تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,913 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,615 |
اثر عصاره اتانولی گیاه شوید (Anethum graveolens) به عنوان افزودنی غذایی بر پارامترهای رشد و فعالیت لیزوزیم و کمپلمان در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 71، شماره 3، آذر 1397، صفحه 246-255 اصل مقاله (487.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2019.263187.1039 | ||
نویسندگان | ||
رضا ذیلاب1؛ عبدالمحمد عابدیان کناری* 2؛ امیر حسین اسماعیلی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه تکثیر وپرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران. | ||
2دانشیار گروه تکثیر وپرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران. | ||
3استادیار گروه تکثیر وپرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران. | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر عصاره اتانولی شوید بر پارامترهای رشد و شاخصهای لیزوزیم و کمپلمان ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 0/32±12 گرم بررسی شد. ماهی ها به روش خوراکی با غلظتهای 500، 1000، 1500 و 3000 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره شوید به مدت 56 روز متوالی تغذیه شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ماهیان تغذیه شده با سطوح 1000 و 1500 میلی گرم برکیلوگرم عصاره شوید در شاخص های رشد نظیر افزایش وزن دارای تفاوت معنی داری با گروه شاهد بود ولی از لحاظ ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه و کارایی پروتئین تفاوت معنی داری با گروه شاهد نشان نداد. همچنین همه تیمارها از درصد بازماندگی بالایی برخوردار بودند و با همدیگر تفاوت معنی داری نشان ندادند. بیشترین میزان فعالیت لیزوزیم و کمپلمان نیز در گروه تغذیه شده با سطح 1500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره مشاهده شد و نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری نداشتند (0/05<P). براساس نتایج حاضر، غلظت های 1000 و 1500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره شوید موجب افزایش وزن در این فاکتورها شده و برای افزایش ایمنی غلظت 1500 میلی گرم بر کیلوگرم غذا بهتر بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
Anethum graveolens؛ سیستم ایمنی؛ رشد؛ تغذیه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Ethanolic Extract of Dill (Anethum graveolens) as a Food Additive on Growth Parameters and Activity of Lysozyme and Complement in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Zeilab1؛ Abdolmohammad Abedian Kenari2؛ Amir Hossein Esmaily3 | ||
1M.Sc. Graduate, Aquaculture Department, Natural Resources and Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran. | ||
2Associate Professor, Aquaculture Department, Natural Resources and Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran. | ||
3Assistant Professor, Aquaculture Department, Natural Resources and Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the effect of ethanolic extract of dill (graveolens Anethum) on growth and immunological parameters of rainbow trout fingerlings was evaluated (average initial weight of 12±0.32 g). A basal diet was supplemented with levels of 0 (control), 500, 1000, 1500 and 3000 mg ethanolic extract of dill kg-1 to formulate five experimental diets. After 56 days of feeding trial, fish fed diet with 1000 and 1500 mg kg-1 had the highest final weight compared to control but in terms of feed conversion ratio, specific growth ratio and protein efficiency ratio did not show a significant difference compared to control group. All treatments had a high survival rate and did not show significant differences with each other. The highest activity of lysozyme and complement was observed in the 1500 mg kg-1 treatment but did not significant difference compared to the control group (P>0.05). The results showed that concentrations of 1000 and 1500 mg kg-1 of ethanolic extract of dill increased the weight in these factors and the concentration of 1500 mg kg-1 treatment had better effect on immunity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anethum graveolens, Immunological parameters, Growth, Feeding | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 426 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 294 |