تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,476 |
تعداد مقالات | 70,006 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,897,326 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,105,606 |
کنترل بیولوژیک قارچ Mycogone perniciosa عامل بیماری حبابتر قارچ خوراکی با استفاده از چند گونه مخمر در شرایط آزمایشگاه و گلخانه | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 2، آذر 1397، صفحه 49-64 اصل مقاله (746.93 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2018.258649.233 | ||
نویسندگان | ||
مریم آبیاری؛ صدیقه محمدی* | ||
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر تاثیر گونههای مخمر S. cervisiae، R. mucilaginosa، P. jadini و P. fermentans در شرایط آزمایشگاهی بر روی قارچ مایکوگون و بیماری حباب تر بررسی گردید. برای این منظور مکانیسمهای آنتاگونیستی در شرایط آزمایشگاهی با سه روش کشت متقابل، ترکیبات فرار و غیر فرار برای بیمارگر و میزبان بطور جداگانه انجام شد. در آزمون کشت متقابل هر چهار مخمر توانایی محدود کردن و رقابت با بیمارگر را داشتند ولی مخمرهای S. cervisiae، P. jadini و P. fermentans که کمترین شاخص انتخابی را نسبت به شاهد داشتند موثرترین مخمرها در کنترل بیماری حباب تر بودند. ترکیبات فرار هر چهار مخمر باعث کنترل بیمارگر شد و تمام آنها کمترین شاخص انتخابی را نسبت به شاهد داشتند و در کنترل بیماری حباب تر موثر بودند. تأثیر ترکیبات غیر فرار مخمرهای P. fermantans، P. jadini و R. mucilaginosa جهت بازدارندگی از رشد بیمارگر در انتهای آزمایش بیشتر بود ولی با لحاظ تمام نوبتهای آماربرداری هر چهار مخمر کمترین شاخص انتخابی را نسبت به شاهد داشتند. در شرایط گلخانه نیز تأثیر گونه های مخمر بر کنترل بیماری با بررسی وزن تر کلاهک انجام شد. در شرایط گلخانه مشخص شد بیشترین وزن تر و تعداد قارچ در برداشت اول و دوم مربوط به تیمارهای بدون بیمارگر بود. همچنین در تیمارهای آلوده تأثیر مخمرهای S. cervisiae و P. jadinii در حفظ وزن تر و تعداد قارچ برداشت اول و دوم بیشتر از بقیه بود. در مجموع استفاده از دو گونه مخمر S. cervisiae و P. jadinii جهت مدیریت بیماری پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
مکانیسم های آنتاگونیستی؛ ترکیبات فرار؛ کشت متقابل؛ قارچ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Biological control of Mycogone perniciosa fungus causative agent bubble strain oral Agaricus bisporus using several yeast species under laboratory conditions | ||
نویسندگان [English] | ||
Maryam Abyari؛ sedigheh Mohammadi | ||
Shiraz Branch, Islamic Azad University | ||
چکیده [English] | ||
In this research the effect of S. cervisiae, R. mucilaginosa, P. jadini and P. fermentans in the lab condition were investigated on Mycogone and wet bobble and the best yeast introduced for disese control. For this aim, antagonistic mechanisms in the lab condition did with three methods dual culture, volatile and non-volatile metabolites for pathogen and host separately in completely randomized design with factorial experiment. The result showed that four yeasts could restrict and had competition in dual culture method, but S. cervisiae, P. jadini and P. fermentans that had the lowest selective index then control, were the most effective yeasts to control of disease and didn’t have negative effects on host. The non-volatile metabolite of all yeasts could control the pathogen and all of them had the lowest selective index then control and were the most effective yeasts to control of disease and didn’t have negative effects on host. The effect of on-volatile metabolite of R. mucilaginosa, P. jadini and P. fermentans in the end of experiment were more effective on pathogen growth's inhibition, but in total of experiment, all of yeasts had the lowest selective index then control and were the most effective yeasts to control of disease and didn’t have negative effects on host. Totally using of S. cervisiae and P. jadini with special chemicals and suitable cultural method suggested for management of disease. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antagonistic mechanisms, dual culture, volatile metabolite, Mushroom | ||
مراجع | ||
Arras G, Arru S (1999) Integrated control of postharvest citrus decay and induction of phytoalexins by Debaryomyces hansenii. Advances in Horticultural Science 76-81. Batta YA (2004) Effect of treatment with Trichoderma harzianum Rifai formulated in invert emulsion on postharvest decay of apple blue mold. International Journal of Food Microbiology 96(3):281-8. Benítez T, Rincón AM, Limón MC, Codon AC (2004) Biocontrol mechanisms of Trichoderma strains. International Microbiology 7(4):249-260. Chen S, Oh SR, Phung S, Hur G, Ye JJ, Kwok SL, Shrode GE, Belury M, Adams LS, Williams D(2006) Anti-aromatase activity of phytochemicals in white button mushrooms (Agaricus bisporus). Dennis C, Webster J (1971) Antagonistic properties of species-groups of Trichoderma: I. Production of non-volatile antibiotics. Transactions of the British Mycological Society 57(1): 25-IN3. Di-Francesco A, Martini C, Mari M (2016) Biological control of postharvest diseases by microbial El-Ghaouth A, Wilson CL, Wisniewski M (1998) Ultrastructural and cytochemical aspects of the biological control of Botrytis cinerea by Candida saitoana in apple fruit. Phytopathology 88 (4): 282-291. Gholam Nejad J, Etebarian HR, Naserinasab F (2013) Induction of defense responses and biological control of blue mold of apple fruit (Penicillium expansum) with Rhodotorula mucilaginosa A1. Journal of Plant Disease Research 1 (4): 47-60. (In Persian). Kouser S, Shah S (2013) Isolation and identification of Mycogone perniciosa, causing wet bubble disease in Agaricus bisporus cultivation in Kashmir. African Journal of Agricultural Research 8(38): 4804-4809. Lillbro M (2005) Biocontrol of Penicillium Roqueforti on grain: A comparison of mode of action of several yeast species [MSc]. [Uppsala, Sweden]: Swedish University of Agricultural Sciences. Liu J, Wisniewski M, Droby S, Norelli J, Hershkovitz V, Tian S, Farrell R (2012) Increase in antioxidant gene transcripts, stress tolerance and biocontrol efficacy of Candida oleophila following sublethal oxidative stress exposure. FEMS Microbiology Ecology 80: 578-590. Liu J, Sui Y, Wisniewski M, Droby S, Liu Y (2013) Utilization of antagonistic yeasts to manage postharvest fungal diseases of fruit. International Journal of Food Microbiology 167(2): 153-160. Mari M, Martini C, Spadoni A, Rouissi W, Bertolini P (2012) Biocontrol of apple postharvest decay by Aureobasidium pullulans. Postharvest Biology and Technology 73: 56-62. Mercier J, Wilson CL (1995) Effect of wound moisture on the biocontrol by Candida oleophila of gray mold rot (Botrytis cinerea) of apple. Postharvest Biology and Technology 6(1-2): 9-15. Mokhtari M, Etebarian HR, Razavai M, Mirhendi SH (2011) Identification of Rhodotorula Species isolated from apple, using molecular techniques. Iranian Journal of Plant Protrction Science 42 (1): 33-41. (In Persian). Mukhtar K, Asgher M, Afghan S, Hussain K, Zia-ul-Hussnain S (2010) Comparative study on two commercial strains of Saccharomyces cerevisiae for optimum ethanol production on industrial scale. Biomedicine and Biotechnology 2: 1-5. Ranjbar Chahrborj S, Shirzad A, Arzanlou M (2016) Evaluation of the biocontrol ability of Pichia membranaefaciens yeast against Aspergillus tubingensis and Penicillium crustosum causing bunch rot disease in grapes. Biological Control of Pests and Plant Diseases 5 (1): 97-110. (In Persian). Sanz Ferramola MI, Benuzzi D, Calvente V, Calvo1 J, Sansone G, Cerutti S, Raba J (2013) The use of siderophores for improving the control of postharvest diseases in stored fruits and vegetables. Science, Technology and Education 13: 1385-1395. Sharma MV, Sagar A, Joshi M (2015) Study on antibacterial activity of Agaricus bisporus (Lang.) Imbach. International Journal of Current Microbiology and Applied Science 4: 553-558. Spadaro D, Zhang D, Garibaldi A, Gullino ML (2011) Role of competition for iron and cell wall degrading enzymes in mechanism of action of postharvest biocontrol agents. International Society for Horticultural Science 905: 87-102. Weller DM (1988) Biological control of soilborne plant pathogens in the rhizosphere with bacteria. Annual Review of Phytopathology 26(1): 379-407. Yazgi M, Awad D, Jreikous B (2015) Screening of the antifungal activity of plant Mentha longifolia crude extracts against two fungi Alternaria citri and Fusarium moniliforme. Journal of Entomology and Zoology Studies 3: 359-364. Zeppa G, Allegrone G, Barbeni M, Guarda PA (1990) Variability in the production of volatile metabolites by Trichoderma viride. Annali di Microbiologia ed Enzimologia 90(2):171-176.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 562 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 539 |