تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,486 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,221,038 |
استخراج اسانس نعنا (Mentha Spicata) به روش چرخه گازی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 293-303 اصل مقاله (1.22 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.246032.665011 | ||
نویسندگان | ||
سیدالیاس رزاقی1؛ اکبر عرب حسینی* 2؛ محمدحسین کیانمهر3؛ فرید شمت4 | ||
1دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2دانشیار گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، ایران | ||
3گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
4گروه تحقیقاتی (GREEN)، دانشگاه آوینون، فرانسه | ||
چکیده | ||
فرضیه کفایت آب موجود در گیاه تازه، برای استخراج اسانس به صورت تئوری مورد بررسی قرار گرفت. وسیلهای برای استخراج اسانس با استفاده از یک گاز غیر قابل تقطیر به جای بخار آب، ساخته شد و مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفت. نتایج آزمایشها بر روی دستگاه ساخته شده منجر به یافتن حالت بهینه استخراج با استفاده از چرخه هوا شد و نشان داد که در سرعتهای کمتر و دمای هوای بالاتر بیشترین بازده بدست میآید. همچنین نتایج نشان داد که در شرایط یکسان، مقدار اسانس حاصل از این روش در مقایسه با روش بخار کمتر است. نتایج تجزیه نمونهها با استفاده از GC/MS نشان داد که درصد ترکیبات موجود در نمونههای بدست آمده از روش چرخه گازی و روش تقطیر با آب با یکدیگر متفاوت است. بعنوان نمونه درصد ترکیب لیمونن در اسانس حاصل از کلونجر 24/12 و در روش چرخه گازی 22/0 است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ تقطیر؛ چرخه گازی؛ ماکروویو؛ نعنا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Extraction of Mint (Mentha Spicata) Essential Oil by Gas Recirculation Method | ||
نویسندگان [English] | ||
SeyedElyas Razzaghi1؛ Akbar Arabhosseini2؛ Mohammad Hossein Kianmehr3؛ Farid Chemat4 | ||
1PhD student, Department of Agrotechnology, Aburaihan Campus, University of Tehran | ||
2Associate Professor, Department of Agrotechnology, Aburaihan Campus, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
3Department of Agrotechnology, Aburaihan Campus, University of Tehran | ||
4GREEN Research Group, University of Avignon, France | ||
چکیده [English] | ||
The hypothesis of the sufficiency of plant water content in extraction process was studied in theory. Essential oil extraction device was manufactured using a non-distillable gas instead of water vapor and evaluated quantitatively and qualitatively. The results of experiments on the manufactured device resulted in the optimum extraction mode using the air cycle and showed that the highest efficiency was obtained at lower speeds and higher air temperatures. Also the results showed that the extracted essential oil by new method in all states is less than the essential oil obtained with steam distillation. The results of analysis of samples using GC/MS showed that the percentages of the compounds in the samples obtained from the gas cycle and water distillation methods were different. For example, the percentage of limonene in the essential oil of Clevenger was 12.24 and in the gas cycle method was 0.22. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Distillation, Essential oils, Gas cycle, Microwave | ||
مراجع | ||
Benmoussa, H. Farhat, A. Romdhane, M. & Bouajila, J. (2016). Enhanced solvent-free microwave extraction of Foeniculum vulgare Mill. Essential oil seeds using double walled reactor. Arabian Journal of Chemistry. doi:10.1016/j.arabjc.2016.02.010. Cassel, E. Vargas, R. M. F. Martinez, N. Lorenzo, D Dellacassa, E. (2009). Steam distillation modeling for essential oil extraction process, Industrial Crops and Products, 29, 171–176. Chemat, F. (2015). Microwave-assisted extraction for bioactive compounds: theory and practice. Place of publication not identified: Springer. doi:DOI 10.1007/978-1-4614-4830-3. Chemat, F. Lucchesi, M. Smadia, J. (2004). Solvent-free microwave extraction of volatile natural substances. US Patent, App. 10/751, 988. Chemat, F. Rombaut, N. Sicaire, A.G. Meullemiestre, A. Fabiano-Tixier, A.S. Abert-Vian M. (2017). Ultrasound assisted extraction of food and natural products. Mechanisms, techniques, combinations, protocols and applications. A review. Ultrasonics sonochemistry 34, 540-560 Chukhajian, E. O. Shahkhatuni, К G. Chukhajian, E. O. Ayrapetyan, L. V. & Panosyan, G. A. (2017). Deamination of 3-(dialkylamino)-1,4-diarylhex-5-en-1-ynes during vacuum distillation. Russian Journal of Organic Chemistry,53(2), 178-183. Doi:10.1134/s1070428017020063 Denny, E.F.K. (2001). Field Distillation for Herbaceous Oils, 3rd Ed, Denny, McKenzie Associates, Lilydale, Tasmania, Australia. Forbes. R.J., A Short History of the Art of Distillation, Brill, Leiden, 1948 reprint from 1970. Gatley, D.P. (2004) .Psychrometric chart celebrates 100th anniversary.ASHRAE Journal 46(11):16 – 20. Gavahian, M. Farahnaky, A. Javidnia, K. Majzoobi, Mahsa. (2013). "A novel technology for extraction of essential oil fromMyrtus communis: ohmic-assisted hydrodistillation." Journal of Essential Oil Research 25.4: 257-66. Web. Handa SS, Khanuja SPS, Longo G,Rakesh DD(2008). Extraction Technologies for Medicinal and Aromatic Plants, (1stedn), no. 66. Italy: United Nations Industrial Development Organization and the International Centre for Science and High Technology. 262 Pages. Kabuba, J. T. (2009) Steam Extraction Of Essencial Oils: Investigation Of Process Parameters, A Dissertation Submitted To The Department Of Chemical Engineering Technology University Of Johansburg, South Africa For The Fulfillment Of The Degree Of Magister Technologiae: Chemical Engineering Technology. Lawrence, B. M. (2007). Mint The Genus Mentha, Taylor & Francis Group, Boca Raton London, New York, ISBN-10: 0-8493-0779-1. Pande, P. Chand, S. Pandey, A. & Patra, D. (2011). Mentha spicata Linn. Emend. Nathh. SpringerReference,2(2), 242-249. Doi:10.1007/springerreference_68940 Razzaghi, S. E., Arabhosseini, A., Turk, M., Soubrat, T., Cendres, A., Kianmehr, M. H., Chemat, F. (2019). Operational efficiencies of six microwave based extraction methods for orange peel oil. Journal of Food Engineering, 241, 26-32. doi:10.1016/j.jfoodeng.2018.07.018
Stintzing, C. (2012). Stability Of Essential Oils: A Review, Comprehensive Reviews In Food Science And Food Safety,Vol.2012. Taiz, L. and Zeiger, E. (2002). Plant Physiology, (third Ed.). Sinauer Associates Inc. Sunderland, MA. 690 Pages. Verma, R. S. Padalia, R. CH. Chauhan, A. (2010). Chemical Profiling of Mentha Spicata l.var. 'Viridis' and Mentha Citrata L. Cultivars at Different Stages, Medicinal and Aromatic Plant Science and Biotechnology, 4(1), 73-76. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 724 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 989 |