تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,093,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,198,519 |
بررسی تأثیر استفاده از مکمل حاوی پپتیدهای کوچک کنجالۀ پنبهدانه در جیرۀ برۀ پرواری بر گوارش و تخمیر مواد مغذی در شرایط آزمایشگاهی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 48، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 549-558 اصل مقاله (550.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2018.246708.653590 | ||
نویسندگان | ||
الهام کریمی1؛ آرش آذرفر* 2؛ ایوب عزیزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش مطالعه تأثیر مکمل کردن جیرۀبرۀ پرواری با سطوح مختلف مکمل تجاری فورتیدC (بهدستآمده از هیدرولیز کنجالۀ پنبهدانه بهعنوان منبع پپتیدهای کوچک زنجیر) بر فراسنجههای تولید گاز و تخمیر، گوارشپذیری مواد مغذی جیره و فعالیت آنزیمهای میکروبی شکمبه با استفاده از شیرابۀ شکمبۀ گوسفند در شرایط آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل جیرۀ شاهد (بدون فورتیدC) و مکمل کردن جیرۀ شاهد به ترتیب با سطوح 35/2، 70/4 و 05/7 گرم فورتید به ازای هر کیلوگرم مادۀ خشک جیره بهعنوان منبع پپتیدهای کوچک بود. نتایج نشان داد، در زمانهای 16، 24 و 48 ساعت پس از نگهداری (انکوباسیون)، بیشترین و کمترین حجم گاز تولیدی به ترتیب در جیرۀ حاوی بیشترین میزان فورتیدC و جیرۀ شاهد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان ساخت (سنتز) پروتئین میکروبی و انرژی قابل سوختوساز (متابولیسم) در جیرۀ حاوی بیشترین سطح فورتیدC نسبت به تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). دیگر فراسنجههای تخمیر و قابلیت هضم دومرحلهای مواد مغذی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0<P). فعالیت آنزیمهای کربوکسی متیل سلولاز و آلفا آمیلاز شکمبهای در جیرۀ حاوی بیشترین میزان فورتیدC نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0>P)، اما فعالیت دیگر آنزیمهای مورد بررسی شامل میکروکریستالین سلولاز و فعالیت تجزیۀ کاغذ صافی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). در کل، نتایج این پژوهش نشان داد، مکمل کردن جیرۀ برۀ پرواری با سطح 05/7 گرم فورتیدC در کیلوگرم مادۀ خشک برۀ پرواری سبب بهبود ساخت پروتئین میکروبی و انرژی قابل سوختوساز در شرایط برونتنی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون تولید گاز؛ فراسنجههای تخمیر؛ فعالیت آنزیمی؛ فورتید C؛ گوارشپذیری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the effects of supplementing fattening lamb diet with small peptides of cottonseed meal on the digestibility and fermentation of nutrients in vitro | ||
نویسندگان [English] | ||
Elham Karimi1؛ Arash Azarfar2؛ Ayoub Azizi3 | ||
1M.Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effects of supplementing fattening lamb diet with various levels of commercial supplement Fortide C on in vitro gas production and fermentation parameters, nutrients digestibility and activity of rumen microbial enzymes in vitro using rumen liquor of sheep. This supplement is produced from enzymatic hydrolysis of cottonseed meal as a source of small chain peptides. Dietary treatments were control diet (without Fortide C) and supplementing control diet with Fortide C at the levels of 2.35, 4.70 and 7.70 g/kg of diet on dry matter basis. Results showed that at 16, 24 and 48 h of incubation, the highest and the lowest volume of gas production (GP) were observed in the diet containing the highest level of Fortide C and control diet, respectively (P<0.05). The highest microbial protein production and estimated metabolizable energy (ME) were observed in the diet supplemented with the highest level of Fortide C compared to the control diet (P<0.05). However, other fermentation parameters and two-stage nutrients digestibility were not affected by dietary treatments (P>0.05). Activity of carboxymethyl cellulase and alpha-amylase increased as the level of Fortide C increased in the diet compared to the control diet (P<0.05), while activity of microcrystalline cellulase and filter paper degrading activity were not affected by the experimental diets (P<0.05). In conclusion, the results of present study showed that dietary supplementation of fattening lambs with 7.05 g Fortide C per kilogram dry matter of diet improved microbial protein synthesis and ME in vitro. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
digestibility, Enzyme activity, fermentation parameters, fortide C, Gas production | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 420 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 444 |