تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,906 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,522 |
تأثیر مکمل گوآنیدینواستیک اسید و بتائین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و هورمونهای تیروئیدی در جوجههای گوشتی تحت تنش سرمایی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 20، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 95-108 اصل مقاله (911.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.239890.623217 | ||
نویسندگان | ||
معصومه نصیرالاسلامی1؛ مهران ترکی* 2؛ علیرضا عبدالمحمدی3 | ||
1گروه علوم دامی - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی - دانشگاه رازی - کرمانشاه | ||
2گروه علوم دامی، داشگاه رازی کرمانشاه | ||
3هیات علمی | ||
چکیده | ||
در این آزمایش تاثیر مکمل گوآنیدینواستیک اسید و بتائین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجههای کیفی گوشت و هورمونهای تیروئیدی جوجههای گوشتی کاب تحت تنش سرمایی، بررسی شد. این آزمایش با تعداد 384 قطعه جوجه نر گوشتی یک روزه در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار در سالن پرورش مرغ گوشتی دانشگاه رازی کرمانشاه در بهار سال 1393 انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد، جیره شاهد + 1200 میلی گرم در کیلوگرم گوآنیدینواستیک اسید، جیره شاهد + 600 میلی گرم در کیلوگرم بتائین و جیره شاهد به همراه هردو ترکیب با مقادیرذکرشده، بودند. تنش سرمایی با کاهش دما و ثابت نگه داشتن آن در محدوده 15-12 درجه سانتیگراد از روز 21 تا پایان دوره اعمال شد. جیرههای آزمایشی تاثیر معنیداری بر عملکرد، صفات لاشه، سطح گلیکوژن کبدی و هورمونهای تیروئیدی نداشتند، اما میزان تولید گوشت سینه در جوجههای دریافت کننده گوآنیدینواستیک اسید در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود. استفاده از مکمل گوآنیدینواستیک اسید و بتائین در جیره غذایی باعث افزایش شاخصهای L* وa* رنگ گوشت شدند. بتائین بطورمعنیداری درصد چربی گوشت سینه را کاهش داد. مقادیر pH گوشت طی گذشت زمان، روند کاهشی نشان داد. افزودن بتائین به جیره، باعث افزایش معنیدار pH در مقایسه با گروه شاهد شد. بطور کلی نتایج تحقیق حاضر حاکی از تاثیر مثبت گوآنیدینواستیک اسید بر درصد نسبی گوشت سینه، اثر کاهشی بتائین بر میزان چربی گوشت سینه و تأثیر مثبت این دو ترکیب بر رنگ گوشت جوجههای گوشتی سویه کاب بود. | ||
کلیدواژهها | ||
بتائین؛ تنش سرمایی؛ جوجه گوشتی؛ رنگ گوشت؛ گوآنیدینواستیک اسید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of dietary supplemental guanidinoacetic acid and betaine on performance, carcass characteristics, meat quality and thyroids hormone of broilers subjected to cold stress | ||
نویسندگان [English] | ||
Masomeh Nasiroleslami1؛ Mehran Torki2؛ Alireza Abdolmohammadi3 | ||
1Animal Science Department, Agriculture Faculty, College of Agriculture and Natural Resources, Imam Avenue, Kermanshah, Iran | ||
2Animal Science Department, Razi University | ||
3Razi University | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to determine the effects of dietary supplemental guanidinoacetic acid and betaine on performance, carcass characteristics, meat quality and thyroid hormones of broilers subjected to cold stress. Based on a 2×2 factorial arrangement, 384 day-old male broiler chicks (Cobb) were randomly distributed between four experimental diets (with eight replicates) included basal diet (as control) and the basal diet supplemented with 1200 mg/kg guanidinoacetic acid; 600 mg/kg betaine and 1200 mg/kg guanidinoacetic acid + 600 mg/kg betaine. This trial was performed at the Animal Farm of Razi University (March 2015). In order to create cold stress, on 21th day all birds were subjected to a low temperature (12-15°C), which was remained constant until the end of the experiment. There was no significant effect of experimental diets on the chick’s performance, carcass characteristics, thyroid hormones and liver glycogen levels. Increased breast meat was observed in birds fed the guanidinoacetic acid-included diet. Significant increased L* and a* of meat color were detected in birds fed diets supplemented with guanidinoacetic acid and betaine. Decreased crud fat percentage of breast meat was detected in birds fed the betaine-included diet. The meat pH decreased by time. Increased meat pH was observed in birds fed the betaine-included diet. In conclusion, improved yield and decreased crud fat percentage of breast meat were observed in birds fed the guanidinoacetic acid- and betaine-included diets, respectively. Color indices of broiler breast meat was improved by diet supplementation with guanidinoacetic acid and betaine. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
betaine, broiler, Cold stress, Guanidiniacetic acid, meat color | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 488 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 309 |