تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,865 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,743 |
اثر آسکورباتکلسیم بر سفتی بافت میوه، فعالیت آنزیمهای تجزیهکننده دیوارهسلولی و کیفیت پس از برداشت گوجهفرنگی رقم ریوگرند | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 7، دوره 49، شماره 3، آذر 1397، صفحه 669-679 اصل مقاله (1.24 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.220257.1126 | ||
نویسندگان | ||
صدیقه زارع1؛ محمد سیاری* 2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسى ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلى سینا، همدان، ایران | ||
2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلى سینا، همدان، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تأثیر نمک آسکورباتکلسیم بر انبارمانی میوه گوجهفرنگی (برداشتشده در مرحله شکست رنگی)، طی 40 روز، مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور زمان انبارمانی در 4 سطح و تیمار آسکورباتکلسیم، در 3 سطح (غلظتهای صفر، 25/0 و 5/0 درصد) و 3 تکرار به اجرا درآمد. میوهها بهمدت 10 دقیقه در غلظتهای مذکور غوطهور شده و پس از خشکشدن، به سردخانه با دمای 2±13 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90% انتقال یافته و در دورههای 10، 20، 30 و 40 روز نگهداری در سردخانه، میزان سفتی، اسیدیته قابلتیتراسیون، مواد جامدمحلول، pH، کاروتنوئیدها، ویتامینث، کاهش وزن، فعالیت آنزیمهای پلیگالاکتروناز و پکتینمتیلاستراز، میزان کلسیم و شاخصهای l*، a* رنگ، اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که طی انبارمانی، سفتی میوه در غلظت 5/0 درصد آسکورباتکلسیم، کاهش کمتری (13 درصد) نسبت به میوههای شاهد نشان داد و غلظتهای 25/0 و 5/0 درصد این ترکیب، میزان کلسیم را بهترتیب 20 و 23 درصد نسبت به میوههای شاهد، افزایش دادند. همچنین، شاخص رنگ L* در هر دو غلظت آسکورباتکلسیم 3 درصد و فعالیت آنزیم پکتینمتیلاستراز 29 درصد نسبت به شاهد، کاهش داشت. مواد جامدمحلول، اسیدیته قابلتیتراسیون، pH، ویتامینث، میزان کارتنوئیدها، کاهش وزن، فعالیت آنزیم پلیگالاکتروناز و شاخصهای رنگ a*، b* و کروما تحت تأثیر آسکورباتکلسیم قرار نگرفت و زمان انبارمانی بر تمام صفات مورد بررسی، بهجز اسیدیته قابلتیتراسیون، مؤثر واقع شد. نتایج این تحقیق نشان داد که آسکورباتکلسیم، توانایی حفظ سفتی و کیفیت میوه گوجهفرنگی را با افزایش میزان کلسیم میوه و کاهش فعالیت آنزیم پکتینمتیلاستراز، طی انبارمانی، دارد و میتوان از آن جهت حفظ کیفیت میوه گوجهفرنگی در دوره پس از برداشت بهره برد. | ||
کلیدواژهها | ||
سفتی بافت میوه؛ کیفیت پس از برداشت؛ فعالیت آنزیمی؛ مرحله شکست رنگ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of calcium ascorbate on fruit firmness, cell wall-degrading enzymes activities and postharvest quality of tomato cv. Rio Grande | ||
نویسندگان [English] | ||
Sedieghe Zarea1؛ Mohammad Sayyari2 | ||
1Former M. Sc. Student, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran | ||
2Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this research, the effects of calcium ascorbate (CaA) on storage life of tomato cv. Rio Grande (harvested at color breaking stage) was investigated during 40 days of storage. This study was conducted as a factorial experiment in a completely randomized design with 3 levels of CaA (0, 0.25% and 0.5%) and 4 levels of storage periods. Fruits were dipped in CaA solutions and after drying in room temperature, were transferred to cold storage at 13±1°C. 10, 20, 30 and 40 days after storage, some qualitative parameters, color indices and activities of polygalacturonase and pectin methylesterase enzymes were measured. Results showed that calcium content of treated fruits with 0.25% and 0.5% of CaA were 20 and 23% higher than controls, respectively. The firmness of 0.5% CaA treated fruits had less reduction (13%) during storage in comparison with untreated fruits. L* and pectin methylesterase enzymes of treated fruits with both concentrations were 3% and 29% less than control fruits, respectively. CaA treatments had not significant effects on color indices (a*, b*, Chroma and Hue angel), pH, TA, TSS, vitamin C, carotenoids and polygalacturonase enzyme activity, but storage time affected all measured parameters except TA. Generally, results suggest that CaA have potential in maintaining firmness and quality of stored tomato by increasing calcium contents of fruits and decreasing activity of pectin methylesterase enzyme. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Color breaking stage, enzyme activities, fruit firmness, postharvest quality | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 458 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 625 |