تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,824 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,524 |
مطالعه اثر کاربرد برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسیدهایچرب سه رقم زیتون | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 50، شماره 3، آذر 1398، صفحه 609-620 اصل مقاله (1.23 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.258386.1448 | ||
نویسندگان | ||
رضا غلامی1؛ نوراله معلمی* 2؛ اسمعیل خالقی3؛ سید منصور سید نژاد4 | ||
1دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز | ||
2استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز | ||
3استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز | ||
4استاد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز | ||
چکیده | ||
بررسی تأثیر محلولپاشی برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسیدهای چرب میوه سه رقم زیتون کرونایکی، کایلت و میشن در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در باغ زیتون دانشگاه شهید چمران صورت گرفت. درختان چهار مرحله، یک هفته قبل از تمام گل، دو هفته بعد از تمام گل، مرحله سختشدن هسته و مرحله تجمع و سنتز روغن، با آب مقطر (شاهد) (T0)، ترکیب سولفاتپتاسیم، سولفاتروی و اسید بوریک از هر کدام 1000 میلیگرم در لیتر (T1) و ترکیب 2000 میلیگرم در لیتر از هر کدام آنها (T2) محلولپاشی شدند. بین تیمارهای محلولپاشی از نظر میزان اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید لینولئیکو نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک اختلاف معنیداری مشاهده گردید، همچنین ترکیب اسیدهای چرب در ارقام مختلف، متفاوت بود و شرایط محل رشد بهویژه، تغذیه طی رشد میوه در ترکیب اسیدهای چرب تأثیر داشت و تیمار T2بیشترین تأثیر مثبت در بهبود کیفیت روغن نسبت بهسایر تیمارها بهخصوص در رقم کایلت داشت؛ بنابراین در شرایط اهواز با ارتفاع پایین و دمای زیاد، محلولپاشی برگی در طی رشد میوه میتواند با تغییر در میزان اسیدهای چرب با افزایش اسیداولئیک و کاهش اسیدپالمیتیکمنجر به بهبود کیفیت روغن میوه زیتون گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید اولئیک؛ اسید پالمیتیک؛ عناصر غذایی؛ محلول پاشی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study Effect of Potassium, Zinc and Boron foliar application on fatty acid compositions of three Olive cultivar | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Gholami1؛ Noroallah Moallemi2؛ Esmaeil Khaleghi3؛ Seyyed Mansour Seyyednejad4 | ||
1Ph. D. Candidate, Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | ||
2Professor, Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | ||
4Professor, Faculty of Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was carried out to investigate the effect of foliar spraying of Potassium, Boron and Zinc on the fatty acid composition of the fruit of three olive, “Caillet”, “Koroneiki” and “Mission” in the olive orchard of of Shahid Chamran University of Ahvaz in 2016. The research was performed in a factorial experiment based on a randomized complete blocks design with three replications. Spray treatments were included T0 (Distilled water as control), T1 (1000 mg/l potassium sulfate + 1000 mg/l boric acid + 1000 mg/l zinc sulfate) and T2 (2000 mg/l potassium sulfate + 2000 mg/l boric acid +2000 mg/l zinc sulfate). The results showed that there was a significant difference between the foliar treatments in terms of oleic acid, palmitic acid, linoleic acid and oleic acid to linoleic acid ratio. Also, the fatty acids composition was different in different cultivars and growth conditions in particular, nutrition during fruit growth had an effect on fatty acids composition, and T2 treatments had the most positive effect on oil quality improvement compared to other treatments, especially in the “Caillet” variety. Therefore, under low altitude and high temperature conditions in Ahvaz, foliar spraying during fruit growth can improve the quality of olive oil by altering the amount of fatty acids by increasing oleic acid and decreasing palmitic acid. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Food elements, oleic acid, palmitic acid, spraying | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 362 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 375 |