تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,752 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,864 |
تأثیر شوری و آب مغناطیسی بر عملکرد و کارآیی مصرف آب گیاه زیره سبز (مطالعه موردی: منطقه کاشمر) | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
مقاله 4، دوره 50، شماره 4، شهریور 1398، صفحه 807-817 اصل مقاله (992.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijswr.2018.264527.667997 | ||
نویسندگان | ||
میثم عابدین پور* 1؛ ابراهیم روحانی2 | ||
1استادیار، گروه مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر، کاشمر، ایران | ||
2مدرس و کارشناس آزمایشگاه، گروه مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر، کاشمر، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر میدان مغناطیسی و سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب زیره سبز، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کاملاً تصادفی و با سه تکرار در سال زراعی95-1394در مرکز آموزش عالی کاشمر انجام شد. در این آزمایش تیمار اصلی سطوح مختلف شوری آب شامل: (S1) 5/0 دسیزیمنس بر متر به عنوان شاهد،(S2) 6 دسیزیمنس بر متر، (S3) 8 دسیزیمنس بر متر و (S4) 10 دسیزیمنس بر متر و تیمار فرعی میدان مغناطیسی (M1) و بدون مغناطیس (M2) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که آبیاری با آب مغناطیس باعث افزایش عملکرد زیره در مقایسه با تیمارهای بدون استفاده از آب مغناطیسی شد، به طوری که حداکثر عملکرد دانه زیره سبز در تیمار (S1M1) به میزان 1085 کیلوگرم در هکتار و حداقل عملکرد در تیمار (S4M2) به میزان 530 کیلوگرم حاصل گردید. همچنین حداقل مقدار عملکرد بیولوژیک در تیمار (S4M2)به میزان 1295 و حداکثر آن در تیمار (S1M1) به میزان 2215 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. میزان کاهش عملکرد در شوریهای آب آبیاری 6، 8 و 10 دسیزیمنس بر متر و در شرایط آب مغناطیس به ترتیب 8/7، 7/14و 32 درصد و در شرایط آب غیر مغناطیس به ترتیب 6، 7/15 و 5/44 درصد نسبت به شاهد حاصل گردید. به علاوه، متوسط مقدار کارآیی مصرف آب تیمارهای آب شور 5/0، 6، 8 و 10 دسیزیمنس بر متر و مغناطیس شده به ترتیب 8/8، 5/6، 3/10 و 4/17درصد بیشتر از تیمارهای شور مشابه ولی غیر مغناطیس شده بود. بنابراین آب مغناطیس شده میتواند باعث افزایش عملکرد زیره سبز در شرایط استفاده از آب شور به عنوان منبع آب آبیاری گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش شوری؛ زیره سبز؛ کاشمر؛ میدان مغناطیسی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effect of Salinity and Magnetic Water on Yield and Water Use Efficiency of Cumin (Case Study: Kashmar Region) | ||
نویسندگان [English] | ||
Meysam Abedinpour1؛ Ebrahim Roohani2 | ||
1Assistant Prof., Water Eng. Dep., Kashmar Higher Education Institute, Kashmar, Iran | ||
2Lecturer and Lab., Expert, Water Eng. Dep., Kashmar Higher Education Institute, Kashmar, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the effect of magnetic field and different levels of saline irrigation water on cumin yield, a factorial experiment with a completely randomized block design with three replications was carried out in Kashmar Higher Education Institute in 2016. In this experiment, four salinity levels of irrigation water; 0.5 (S1) as control, 6 (S2), 8 (S3), and (S4) 10 dS m-1, and two levels of magnetic field; magnetic water (M1) and non-magnetic water (M2) Were used. The results showed that the magnetized water increased the yield of cumin compared with non-magnetized water. So that the maximum grain yield of cumin (1085 kg. ha-1) was corresponded to S1M1 treatment and the lowest one (530 kg ha-1) was corresponded toS4M2 treatment. Also, the maximum and the minimum biological yields (2215 and 1295 kg ha-1) were corresponded to the same treatments (S1M1 and S4M2) respectively. The yield reduction rates for 6, 8 and 10 dS m-1 saline waters were calculated to be 7.8, 14.7 and 32%, respectively for the magnetic field and 6, 15.7 and 44.5%, respectively for the non-magnetic field as compared to the control treatment. In addition, the average water use efficiencies of saline and magnetic water treatments (0.5, 6, 8 and 10 dS m-1) were estimated to be 8.8, 6.5, 10.3 and 17.4% greater than the ones of saline and non-magnetic water treatments, respectively. Therefore, the use of magnetic water can increase the yield of cumin under salt stress conditions. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
: Salinity stress, Cumin, Kashmar, magnetic field | ||
مراجع | ||
Abedinpour, M. and Rohani, E. (2018). Investigating the effect of magnetic water and different salinity levels on emergence of cotton seedling in Varamin cultivar in Kashmar, Iranian Journal of Cotton Research, 5(2), 75-90. Aladjadjiyan, A. (2007). The use of physical methods for plant growing stimulation in Bulgaria, J. of Central European Agriculture, 8, 369-380. Allahyari, S. (2005). Effect of salinity levels and irrigation frequencies on growth and yield and percentage of essential oil of cumin. M.Sc. dissertation, University of Zabol, Zabol. (In Farsi) Fischer, G., Tausz, M., Kock, M. and Grill, D. (2004). Effects of weak 16 Hz magnetic fields on growth parameters of young sunflower and wheat seedlings. Bioelectro magnetic, 25: 638-641. Ghadami firoozabadi, A., Khoshravesh, M., Shirazi, P. and zare abyaneh. (2016). Effect of Irrigation with Magnetized Water on the Yield and Biomass of Soybean var. DPX under Water Deficit and Salinity Stress, J. of Water Res. in Agriculture, 30(1), 131-143. (In Farsi) Grewal, H. S. and Maheshwari, B.L. (2011). Magnetic treatment of irrigation water and snow pea and Chickpea seeds enhances early growth and nutrient contents of seedlings. Bioelectromagnetics, 32(1), 58-65. Guo, F.O. and Z.C. Tang. (1999). Reduced Na+ and k+ permeability of K+ channel in plasma membrane isolated from roots of salt tolerant mutant of wheat. 41:217-220. Hashemi Nia S.M., Nassiri Mahallati, M. and Keshavarzi A. (2012). Determining the threshold salinity and appropriate temperature, and their combined effects on germination of Cuminum cyminum. Iranian J. Field Crop Res. 7, 303-310. (In Farsi) Hozayn, M., A.M. S.A. Qados. (2010). Irrigation with magnetized water enhances growth, chemical constituent and yield of chickpea (Cicer arietinum L.). Agriculture and Biology J. of North America, 1(4), 671-676. Jabbari, R., Amini Dehaghi, M., Ganji Arjenaki, F. and Agahi, K. (2011). How duration and methods of priming may affect the germination of cumin seeds (Cuminum cyminum L.). Journal of d Agricultural Science, 2 (4), 23-30. (In Farsi) Kafi, M. (2002). Cuminum, Production and processing technology, Scientific field of special crops, (1th ed.), Ferdowsi University of Mashhad. (In Farsi) Kafi, M. and Kashmiri, I. (2011). Study of Yield and Yield Components of Indigenous and Indigenous Cuminum Cyminum in Drought and Salinity Conditions, Journal of Horticultural Science, 25(3), 327-334. (In Farsi) Leather Wood, W.R. (2005). Influence of salt stress on germination, root elongation and carbohydrate content of five salt tolerant and sensitive taxa. MSc. dissertation, Department of Horticultural Science, North Carolina State University, pp:254. Maleki Farahani, S., Alireza Reza zadeh, A. and Aghighi Shahverdi, M.A. (2015). Effects of Electromagnetic Field and Ultrasonic Waves on Seed Germination of Cumin (Cuminum cyminum L.). Iranian Journal of Seed Research, 2(1), 109-118. (In Farsi) Mohammadian, M., Fatahi, R. and Nouri Emamzadei, M.R. (2016). Investigation the Effect of Magnetic Salt Water on Yield and Yield Components of Green Pepper. Journal of Irrigation Science and Engineering, 39(1), 121-130. (In Farsi) Omran, W.M., Mansour, M.F. and Fayez, K.A. (2014). Magnetized water improved germination, growth and tolerance to salinity of cereal crops. International J. of Advanced Res. 2(5), 301-308. Pang, X. and Deng, B. (2008). Investigation of changes in properties of water under the action of a magnetic field. Chinese Science Journal, 51(11): 1621-1632. Rahimian Mashhadi, H. (1991). Effect of planting date and irrigation regime on growth and yield of cumin, Iranian Scientific and Industrial Research Organization, Khorasan Center. (In Farsi) Sadeghi, H. (2010). Design, Manufacture and Evaluation of Magnetic Water Supply Machine for Agricultural Use. MSc. dissertation, University of Tehran, Tehran. (In Farsi) Sadeghipour, O. and Aghaei, P. (2014). Investigation the Effect of Drought Stress and Magnetized Water on Yield and Yield Components of Mung Bean, J. of crop production research, 6(1), 79-87. Salami, M.R., Safarnejad, A. and Hamidi, H. (2005). Effect of Salinity Stress on Morphological Characters of (Cuminum Cyminum) and Valeriana Officials. Pajouhesh & Sazandegi, 72, 77-83. (In Farsi) Tawfik, A. and Noga. M. (2001). Priming of Cumin seeds and its effects of germination, emergence and storability. J. Applied Botany. 75, 216-220. Voigt, .H.J. (1990) Hydrogeochemie, Leipzig: Springer-Lehrbuch.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 544 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 420 |