تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,572 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,773,969 |
تدوین راهبردهای توسعه صنایع فرآوری محصولات باغی در استان مرکزی | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 9، دوره 50، شماره 1، فروردین 1398، صفحه 123-136 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2018.245508.668519 | ||
نویسندگان | ||
ابوالفضل رنجبر1؛ ژیلا دانشور عامری* 2؛ خلیل کلانتری3 | ||
1دانشجوی دکتری گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2دانشیارگروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3استاد گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
با وجود توانمندیهای مناسبی که استان مرکزی در تولید محصولات باغی و توسعه صنایع وابسته به آن را دارد، چالشهایی از قبیل فقدان راهبردهای مناسب توسعه صنایع فرآوری محصولات باغی موجب شده که این استان نتواند به طور مناسب از ارزش افزوده تولیدات باغی خود بهرهمند شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تدوین راهبردهای توسعه صنایع فرآوری محصولات باغی در استان مرکزی انجام شد. برای این منظور در این مطالعه از روش تحلیلSWOT استفاده شد. این تحقیق از نوع تحقیقات پیمایشی است که دادههای آن به وسیله پرسشنامه جمعآوری شده و با استفاده از نرم افزار SPSSمورد تحلیل قرار گرفت. جامعه آماری این تحقیق را 41 نفر از کارشناسان صنایع کشاورزی و مدیران و صاحبان صنایع فرآوری باغی استان مرکزی تشکیل میدهند. نتایج نشان داد که ارزش افزوده نسبتا بالای تولیدات صنایع فرآوری باغی و بالا بودن هزینه نهادههای تولید برای صاحبان صنایع فرآوری به ترتیب به عنوان مهم ترین نقاط قوت و ضعف و همچنین وجود گرایش و عزم ملی در سطوح تصمیمگیری قوای سه گانه برای حمایت از صنایع فرآوری و نیاز بالای صنایع فرآوری باغی به سرمایه در گردش در فصل کاری به ترتیب به عنوان مهم ترین فرصتها و تهدیدهای توسعه این صنایع در استان مرکزی شناسایی گردیدند. توسعه صنایع فرآوری محصولات باغی در قطبهای تولید محصولات باغی، نوسازی صنایع فرآوری باغی و تجهیز آنها به فنآوری مناسب و توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در بخش صنایع باغی، از جمله راهبردهایی هستند که برای توسعه این صنایع در استان مرکزی تدوین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تحلیل SWOT؛ بازاریابی مواد خام؛ سرمایه درگردش؛ نوسازی صنایع فرآوری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Strategies Formulation for Development of Horticultural Crops Processing Industries in Markazi Province | ||
نویسندگان [English] | ||
Abolfazl Ranjbar1؛ Ghila Daneshvar2؛ khalil kalantari3 | ||
1Ph. D. Student of Agricultural Development, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Associate Professor of Agricultural Development, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Professor of Agricultural Development, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Despite the capabilities of Markazi province in horticultural products, and development of related industries, the challenges such as the lack of proper strategies for development of Horticultural Crops Processing Industries, has led to failing in utilization of Value-Added Benefits of its products in the province. Therefore, the present study was conducted to formulate strategies for the development of Horticultural Crops Processing Industries in Markazi province. For this purpose, the SWOT analysis method was used in this research. The data of this survey research was collected by questionnaire and analyzed by SPSS software. The statistical population of this research include 41 managers and experts of agricultural industry and horticultural processing industry owners in Markazi province. The results showed that the high added value of horticultural industry products and the high cost of product inputs for processing industry owners were considered as the most important strengths and weaknesses respectively. The existence of national tendency at the three levels of decision-making to support of Agro-Processing industries and the need for horticultural processing industries to Capital in circulation in the working season, respectively, have been identified as the most important opportunities and threats for the development of these industries in the Markazi province. Development of Horticultural Crops Processing Industries in Horticultural production poles, modernization of horticultural processing industries and equipping them with appropriate technology and human resource empowerment in the field of horticultural industry are strategies that can development these industries in Markazi province. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
SWOT analysis, Marketing of raw materials, Capital in circulation, Modernization of processing industries | ||
مراجع | ||
10. Derbile, E. K., Abubakari, A., & Dinye, R. D. (2012). Diagnosing challenges of small-scale industries in Ghana: a case of agro-processing industries in Kassena-Nankana District. African Journal of Business Management, (47), 11648-11657. 11. Dhiman, P. K., & Rani, A. (2011). Problems and prospects of small scale agro based industries: an analysis of patiala district. International Journal of Multidisciplinary Research, 1(4), 129-142. 12. Esmaeilpour, F., Malekhosseini, S., Jiriae, M., Mohammadi, GH., & Mashhadi, A. (2015). Province of Markazi. Tehran: Iran Printing & Publishing textbooks Company 13. FAO (2007). Challenges of Agribusiness and Agro-industries Development, Committee of Agriculture, Twentieth Session, COAG/2007/5, Rome, Italy. 14. Hatamifard, S. (2012) Factors Affecting the Low Performance of Food Processing and Complementary Industries: A Case Study, Zanjan Province. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 42(3) 413-421. 15. Jibril, A., Tumba, A., & Yunusa Akoh, S. (2014). The Trends, Challenges and Opportunities in Agro-Materials Processing Marketing in Nigeria. European Journal of Business and Management, 6(28), 133-142. 16. Johnson, D. Gale. (2000). Population, Food, and Knowledge. American Economic Review, 90 (1), 1-14. 17. Karami, A., Mardani Adabi., Y. (2012). Study of Grape Marketing Problems in Dena County. National Conference of Rural Development. University of Gilan. 4-5 September 2012. Rasht. Iran. 18. Kurttila, M., Pesonen, M., Kangas, J., Kajanus, M. (2000). Utilizing the analytic hierarchy process (AHP) in SWOT analysis-a hybrid method and its application to a forest-certification case. Forest Policy and Economics, (1), 41–52. 19. Lanjouw, J. O. and Lanjouw, P. (2001). The rural non-farm sector: issues and evidence from developing countries. Agricultural Economics, 261(1), 1-23. 20. Lee, S. (2007). Diversification of the Rural Economy: A Case Study on Rural Industrialization in the Republic of Korea. Pyongyang: INSES. 21. Ministry of Agricultut- Jihad. (2015). Export and import of Iranian agricultural sector in 2015. Tehran: Ministry of Agricultut- Jihad. 22. Ministry of Agricultut- Jihad. (2017). Statistics of Horticultural Production in Iran. avalable onlin at; http://www.maj.ir/Index.aspx?page_=form&lang=1&PageID=11583&tempname=amar&sub=65&methodName=ShowModuleContent 23. Moradi, Kh., Aghahi, H., Zarafshani, k., & Papzan, A. (2015). Qualitative Analysis of Challenges Facing Fruit Processing Industries in Kermanshah Province Using NVivo Software. Journal of Rural Research, 6(3), 483-514. (in farsi) 24. Olaoye, O. A. (2014). Potentials of the agro industry towards achieving food security in Nigeria and Other Sub-Saharan African Countries. Journal of Food Security, 2(1), 33-41. 25. Radpear, G. (2008). Rural Planning (New Approach). London: Blackwell. 26. Rahnama, A., Kalantari., Kh., Movahed Mohammadi, H. (2010). Studying Driving Forces and Hampering Factors Affecting Establishment and Development of Agro-Processing Industries in North Khorasan Province. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research 18 (70),19-38. (in farsi) 27. Singh, S. P., Tegegne, F., & Ekenem, E. (2012). The food processing industry in India: challenges and opportunities. Journal of Food Distribution Research, 43(1), 81-89. 28. Stewart, R. A., Mohamed, S., & Daet, R. (2002). Strategic implementation of IT/IS projects in construction: a case study. Automation in construction, 11(6), 681-694. 29. Taweekul, K., Sringam, S. (2001). Report of the APO multi – countrystudy Mission on Rural-Based Food Processing Industry, published by the Asian productivity organization1-2-10, Hirakawacho, Chiyoda-Ku, Tokyo102-0093, Japan Industrrialization in the Republic of Korea.Pyongyang: INSES. 30. UNIDO. (2003). Agro-Industries in Rural Areas, Issues paper for Ecosoc Ministerial Roundtable Break Fast. 31. Wilkinson, J. & R. Rocha, 2009. Agro-industry trends, patterns and development impacts. InC. da Silva, D. Baker, A.W. Shepherd, C. Jenane, S. Miranda-da-Cruz (eds.), Agroindustries for Development, Wallingford, UK: CABI for FAO and UNIDO, pp. 46-91. 32. Zangi Abadi, A., Fathi, E., & Izadi, M. (2011). Spatial Distribution Analysis of Isfahan Agro-Processing Industries Using PIDI. Town and Country Planning, 3(4), 5-22. (in farsi) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 467 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 412 |