تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,353 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,246 |
اثر پوشش خوراکی آلژیناتسدیم بر ماندگاری میوه توتفرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 50، شماره 3، آذر 1398، صفحه 515-526 اصل مقاله (1.44 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.255508.1435 | ||
نویسندگان | ||
سولماز پورعزیز1؛ فاطمه ناظوری* 2؛ سید حسین میردهقان3؛ مجید اسماعیلی زاده4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان | ||
2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان | ||
3استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان | ||
4دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان | ||
چکیده | ||
مصرف توتفرنگی تازه بهدلیل داشتن ویتامین، فنل، آنتوسیانین و دیگر مواد پاداکسنده که در پیشگیری از سرطان و بیماریهای مختلف مؤثر است افزایش بسیاری داشته، ولی کاهش ویژگیهای کمی و کیفی این محصول در طی نگهداری و عرضه به بازار، یکی از چالشهای مهم محسوب میشود. استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی، بهدلیل دارا بودن مواد طبیعی و عدم ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی، رو به گسترش است و نتایج مثبتی ازجمله کاهش افت وزن، سرعت رسیدن، حفظ رنگ و خواص حسی و ظاهری میوهها و سبزیها را بهدنبال داشته است. این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر پوشش خوراکی آلژیناتسدیم بر ماندگاری میوه توتفرنگی نگهداریشده در دمای 1±4 درجه سلسیوس انجام گرفت. تیمارها شامل شاهد (آب مقطر)، آلژیناتسدیم یک، دو و سه درصد و دوره انبارمانی بهمدت 7 و 14 روز با 4 تکرار تهیه شدند. طی انبارمانی، شاخصهای درخشندگی، کروما، میزان سفتی، اسید کل، ویتامینث، فنل، فعالیت پاداکسندگی و آنتوسیانین کاهش یافت؛ اما کاربرد پوشش، سبب حفظ این شاخصها گردید؛ بهطوریکه در بین تیمارهای این آزمایش، تیمار آلژینات دو درصد تأثیر بیشتری در حفظ این صفات داشت؛ علاوه بر این، با گذشت زمان انبارمانی، فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز، کاهش وزن و pH افزایش یافت. کاربرد پوشش خوراکی آلژیناتسدیم دو درصد تا 14 روز سبب حفظ سطوح پایینتر pH و فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز شده و کاهش وزن را نیز بهطور مؤثری کنترل نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم پلیفنل اکسیداز؛ آنتوسیانین؛ پوشش خوراکی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of sodium alginate on the shelf life of strawberry fruits (Fragaria ananassa L.cv. Gaviota) | ||
نویسندگان [English] | ||
Solmaz Poraziz1؛ Fatemeh Nazoori2؛ Seyed Hossein Mirdehghan3؛ Majid Esmaeilizadeh4 | ||
1Former M. Sc. Student, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran | ||
2Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran | ||
3Professor, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran | ||
4Associate Professor, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Consumption of fresh strawberries has increased significantly because of its vitamins, phenols, anthocyanin’s and other antioxidant which are effective in preventing various cancers and diseases, but the reduction in the quantitative and qualitative characteristics of this fruit during storage and supply to the market is one of the most important challenges. Application of films and edible coatings is increasing because of its natural contain materials and the absence of environmental pollution which were led to positive results, such as reduction in weight loss, ripening, color improvement, sensory and appearance properties of fruits and vegetables. This study was conducted to investigate the effect of sodium alginate on the shelf life of strawberry fruit stored at 4±1°C. The treatments included control (distilled water), sodium alginate 1, 2 and 3% and storage period for 7 and 14 days with 4 replicates. During storage, brightness index, chroma, rigidity, total acidity, vitamin C, phenol, antioxidant activity and anthocyanin contents decreased, but the application of coatings preserved these indices. So that, two percent alginate treatment was more effective in preserving these traits during experiment. In addition, with the time of storage, polyphenol oxidase enzyme activity, weight loss and pH increased. While the application of sodium alginate 2% preserved the lower levels of pH and activity of the enzyme polyphenol oxidize, it also effectively controlled weight loss up to 14 days. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anthocyanin, edible coatings, polyphenol oxidase enzyme | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 485 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 492 |