تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,884 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,097 |
اثر مکمل سازی محیط کشت با اسید فولیک بر بلوغ برون تنی تخمک های گاو | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 393-400 اصل مقاله (663.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.275597.623364 | ||
نویسندگان | ||
حجت باغ شاهی1؛ سعید زین الدینی* 2؛ احمد زارع شحنه3؛ سعید اسماعیل خانیان4 | ||
1دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، تخصص: فیزیولوژی دام | ||
3استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشکده علوم زراعی و دامی، گروه علوم دامی | ||
4دانشیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
اثر مکمل کردن محیط کشت با غلظت های مختلف اسید فولیک (ویتامین B9) بر بلوغ برون تنی تخمک های گاو در قالب دو آزمایش بررسی شد. بهینه سازی محیط کشت بلوغ تخمک گاوی از راهبردهایی است که با اثر بر کیفیت بلوغ و باروری، در نهایت منجر به افزایش کیفیت رویان تولیدی گاو می شود. در آزمایش اول برای تعیین غلظت اسید فولیک و هموسیستئین، فولیکول ها به دو دسته کمتر و بیشتر از هشت میلی متر تقسیم بندی شدند. سپس غلظت اسید فولیک و هموسیستئین در هر دو گروه فولیکولی و همچنین در محیط کشت تجاری اندازه گیری شد. در آزمایش دوم، بلافاصله پس از کشتار، تخمدان ها به آزمایشگاه منتقل و با آسپیره کردن کمپلکس های تخمک -کولوموس از فولیکول های دو تا هشت میلی متری استحصال شد. تخمک ها به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم، و بر اساس نتایج آزمایش نخست، غلظت های مختلف اسید فولیک (صفر، 10، 100 و 1000 نانوگرم در میلی لیتر) به محیط کشت بلوغ اضافه شد. پس از گرم خانه گذاری تخمک ها، درصد تخمک های بالغ شده با استفاده از رنگ آمیزی هوخست تعیین شد. غلظت اسید فولیک و هموسیستئین در فولیکول های با قطر کمتر از هشت میلی متر، بیشتر از فولیکول های بزرگ تر از هشت میلی متر و همچنین بیشتر از غلظت آن ها در محیط بلوغ بود. مکمل کردن محیط بلوغ با 100 نانوگرم اسید فولیک/میلی لیتر نسبت به گروه شاهد، موجب افزایش درصد تخمک های مرحله متافاز دو شد (0/05 >P). نتایج نشان داد که افزودن اسید فولیک با توجه به غلظت اسید فولیک و هموسیستئین محیط کشت، بلوغ برون تنی تخمک های گاوی را بهبود می بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید فولیک؛ برون تنی؛ بلوغ تخمک؛ گاو؛ هموسیستئین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of folic acid addition to the medium on in vitro maturation of bovine oocytes | ||
نویسندگان [English] | ||
Hojjat Baghshahi1؛ Saeed Zeinoaldini2؛ Ahmad Zare Shahneh3؛ Saeid Esmaeilkhanian4 | ||
1Department of Animal Sciences College of Agriculture & Natural Resources University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Department of Animal Sciences College of Agriculture & Natural Resources University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Department of Animal Sciences College of Agriculture & Natural Resources University of Tehran, Karaj, Iran | ||
4Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The effect of addition of different concentrations of folic acid (vitamin B9) to the culture medium on in vitro maturation of bovine oocytes was investigated in two experiments. Optimization of bovine oocyte maturation medium is one of the strategies affecting quality of maturity and fertility, ultimately resulting in increasing the quality of produced bovine embryos. In the 1st experiment, to specify the concentrations of folic acid and homocysteine, ovarian follicles were divided into two categories including follicles with more or less than eight mm of diameter. Then, the concentrations were measured in both follicle groups as well as a commercial culture medium. In the second experiment, bovine ovaries were transferred to the laboratory immediately after slaughter and the cumulus-oocyte complexes were collected by aspiration from 2-8 mm diameter follicles. Oocytes were randomly divided into four groups and different levels of folic acid (0, 10, 100 and 1000 ng/ml) were added to maturation medium based on the results of the first experiment. Following incubation of oocytes, the percentage of mature oocytes was determined by Hoechst staining. The concentrations of folic acid and homocysteine in follicles with diameter of less than eight mm was higher than those with diameter of greater than eight mm, as well as the culture medium Supplementation of maturation medium with 100 ng/ml folic acid increased the percentage of metaphase-II oocytes compared to the control (P <0.05). Considering the concentrations of folic acid and homocysteine in the medium, results showed that the addition of folic acid improves in vitro maturation of bovine oocytes. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cow, folic acid, Homocysteine, in vitro, Oocyte maturation | ||
مراجع | ||
1. قجقی ش، صمدی ف و حسنی س (1392) مقایسه ترکیبات بیوشیمیایی سرم خون و مایع فولیکولی تخمدان در فولیکول های با اندازه های متفاوت در گاوهای شیری. پژوهش های تولیدات دامی. 4(7): 106- 123. 2. Balboula A, Yamanaka K, Sakatani M, Hegab A, Zaabel S and Takahashi M (2010) Intracellular cathepsin B activity is inversely correlated with the quality and developmental competence of bovine preimplantation embryos. Molecular Reproduction and Development 77(12): 1031-1039. 9. Farin P, Crosier A and Farin C (2001) Influence of in vitro systems on embryo survival and fetal development in cattle. Theriogenology 55(1): 151-170. 18. Lim KT, Jang G, Ko KH, Lee WW, Park HJ, Kim JJ, Lee SH, Hwang WS, Lee BC and Kang SK (2007) Improved in vitro bovine embryo development and increased efficiency in producing viable calves using defined media. Theriogenology 67(2): 293-302. 24. Van den Veyver IB (2002) Genetic effects of methylation diets. Annual review of nutrition 22(1): 255-282. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 590 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 410 |