تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,477 |
تعداد مقالات | 70,011 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,911,177 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,126,491 |
ارزیابی دورگهای اصلاحی و زودرس انگور از نظر عملکرد و کیفیت محصول | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 243-253 اصل مقاله (896.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2019.136277.875 | ||
نویسندگان | ||
امید گودرزی1؛ علی عبادی* 2؛ محمدرضا فتاحی مقدم2؛ علیرضا رحیمی1 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
اصلاح انگورهای تازهخوری بهمنظور دسترسی به ارقام بیدانه برتر، اهمیت زیادی در بازاریابی آنها دارد. در این تحقیق شش دورگ جدید اصلاحشده زودرس انگور، حاصل از تلاقی 4 والد پدری بیدانه و 7 والد مادری دانهدار با رقم یاقوتی از نظر کیفیت و عملکرد محصول مقایسه شدند. این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 8 تکرار (8 بوته بهازای هر دورگ) در ایستگاه تحقیقات باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در دو سال 1393 و 1394 با هدف معرفی ارقام انگور بیدانه زودرس برتر به اجرا درآمد. سن بوتهها در 4 الی 5 سالگی بود و تربیت آنها بهشکل تربیت پاچراغی بود. نتایج مقایسه میانگین تفاوت معنیداری بین دورگها در تمامی صفات مورد اندازهگیری نشان داد. دوره رسیدگی میوه در دورگهای S51 و I21 با میانگین 53 و 59 روز، زودرستر از یاقوتی (69 روز) بود. از نظر اندازه حبه دورگهای I10 و E10 بیشترین اندازه حبه و رقم یاقوتی کمترین اندازه را بهخود اختصاص داد. همچنین دورگ S51 بیشترین نسبت قند به اسید را به خود اختصاص داد. در صفت وزن تر تکبذر، دورگ I10 و رقم یاقوتی بهترتیب بیشترین و کمترین وزن تر تکبذر را به خود اختصاص دادند. در ارزیابی حسی وضعیت بذر توسط داوران، دورگهای S51، I21، I13 کاملاً بیدانه، دورگ C25 نسبتاً بیدانه و دورگهای I10 و E10 دانهدار تشخیص داده شدند. پس از ارزیابیهای کیفی وکمی، دورگهای S51 و I21 بهعنوان دورگهای برتر بیدانه و زودرس انتخاب شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی حسی؛ بیدانگی؛ وزنتر بذر؛ یاقوتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of early ripening hybrid grape genotypes in terms of yield and crop quality | ||
نویسندگان [English] | ||
Omid Goodarzi1؛ Ali Ebadi2؛ Mohammadreza Fattahimoghadam2؛ Alireza Rahimi1 | ||
1Former M. Sc. Student, Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, 31587, Karaj, Iran | ||
2Professor, Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, 31587, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Breeding of table grapes to obtaine new superior seedless cultivars have a great importance in its marketing. Six new bred early ripening hybrids, derived from crosses among four seedless male parents and seven seeded female parents were compared with ‘Yaghouti’ cultivar. In this study, yield and qualitative traits were studied in randomized complete block design with eight replications (8 plants per hybrid) in horticultural research station of College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran during years 2014 and 2015. All hybrids ages were 4 to 5 years old at the time of evaluation and were trained as head pruning. The results of means comparisons showed significant differences among hybrids for all measured traits. In terms of ripening time, genotypes S51 and I21 with average of 53 and 59 days were ripened earlier than ‘Yaghouti’ (69 days). Hybrids I10 and E10, had maximum berry size while ‘Yaghouti’ had the lowest. Hybrid S51 had highest ratio of sugar to acid. However, hybrid I10 and ‘Yaghouti’ cultivar had the highest and lowest single seed fresh weight. In panel test of seed trait, hybrids S51, I21 and I13 were recognized as completely seedless, C25 as semi seedless, and I10 and E10 as seeded hybrids. Considering all qualitative and quantitative traits, two hybrids (S51 and I21) were selected as superior early ripening seedless hybrids. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Panel test, seed fresh weight, seedless, ‘Yaghouti’ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 526 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 467 |