تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,035 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,220,508 |
تآثیر اسانس، پروبیوتیک و فلاوومایسین بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 371-380 اصل مقاله (767.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.276408.623371 | ||
نویسندگان | ||
جمال محمودی1؛ سارا میرزایی گودرزی* 2؛ عباس فرح آور2؛ علی اصغر ساکی3؛ علیرضا نوریان4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
3استاد،دانشگاه بوعلی سینا - گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور و دام | ||
4استادیار، گروه آموزشی پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
چکیده | ||
اثر اسانس، پروبیوتیک و فلاوومایسین بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش، جمعیت میکروبی روده کور و فراسنجه های خونی با استفاده از 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار از سن یک تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. جیره پایه به عنوان گروه شاهد (فاقد افزودنی)، 2. جیره پایه + 150 میلیگرم در کیلوگرم اسانس، 3. جیره پایه + 200 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو® و 4. جیره پایه + 150 میلیگرم در کیلوگرم فلاوومایسین بودند. نتایج نشان داد که مصرف خوراک در تیمار شاهد کمتر از سایر تیمارها بود (0/05>P). در کل دوره آزمایش، افزایش وزن جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی فلاوومایسین، بیشتر از سایر پرندگان بود و ضریب تبدیل بهتری نسبت به پرندگان شاهد و یا تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک داشتند (0/05>P). اثر تیمارها بر وزن نسبی اندام های داخلی، pHمحتویات دستگاه گوارش و جمعیت لاکتوباسیلوس و اشریشیاکلی روده کور معنی دار نبود. وزن نسبی سینه در جوجههای تغذیه شده با فلاوومایسین بیشتر از گروه شاهد و یا پرندگانی که اسانس دریافت کردند بود (0/05>P). تفاوتی بین تیمارها از نظر غلظت کلسترول، گلوکز و تریگلیسرید پلاسما مشاهده نشد ولی غلظت HDL در پلاسمای پرندگانی که فلاوومایسین دریافت کردند کمتر از سایر تیمارها بود (0/05>P). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، استفاده از اسانس، عملکرد را بهبود می بخشد و می تواند بهعنوان یک ترکیب محرک رشد به جای فلاوومایسین در جیره جوجه های گوشتی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ پروبیوتیک؛ جمعیت میکروبی؛ جوجهگوشتی؛ عملکرد؛ فلاوومایسین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Influence of essential oils blend, probiotic and flavomycin on performance, gastrointestinal tract characteristics and blood parameters of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
jamal mahmoudi1؛ sara mirzaie goudarzi2؛ Abbas Frahavar2؛ Ali asghar Saki3؛ Ali reza Nourian4 | ||
1Animal science department, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina university | ||
2دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
3department of animal science, Faculty of Agriculture, Bu-Ali sina university | ||
4department of pathobiology, Veterinary Science Faculty, Bu-Ali sina university | ||
چکیده [English] | ||
The effect of essential oils blend, probiotic and flavomycin on performance, gastrointestinal tract (GIT) characteristics, cecal microbial population and blood parameters was studied with 288 day-old chickens, Ross 308 broilers from 1 to 42 days of age in a completely randomized design by 4 treatments, 4 replicates and 18 chickens in each replication. The experimental treatments were: 1) basal diet as control group (without additive), 2) basal diet + 150 mg/kg essential oils blend, 3) basal diet + 200 mg/kg Gallipro® probiotic, and 4) basal diet + 150 mg/kg flavomycin. The results showed that feed intake was lower in the control group than other treatments (P<0.05). In the whole trial period, the weight gain of chickens fed with the diet containing flavomycin was higher than other birds and had a better feed conversion ratio than control birds or fed with the diet contains probiotic (P<0.05). The effect of treatments was not significant on relative weight of internal organs, pH of the GIT digesta and Lactobacillus and Escherichia coli population in the ceca. The relative weight of the breast was greater in chickens fed with flavomycin than control group or birds that received essential oils blend (P<0.05). There was no difference between treatments in terms of plasma cholesterol, glucose and triglyceride concentrations, but HDL concentration was lower in the plasma of birds receiving flavomycin compared to other treatments (P<0.05). Based on the results of this study, adding essential oils blend to the diet improved performance and can be used as a growth promoter instead of flavomycin in broilers diet. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler Chicken, Essential oils blend, Flavomycin, Microbial population, performance, Probiotic | ||
مراجع | ||
1. شیلایی م و حسینی م (1393) بررسی خصوصیات استخوان درشت نی و PH دستگاه گوارش جوجه های گوشتی تغذیه شده با مکمل های آنتی بیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پری بیوتیک. مجله تحقیقات دام و طیور. 3(3): 34- 23. 2. عابدینی سانیجی م، شریعتمداری ف و کریمی ترشیزی م ا (1390) مقایسه اثر گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی بیوتیک در جیره حاوی جو و آنزیم بر عملکرد، فاکتورهای خونی، پاسخ ایمنی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی. مجله تولیدات دامی. 13(2): 27- 19. 3. Abudabos AM and Alyemni AH (2013) Effects of the essential oil blend CRINA® Poultry in feed on broiler performance and gut microbiology. Italian Journal of Animal Science. 12: 83. 10. Habibi R, Jalilvand G, Samadi S and Azizpour A (2016) Effect of different levels of essential oils of wormwood (Artemisia absinthium) and Cumin (Cuminum cyminum) on growth performance, carcass characteristics and immune system in broiler chicks. Iranian Journal of Applied Animal Science. 6: 395-400. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 499 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 478 |