تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,430 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,739 |
اثر پیشتیمار بذر گاوزبان بر برخی از خصوصیات بیوشیمیایی نشا در شرایط تنش شوری | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 21، دوره 49، شماره 3، آذر 1397، صفحه 839-843 اصل مقاله (386.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.217960.1106 | ||
نویسندگان | ||
عبدالکریم سرشتی1؛ پژمان مرادی* 2؛ ابراهیم هادوی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
شوری، از تنشهای محیطی است که تاثیر منفی بر جوانهزنی و استقرار گیاهان دارد؛ در نتیجه عملکرد کمی و کیفی را کاهش میدهد. بدینمنظور، آزمایشی بهصورت شوری در چهار سطح (1، 3، 6 و 9 دسیزیمنس بر متر) و پرایمینگ در شش سطح (بدون پرایمینگ، هیدروپرایمینگ، آسکوربیکاسید 10 و 20 و هیومیکاسید 100 و 200 میلیلیتر در لیتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار، در کرج انجام شد. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل کل، پرولین، سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POX)، بهطور معنیداری تحت تاثیر پرایمینگ قرار دارند. در تیمار 20 میلیگرم در لیتر آسکوربیکاسید، میزان پرولین (24/32 میکروگرم بر گرم)، کاتالاز (94/2 میکرومول بر میلیگرم پروتئین) و سوپراکسیددیسموتاز (28/0واحد بر میلیگرم پروتئین) مشاهده شد. در تیمار هیومیکاسید 200 میلیلیتر در لیتر نیز، میزان کلروفیل 57/0 میلیگرم بر گرم وزن تر بود. تیمار 10 میلیگرم در لیتر آسکوربیکاسید در شرایط تنش 9 دسیزیمنس بر متر، بیشترین میزان پراکسیداز بهمیزان 34/5 واحد بر میلیگرم پروتئین را به خود اختصاص داد. در این آزمایش، تیمار هیدروپرایمینگ در تمامی صفات، راندمان قابلقبولی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آسکوربیکاسید؛ پراکسیداز؛ سوپراکسیددیسموتاز؛ کاتالاز؛ گیاهان دارویی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of seed priming on biochemical characteristics of Borage (Borago officinalis) transplant in salt stress condition | ||
نویسندگان [English] | ||
Abdolkarim Sereshti1؛ Pezhman Moradi2؛ Ebrahim Hadavi3 | ||
1Former M. Sc. Student, College of Agriculture Science, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran | ||
2Associate Professor, College of Agriculture Science, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran | ||
3Assistante Professor, College of Agriculture Science, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Salinity stress, is one of the environmental stresses that has negative effects on seed germination and plant establishment in a soil and reduced the quantitive and qualitative performance indices of plants. For this purpose, salinity in four levels (1, 3, 6, and 9 ds/m) and priming in six levels – including no-priming, hydropriming, ascorbic acid in 10 and 20 mg/l and humic acid in 100 and 200 ml/l – were used. This experiment carried out in a factorial test based on completely randomized design with three replications. Results demonstrated that studied traits were significantly influenced by priming treatments. In the treatment of 20 mg of ascorbic acid, proline content (32.24 micrograms per gram), catalase activity (2.94 mol mg protein), and superoxide dismutase activity (0.28 U mg protein) were observed. The treatment of humic acid (200 ml/l) increased chlorophyll content to 0.57 mg/gFw. The treatment of ascorbic acid in 10 mg/l in extreme conditions of salinity (9 ds/m) showed the highest rate of peroxidase (5.34U/mg). In this experiment, the treatment of hydropriming had not acceptable efficiency in all traits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ascorbic acid, Catalase, Peroxidase, Medicinal plant, superoxide dismutase | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 379 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 300 |