تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,611 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,777 |
ارزیابی کیفیت و زمان ماندگاری میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) تازه طی نگهداری در یخ فالوده ای (Slurry ice) | ||
شیلات | ||
مقاله 9، دوره 71، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 184-197 اصل مقاله (718.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2019.262094.1038 | ||
نویسندگان | ||
محمدعلی خانلر1؛ سیدمهدی اجاق* 2؛ بهاره شعبانپور3؛ علیرضا عالیشاهی2؛ سیدولی حسینی4 | ||
1دانشجو دکتری گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
3استاد گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
4دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) گونه مهم و غالب پرورشی در سرتاسر جهان می باشد. ارزیابی کیفیت و زمان ماندگاری میگوی تازه قبل از تیمار نگهدارنده (متابی سولفیت سدیم) طی فرایند برداشت ضروری است. روش های مختلف نگهداری، شامل نگهداری در یخچال (4°C) (تیمار A) و نگهداری در یخ پودری (تیمار B) و یخ فالودهای (تیمار C)، بر کیفیت و زمان ماندگاری میگوی پاسفید غربی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، آزمایشهای مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، تیوباربیتوریک اسید (TBARS)، مقادیر اسیدیته و آزمایش های میکروبی شامل شمارش کلی باکتریها (APC) و شمارش باکتریهای سرمادوست (PTC) طی 12 روز (هر دو روز یکبار) انجام شد. افزایش میزان (TVB-N، TMA-N، TBA) و (PV) طی دوره نگهداری در یخ فالودهای به شکل معنی داری در مقایسه با یخ پودری و یخچال (C°4) کاهش یافت (0/05>P). زمان ماندگاری نگهداری میگوی در یخچال (C°4)، 6 روز بود. روند رشد باکتریهای هوازی (APC)، باکتری های سرماپسند (PTC) در نمونههای نگهداری شده در یخچال در مقایسه با دو تیمار دیگر به طور معن یداری افزایش یافت(0/05>P). به طور کلی، نتایج حاکی از عملکرد بهتر تیمار (C) یخ فالودهای در حفظ کیفیت میگوها طی 12 روز نگهداری بود. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی پاسفید غربی؛ یخ فالوده ای؛ کیفیت؛ زمان ماندگاری؛ یخ گذاری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Quality and Shelf life assessment of Pacific White Shrimp (Litopenaeus Vannamei) Freshly, Harvested and During under Slurry Ice Conditions | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohamadali Khanlar1؛ Seid Mehdi Ojagh2؛ Bahare Shabanpour3؛ Alireza Alishahi2؛ Seyed Vali Hosseini4 | ||
1PhD. Student, Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environmental Science, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. | ||
2Associate Professor, Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environmental Science, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. | ||
3Professor, Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environmental Science, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. | ||
4Associate Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) is an important worldwide cultured species. The evaluation of quality and shelf-life of the shrimp is imperative before utilizing preservative within the harvesting. The effect of slurry ice on the quality of Pacific white shrimp during chilling storage was investigated and compared with flake ice and refrigerator. In this manuscript, the effect of different cold storages conditions including refrigerator (stored at 4°C) (treat A), flake ice (treat B) and Slurry ice (treat C) up to 12 days was investigated. To analyze chemical characteristics, and freshness indicators of Pacific white shrimp, changes in total volatile base nitrogen, thiobarbituric acid, titratable acidity (TA) and microbial count of white shrimp during 12 days (every two days) storage was investigated. Increases of the total volatile base nitrogen and thiobarbituric acid reactive substance, values in shrimp treated with slurry ice were found to be significantly slower during slurry ice storage than during flake ice storage (P<0.05). The shelf life of ice stored Pacific white shrimps was determined to be 8 days. Contrarily, the aerobic plate count (APC) and psychrophilic bacterial counts (PTC) compared to two treatments exhibited significant increases during iced storage (P<0.05). Nevertheless, the results demonstrated that storage in slurry ice immediately after harvesting caused quality stability during the cold storage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Pacific white shrimp, Slurry ice, Quality, Shelf life, Iced storage | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 566 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 372 |