تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,094,490 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,200,017 |
بررسی تأثیر استفاده از مکمل حاوی تاننهای متراکم شاه بلوط (Silvafeed) در جیره گاوهای شیری بر تخمیر، گوارشپذیری مواد مغذی و فعالیت آنزیمهای میکروبی شکمبه در شرایط آزمایشگاهی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 517-525 اصل مقاله (531.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2019.262053.653650 | ||
نویسندگان | ||
علی حیدری مجد1؛ آرش آذرفر* 2؛ ایوب عزیزی3؛ حسین امیدی میرزایی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
2دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
3استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
4دانشجوی سابق دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات مکمل کردن جیرهگاوهای شیری با سطوح مختلف مکمل تجاری حاوی تاننهای متراکم شاه بلوط (Silvafeed) بر فراسنجههای تولید گاز و تخمیر، گوارشپذیری مواد مغذی جیره و فعالیت آنزیمهای هیدرولیتیک میکروبی شکمبه با استفاده از شیرابهی شکمبه گاو در شرایط آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودن تانن متراکم) و مکمل نمودن جیره شاهد به ترتیب با سطوح 45/0، 90/0 و 35/1 گرم مکمل تجاری تاننهای متراکم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک جیره غذایی بر اساس توصیه شرکت سازنده بود. نتایج نشان داد که جیرههای آزمایشی تأثیری بر حجم گاز تولیدی در کل زمانهای انکوباسیون، پتانسیل (b) و نیز نرخ (c) تولید گاز نداشت (05/0P>). به استثنای غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی که با افزایش سطح تانن متراکم در جیره به ترتیب به طور خطی کاهش و افزایش یافتند (05/0>P)، سایر فراسنجههای تخمیر تحت تأثیر سطح تانن در جیره قرار نگرفت (05/0P>). فعالیت آنزیمهای فیبرولیتیک شکمبه شامل کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ صافی تحت تأثیر مکمل سازی جیره با مکمل تانن قرار نگرفت (05/0P>). هرچند، فعالیت پروتئازی شکمبه با افزایش سطح تانن در جیره به طور خطی کاهش یافت (05/0>P). در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن مکمل تاننهای متراکم به جیره گاوهای شیری تا سطح 9/0 گرم در کیلوگرم ماده خشک در شرایط برونتنی سبب بهبود سوخت و ساز نیتروژن در شکمبه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون تولید گاز؛ تانن متراکم؛ تخمیر؛ گوارشپذیری؛ فعالیت آنزیمی شکمبه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the effects of supplementing dairy cows diet with condensed tannin of chestnut supplement (Silvafeed) on rumen fermentation, nutrient digestibility and microbial enzyme activity in vitro | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali Heidari-Majd1؛ Arash Azarfar2؛ Ayoub Azizi3؛ Hossein Omidi-Mirzaei4 | ||
1M.Sc. Student, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
4Former Ph.D. Student, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effects of supplementing dairy cows diet with various levels of commercial chestnut condensed tannins (CT) supplement (Silvafeed), on in vitro gas production (GP) and fermentation parameters, nutrients digestibility and activity of rumen microbial enzymes in vitro using rumen liquor of cow. Dietary treatments were control diet (without CT) and supplementing control diet with CT at the levels of 0.45, 0.90 and 1.35 g per kg dietary dry matter (DM). Inclusion levels of dietary tannins were based on recommendation of manufacturer. Results showed that GP at all of incubation times, potential (b) and rate (c) of GP were not affected by experimental treatments (P>0.05). Except for ammonia nitrogen concentration and microbial protein production which were decreased and increased with increasing rate of CT in the diet respectively (P<0.05), while the other fermentation parameters were unchanged by incubation of experimental diets (P>0.05). Activity of fibrolytic enzymes such a carboxymethyl cellulase, microcrystalline cellulase and filter paper-degrading activity were not affected by supplementing diet with CT (P>0.05), while rumen protease activity was decreased linearly with enhancing level of CT in the diet (P<0.05). In conclusion, the results of present study revealed that adding condensed tannins to dairy cows diet up to 1.35 g/kg dietary DM improved nitrogen metabolism in the rumen, and this could reduce the requirements for dietary rumen undegradable protein. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Condensed tannin, Gas production, fermentation parameters, digestibility, rumen enzyme activity | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 472 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,011 |