تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,315 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,447 |
اثر افزودن ضایعات خشک فرآوردههای لبنی در خوراک آغازین بر عملکرد رشد گوساله های هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 329-337 اصل مقاله (831.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.274728.623360 | ||
نویسندگان | ||
علی رضا آقاشاهی* 1؛ هادی حسینی2؛ سید عبداله حسینی3؛ امیررضا صفائی4؛ علیرضا یوسفی5؛ جعفر رمضانخانی6 | ||
1دانشیار،موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان-مسول بخش تحقیقات تغذیه.آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
2دانشآموخته دکتری -دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی | ||
3دانشیار،موسسه تحقیقات علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور | ||
4استادیار، مدیر طرح و برنامه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
5استادیار، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | ||
6دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاروزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف مطالعه اثر افزودن ضایعات خشک محصولات لبنی در خوراک آغازین، بر عملکرد رشد گوساله های شیرخوار انجام شد. تعداد 28 راس گوساله ماده تازه متولد شده نژاد هلشتاین به طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی تقسیم شدند و پس از دو هفته سازگاری با شرایط آزمایش، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، به صورت انفرادی با خوراک آغازین حاوی سطوح صفر (شاهد)، 10، 20 و 30 درصد محصول خشک ضایعات لبنی، تا سن هشت هفتگی تغذیه شدند. وزن بدن، مصرف خوراک، افزایش وزن و بازده مصرف خوراک بهصورت هفتگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که وزن زنده، افزایش وزن روزانه، میزان مصرف خوراک آغازین و نسبت اضافه وزن به خوراک مصرفی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بررسی اثر متقابل بین تیمار × زمان نشان داد که در هفته نخست، بالاترین افزایش وزن مربوط به گوسالههای تغذیه شده با سطح 10 درصد ضایعات لبنی در جیرهی آغازین و گروه شاهد بود، اما در هفته پنجم، بالاترین افزایش وزن مربوط به گوساله های تغذیه شده با 30 درصد ضایعات لبنی در جیره آغازین بود (0/05>P). نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن ضایعات لبنی تا 30 درصد به جیره ی آغازین گوساله ها، تاثیر منفی بر عملکرد رشد آنها ندارد و می توان از این ترکیب به عنوان یک محصول جانبی صنایع لبنی با ارزش تغذیهای و صرفهی اقتصادی، در تغذیه ی گوساله های شیرخوار استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه؛ خوراک آغازین؛ ضایعات فرآورده لبنی؛ عملکرد رشد؛ گوساله | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of adding dried wastes of dairy products to the starter diet on growth performance of Holstein dairy calves | ||
نویسندگان [English] | ||
alireza aghashahi1؛ hadi hosseini2؛ sayed abdoullah hosseini3؛ AMIRREZA SAFAEI4؛ Ali Reza Yousefi5؛ Jafar Ramazankhany6 | ||
1Associate Professor and Assistant Professor at Animal Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj. Iran | ||
2Former Ph.D student of Animal Science, Zanjan University, Zanjan, Iran | ||
3Associate Professor and Assistant Professor at Animal Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj. Iran | ||
4Associate Professor and Assistant Professor at Animal Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj. Iran | ||
5Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
6Dairy farm cosultant | ||
چکیده [English] | ||
This study was aimed to investigate the effect of adding dried dairy wastes to the starter diet on growth performance in Holstein dairy calves. A total of 28 female newborn Holstein dairy calves were randomly allocated to four groups (n=7/group) and after two weeks of habituation to experimental conditions and diet, in a completely randomized design, individually fed starter diets containing 0 (control), 10, 20, or 30% dried dairy waste up to eight weeks of age. Feed intake, weight gain, and feed efficiency (gained weight/consumed feed) were measured weekly, during the experimental period. Results showed that body weight, weight gain, feed intake, and feed efficiency were not affected by the treatments. Interactive effect of treatments by week showed that the highest weight gain was for calves fed by the diet containing 10% dairy waste or control group at first week. However, the highest gain was recorded for those that received 30% dairy waste at week five of the experiment (P<0.05). In conclusion, the results of the present study revealed that the inclusion of dried dairy products up to 30% of calves’ starter diet had no adverse effect on performance, and therefore can be used as an affordable and valuable nutritional by-product of the dairy industry in the nutrition of calves. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Calf, Dairy product wastes, Feeding, growth performance, Starter diet | ||
مراجع | ||
1. کشانیدخت ش، آبایی آ و لبافی م (1393) فراوری ضایعات و ارزش افزوده آنها در صنعت لبنیات. بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی، گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران، گرگان. 2. AOAC (1995) Official methods of analysis, 16th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Arlington VA, USA, p 684. 6.DePeters E, Fisher L and Stone J (1986) Effect of adding dried whey to starter diet of early and late weaned calves. Journal of Dairy Science 69: 181-186. 13. Moore D, Taylor J, Hartman M and Sischo W (2009) Quality assessments of waste milk at a calf ranch. Journal of Dairy Science 92: 3503- 3509. 15. NRC (2001) Nutrient requirements of dairy cattle. 7th rev ed National Acad. Sci., Washington, DC. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 377 |