تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,829 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,220,132 |
تأثیر اسید آمینه آرژنین بر صفات کیفی و ترکیب اسیدهای چرب منی در خروسهای مسن مادر گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 21، شماره 2، تیر 1398، صفحه 279-290 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.280344.623396 | ||
نویسندگان | ||
بهنام عباسپور1؛ سید داود شریفی* 2؛ شکوفه غضنفری3؛ عبدالله محمدی سنگ چشمه4؛ شیرین هنربخش5 | ||
1دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، تخصص: تغذیه طیور | ||
2دانشیار، گروه علوم دام و طیور، دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | ||
3دانشیار، گروه علوم دام و طیور - پردیس ابوریحان - تخصص:تغذیه طیور | ||
4استادیار دانشگاه تهران، تخصص: بیوتکنولوژی تولیدمثل | ||
5استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، تخصص: تعذیه طیور/ مرغ مادر | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر اسیدآمینه آرژنین بر صفات کیفی و ترکیب اسیدهای چرب اسپرم در خروسهای مسن مادر گوشتی سویه راس 308 بود. بههمین منظور از تعداد 12 قطعه خروس مادر گوشتی در سن 52 هفتگی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار بهمدت هشت هفته استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههای با سطوح 0/52 (توصیه راهنمای پرورش سویة راس 308)،0/68 و 0/83 درصد از اسید آمینه آرژنین بود. اسپرمگیری از خروسها هر 14 روز یکبار و در هفتههای 54، 56، 58 و 60 آزمایش انجام شد. در پایان دوره نیز از همه خروسها نمونه اسپرم جمعآوری و ترکیب اسیدهای چرب اسپرم مورد بررسی قرار گرفت. در هفته 56، حجم منی خروسهایی که از تیمار 0/68 درصد آرژنین استفاده کرده بودند، نسبت به دیگر تیمارها بالاتر بود (p<0/05). در هفته 60 سطوح 0/52 و 0/68 درصد آرژنین؛ حجم منی، درصد جنبایی کل و پیشرونده بالاتری نسبت به سطح 0/83 درصد آرژنین داشت (p<0/05). در هفته 58، درصد اسپرمهای با ریختشناسی ناهنجار در خروسهایی که از تیمار 0/68 و 0/83درصد آرژنین استفاده کرده بودند نسبت به گروه 0/52 درصد آرژنین کمتر بود (p<0/05). غلظت منی، فعالیت غشای پلاسمایی و ترکیب اسیدهای چرب تحت تأثیر تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش قرار نگرفتند. بر اساس نتایج حاصل، استفاده از 0/68 درصد آرژنین (30 درصد بیشتر از نیاز) در جیره، برخی فراسنجههای کیفی اسپرم در خروسهای مسن گله مادر گوشتی بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپرم؛ جنبانی اسپرم؛ حجم منی؛ راهنمای پرورش راس؛ ریخت شناسی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of dietary supplementation of l-arginine on qualitative characteristics and fatty acid profile of aged broiler breeder roosters’ sperm | ||
نویسندگان [English] | ||
Behnam Abbaspour1؛ seyed davood sharifi2؛ shokoufe ghazanfari3؛ abdollah mohammadi sang cheshmeh4؛ Shirin Honarbakhsh5 | ||
1Department of Animal and Poultry Science. College of Aburaihan, University of Tehran | ||
3Department of Animal and Poultry Science. College of Aburaihan, University of Tehran | ||
4Department of Animal and Poultry Science. College of Aburaihan, University of Tehran | ||
5Department of Animal and Poultry Science. College of Aburaihan, University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
This study aimed to evaluate the effect of L-arginine on qualitative characteristics and fatty acid profile of Ross 308 aged broiler breeder roosters’ sperm. Twelve breeder roosters at age of 52 week were used in a completely randomized design with three treatments and four replicates in each treatment for eight consecutive weeks. Experimental groups were consisting diets with levels of 0.52 (Ross recommendation 308), 0.68 and 0.83 present of arginine amino acids. Semen collection was performed every 14 days and in weeks 54, 56, 58 and 60 were tested. At the end of the trial, fatty acid profile of sperm was also evaluated. On week 56, semen volume in roosters with 0.68 present arginine was higher than other treatments (P<0.05). On week 60, levels of 0.52 and 0.68 percent arginine in semen volume, percentage of total and progressive motility were higher than the level of 0.83 percent of arginine (P<0.05). On week 58, the percentage of abnormal sperm were lower in 0.68 and 0.83 percent arginine treatment compared to 0.52 percent arginine (P<0.05). Semen concentration, sperm plasma membrane functionality and sperm fatty acid profile were not affected by treatments used in this study. It can be concluded that 0.68 percent of arginine (30% higher than recommendation) of diet improve some qualitative sperm parameters in aged broiler breeder roosters. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Morphology, Motility, Ross recommendation, Semen Volume | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 587 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 422 |