تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,477 |
تعداد مقالات | 70,011 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,911,084 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,126,304 |
اثر سوپرجاذب و شرایط کمآبیاری تنظیمشده بر کیفیت انبارمانی میوه آلوی ژاپنی (Prunus salicina) رقم سانتاروزا | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 255-263 اصل مقاله (591.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.224023.1155 | ||
نویسندگان | ||
یاسر خندانی1؛ رضا فتوحی قزوینی* 2؛ محمود قاسم نژاد3؛ محمدرضا خالدیان3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2استاد، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3دانشیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
حدود 75 درصد وسعت کشور ایران مناطق خشک و نیمهخشک است؛ بنابراین استفاده از روشهای آبیاری با بازده بالا در بخش کشاورزی حائز اهمیت است. بهمنظور مطالعه اثر کمآبیاری تنظیمشده (RDI) و سوپرجاذب (SA) بر کیفیت انبارمانی میوه آلو ژاپنی Prunus salicina)) رقم سانتاروزا، درختان از مرحله سختشدن هسته (7 هفته بعد از تمامگل) در شرایط سه سطح آبیاری(ETc100%، ETc 75% و ETc 50%) و چهار سطح سوپرجاذب (صفر، 100، 200 و 300 گرم، برای هر درخت)، در قالب طرح فاکتوریل (طرح پایه CRD) با سه تکرار قرار گرفتند. میوهها پس از برداشت در مرحله رسیدن بهمدت یک ماه در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی بالای 80 درصد نگهداری شدند. سپس برخی ویژگیهای کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. کمآبیاری سبب افزایش سفتی بافت میوه گردید. فلاونوئیدهای میوه نیز تحت تأثیر کمآبیاری تنظیمشده افزایش معنیداری پیدا کرد. درحالیکه سطوح کمآبیاری و غلظتهای مختلف سوپرجاذب تأثیر معنیداری بر میزان SSC، TA و SSC/TA میوهها در مقایسه با شاهد نداشتند. برهمکنش اثر تیمارهای کمآبیاری تنظیمشده و سوپرجاذب بر میزان آب میوه، فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی معنیدار بود. آب میوه در اثر تیمار کمآبیاری کاهش یافت؛ ولی تیمار سوپرجاذب بهصورت معنیداری آب میوه را افزایش داد. فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه که در شرایط تنش ملایم کمآبیاری افزایش یافته بود با کاربرد سوپرجاذب بهصورت معنیداری کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از برداشت؛ تنش؛ سفتی بافت میوه؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ مواد جامد محلول | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of super absorbent and regulated deficit irrigation (RDI) condition on the storage quality of Japanese plum (Prunus salicina cv. Santarosa) | ||
نویسندگان [English] | ||
Yaser Khandani1؛ Reza Fotouhi Ghazvani2؛ Mahmoud Ghasemnezhad3؛ Mohamad Reza Khaledian3 | ||
1Former M.Sc. Student, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
2Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
About 75 percent of Iran`s land is arid and semi-arid. Hence, the use of high-efficiency irrigation methods in agriculture will be important. In order to study the effects of both regulated deficit irrigation (RDI) and super absorbent (SA) on the storage quality of Japanese plum fruits (Prunus salicina cv. Santarosa), an experiment was conducted under factorial design with three replicates. Plum trees from the pit-hardening period (seven weeks after full bloom) were exposed to RDI treatments; 100%, 75% and 50% of seasonal crop evapotranspiration (ETc) and four super absorbent treatments including 0, 100, 200 and 300 g (per tree). Harvested fruits at the ripening stage were stored at 4ᵒC in 80% relative humidity for one month, then, some quality characteristics of fruits were evaluated. The firmness of fruits tissues and total flavonoids in RDI treated plants was higher than the control fruits. However, RDI levels and different concentrations of super absorbents did not show significant effects on the TA, SSC and SSC/TA when compared to controls. The interaction of treatments increased fruit juice, total phenol and antioxidant capacity significantly. Fruit juice decreased by RDI and increased due to SA, and while total phenol and antioxidant capacity of fruit under RDI was considerable, SA application could reduce both traits significantly. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
antioxidant capacity, fruit firmness, post-harvest, soluble solid concentration, Stress | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 765 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 387 |