
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,619 |
تعداد مقالات | 71,525 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,848,789 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,888,486 |
ارزیابی بیان ژنهای مؤثر بر رشد و نمو غدۀ پستان گاو با مصرف روغن ماهی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 49، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 43-53 اصل مقاله (668.4 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2018.242585.653562 | ||
نویسندگان | ||
هدی جواهری بارفروشی1، 2؛ ارمین توحیدی* 3؛ حسن صادقی پناه4؛ مهدی ژندی5؛ سعید زین الدینی5؛ محمد حسین بنابازی4 | ||
1دانشجوی سابق دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2اسنادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
3استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
4استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
5دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه بهمنظور ارزیابی تأثیر مصرف روغن ماهی در مقایسه با روغن پالم بر بیان ژنهای مؤثر بر رشد بافت پستان گاوهای هلشتاین انجام شد. ده رأس گاو با دستکم یک شکم زایش بهطور تصادفی از 42 روز پیش از تاریخ احتمالی زایش تا 63 روز پس از آن به دو گروه روغن ماهی (FO) و گروه روغن پالم (PO) اختصاص یافتند. خونگیری با فاصلۀ 21 روز و نمونهگیری از بافت پستان با فاصلۀ دو ماهه (روزهای 7 و 63 پس از زایش) انجام شد. تفاوت معنیداری بین دو گروه از نظر غلظت استرادیول و پروژسترون سرم خون وجود نداشت. نتایج بررسی بیان ژن نشان داد، بیان نسبی ژن IGF-Iدر گروه روغن ماهی کاهش (05/0P<) و بیان نسبی ژن TNF-α تمایل به کاهش داشت (06/0P=). بیان ژن Bcl-2 در گروه روغن ماهی در طول زمان تمایل به افزایش داشت (10/0P=). نسبت بیان ژن BCL-2/ BAX با نزدیک شدن به اوج تولید شیر، برای گروه روغن پالم روندی کاهشی نشان داد، اما برای گروه روغن ماهی روندی افزایشی داشت که نشانۀ کاهش خودکشی یاختهای یا پسرفت (آپوپتوزیس) در بافت پستان است. بنابراین، احتمال میرود که مصرف روغن ماهی در جیرۀ گاوهای شیری هلشتاین از نیمههای دورۀ خشکی تا اوج شیردهی، سبب به تعویق انداختن روند آپوپتوزیس پستان شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب امگا-3؛ بیان ژن؛ غدۀ پستان؛ گاو هلشتاین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of genes expression affecting mammary gland growth and development in cows fed fish oil | ||
نویسندگان [English] | ||
Hoda Javaheri Barfourooshi1، 2؛ Armin Towhidi3؛ Hassan Sadeghipanah4؛ Mahdi Zhandi5؛ Saeed Zeinoaldini5؛ Mohammad Hossein Banabazi4 | ||
1Former Ph. D. Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | Assistant Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
2Former Ph. D. Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | Assistant Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
3Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
4Assistant Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
5Associate Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to evaluate the effects of feeding fish oil compared to palm oil on the expression of genes affecting the mammary gland growth and development in Holstein cows. Ten cows with at least one parturition were randomly assigned to fish oil (FO) or palm oil (PO) groups, from 42 days before expected parturition date up to 63 days of lactation. Blood samples were taken at 21 days intervals and mammary tissue sampling were taken in two-month intervals (seven and 63 days after parturition). There was no significant difference in serum estradiol and progesterone concentration between two groups. The result of gene expression analysis showed that the relative expression of IGF-I gene in the fish oil group decreased (P<0.05) and the relative expression of TNF-α gene in this group tended to decrease (P=0.06). Expression of Bcl-2 in fish oil group tended to increase over time (P=0.10). The ratio of BCL-2/BAX gene expression with approaching to lactation peak, showed a decreasing trend for the PO group but, for the FO group, an increase was observed indicating that apoptosis in mammary gland tissue was decreased. In conclusion, it is probable that the consumption of fish oil from mid dry period to lactation peak postpone the apoptosis process in Holstein cow’s mammary gland. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
gene expression, Holstein cow, mammary gland, n-3 fatty acids | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 640 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,063 |