![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,689,124 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,918,375 |
تعیین سطح بهینه جرم ذرت در جیره جوجههای گوشتی بر مبنای روش مدیریت تصمیم گیری چندشاخصی و حداکثرسازی سود اقتصادی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 149-157 اصل مقاله (660.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2019.280911.653701 | ||
نویسندگان | ||
امیرحسین علیزاده قمصری* 1؛ سید عیداله حسینی2؛ فرید شریعتمداری3؛ مجید توکلی4؛ هوشنگ لطف الهیان1 | ||
1استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
2دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
3استاد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
4دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
آزمایشی بهمنظور تعیین سطح بهینه جرم ذرت (حاوی روغن زیاد) در جیره جوجههای گوشتی انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج گروه آزمایشی، پنج تکرار و 30 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی از سن 15 تا 42 روزگی صورت گرفت. گروههای آزمایشی شامل پرندگان دریافتکننده سطوح صفر (شاهد)، 5، 10، 15 و 20 درصد جرم ذرت بودند. در طول دوره آزمایش صفات مربوط به عملکرد، شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی بهازای هر کیلوگرم وزن زنده، پاسخهای ایمنی هومورال و ریختشناسی بافت روده مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین سطح بهینه جرم ذرت در جیره از روش مدیریت تصمیمگیری چند شاخصی (TOPSISیاTechnique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution) و روش حداکثرسازی سود اقتصادی استفاده شد. بر اساس نتایج بهدستآمده، سطح بهینه افزودن جرم ذرت به جیره با استفاده از روش مدیریتی TOPSIS و روش حداکثرسازی سود اقتصادی بهترتیب 59/6 و 98/6 درصد تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تصمیمگیری چند شاخصی؛ جرم ذرت؛ جوجه گوشتی؛ روش اقتصادی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Determination the optimum level of corn germ in broilers diet based on multiple attribute decision making method and maximizing economic profit | ||
نویسندگان [English] | ||
Amir Hossein Alizadeh-Ghamsari1؛ Sayed Abdoullah Hosseini2؛ Farid Shariatmadari3؛ Majid Tavakkoli4؛ Houshang Lotfollahian1 | ||
1Assistant Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
2Associate Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
3Professor, Department of Poultry Science, College of Agriculture, Tarbiat Madres University, Tehran, Iran | ||
4Former M.Sc. Student, Department of Poultry Science, College of Agriculture, Tarbiat Madres University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
An experiment was undertaken to determine the optimum level of corn germ (high-oil content) in broilers diet. This experiment was conducted in a completely randomized design with 5 experimental groups, 5 replicates and 30 birds per each experimental unit from 15 to 42 days of age. Experimental groups were included birds received levels of zero (control), 5, 10, 15 and 20 percentage of corn germ in diet. During the experiment performance traits, productive index, feed cost per kilogram of live body weight, humoral immune responses and intestinal histomorphology were evaluated. To determine the optimum level of corn germ in diet, technique for order preference by similarity to ideal solution (TOPSIS) and maximizing economic profit method were applied. According to the results, optimum level of dietary corn germ inclusion based on TOPSIS and economic methods were 6.59 and 6.98 percent, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler Chicken, corn germ, economic method, multiple attribute decision making | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 400 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 320 |