The results of research show that with thoroughly study of aquatic ecosystems, it would be possible to select appreciate tilapia species with least niche overlapping and competition with indigenous species. Ultimately, it is recommended that the discussion on the development of Tilapia aquaculture should be discussed in the scientific community rather than in the media. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
tilapia, Aquaculture, Environmental Impact, Iran | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 466 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 326 |