تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,402 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,164 |
تأثیر پوششهای خوراکی بر حفظ ترکیبهای زیست فعال و طولانی کردن دورۀ نگهداری اناردانۀ رقم رباب نیریز | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 20، دوره 48، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 943-952 اصل مقاله (523.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.220093.1123 | ||
نویسندگان | ||
اصغر رمضانیان* 1؛ پگاه احمدی2؛ فریبرز حبیبی3 | ||
1دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
3دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تأثیر پوششهای خوراکی کیتوزان، نانوکیتوزان، متیلسلولز و پکتین بر حفظ ترکیبهای زیست فعال و افزایش ماندگاری اناردانۀ رقم رباب نیریز (Punica granatum L. cv. Rabbab-e-Neyriz) بررسی شد. اناردانهها با محلول کیتوزان 5/1 درصد، متیلسلولز 3 درصد، پکتین 3 درصد و نانوکیتوزان خالص (100 درصد) پوشانده شدند و در دمای 5 درجۀ سلسیوس به مدت 16 روز نگهداری و با فاصلۀ زمانی هر چهار روز یکبار ارزیابی شدند. در پایان 16 روز نگهداری در دمای 5 درجۀ سلسیوس در همۀ نمونهها بهجز نمونههای تیمارشده با کیتوزان 5/1 درصد، آلودگی قارچی مشاهده شد. بیشترین و کمترین کاهش وزن اناردانهها به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار کیتوزان 5/1 درصد به دست آمد. پوششهای خوراکی بهویژه کیتوزان بهطور معنیداری از کاهش میزان آنتوسیانین کل و اسید آسکوربیک اناردانهها جلوگیری کردند. فنول کل و فعالیت پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) آبمیوه در مدت انبارداری کاهش یافت، هرچند پوشش کیتوزان بهطور معنیداری باعث حفظ ترکیبهای زیست فعال شد. پوششهای خوراکی بهویژه کیتوزان باعث حفظ مواد جامد محلول، اسیدیتۀ کل و شاخص طعم آبمیوه در مقایسه با شاهد شد. در کل، تیمار کیتوزان بهطور مؤثری باعث کاهش از دست دادن آب، کاهش ضایعات اناردانهها و حفظ ترکیبهای زیست فعال در مدت انبارداری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آسکوربیک؛ آنتوسیانین؛ شاخص طعم؛ فعالیت پاداکسندگی؛ فنول کل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of edible coatings on maintenance of bioactive compounds and increasing the storability of pomegranate aril cv. Rabbab-e-Neyriz | ||
نویسندگان [English] | ||
Asghar Ramezanian1؛ Pegah Ahmadi2؛ Fariborz Habibi3 | ||
1Associate Professor, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran | ||
2Former M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran | ||
3Ph.D. Candidate, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this research, the effect of chitosan, nano-chitosan, methylcellulose, and pectin on maintenance of bioactive compounds and storability of pomegranate aril cv. Rabbab-e-Neyriz were studied during storage time. Arils were treated with 1.5% chitosan, 3% methylcellulose, 3% pectin and pure nano-chitosan (100%) solutions and then stored at 5 °C for 16 days and sampling of stored arils was done at 4 days intervals. After 16 days of storage at 5 °C, fungal contamination was observed in all samples except for those treated with 1.5% chitosan. The most and the least weight loss in arils obtained in the control and those treated with 1.5% chitosan, respectively. The edible coatings especially chitosan significantly prevented from degradation of anthocyanin and ascorbic acid. Total phenoland antioxidant activity of juice decreased during storage; however chitosan coating significantly led tomaintain these bioactive compounds. Edible coating treatments and especially chitosan maintained the TSS, TA, flavor index in comparison with control. Overall, chitosan effectively reduced water loss, aril losses and maintained bioactive compounds during storage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anthocyanin, Antioxidant activity, Ascorbic acid, flavor index, total phenol | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 446 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 290 |