تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,506,608 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,770,596 |
بهینهسازی عملکرد دستگاه قرصساز غیرپیوسته برای تولید قرص گوجهفرنگی به روش سطح پاسخ | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 51، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 37-49 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.291361.665238 | ||
نویسندگان | ||
رضا ترکاشوند1؛ رضا امیری چایجان* 1؛ علی قاسمی2 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2دانش آموخته دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر متغیرهای مؤثر محتوای رطوبتی، اندازه ذرات، نوع ماده چسبان و شکل قرص بر خواص کیفی (اختلاف شاخصهای رنگی∆L*،∆a* و ∆b*) ، فیزیکی (چگالی واحد و چروکیدگی) و مکانیکی (نیروی نفوذ) قرص فشرده تولید شده از پودر گوجهفرنگی مورد مطالعه قرار گرفتند. متغیرهای مستقل شامل سه سطح اندازه ذرات پودر گوجهفرنگی (ذرات کوچکتر از mm 3/0، ذرات بین3/0 تا mm 75/0 و ذرات بزرگتر از mm 75/0)، سه سطح محتوای رطوبتی (18، 36 و d.b.54%)، سه شکل قرص فشرده (کروی، استوانهای و مکعبی) و سه نوع ماده چسبان (شربت فروکتوز 55 درصد، آب و شکر) بودند. برای بهینهسازی از روش سطح پاسخ و طرح دی- اپتیمال استفاده شد. نتایج نشان داد که نقطه بهینه برای قرصهای فشرده شده متشکل از پودر گوجهفرنگی با محتوای رطوبتی % d.b. 4/33، اندازه ذرات mm 3/0، نوع ماده چسبان فروکتوز و شکل قرص استوانهای که در آون در دمای °C60 خشکشده بودند به دست آمد. تحت این شرایط، شاخص مطلوبیت 826/0 محاسبه شد و مقدار بهینه متغیرهای مستقل∆L*، ∆a*و ∆b*، نیروی نفوذ، چگالی واحد و چروکیدگی به ترتیب برابر با 89/35، 6/51، 23/23، N 2/267 ، kg/m3 2299 و 12/2 درصد به دست آمدند. | ||
کلیدواژهها | ||
بهینهسازی؛ قرص فشرده گوجهفرنگی؛ محتوای رطوبتی؛ اندازه ذرات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Optimization of tablet making apparatus operation for production of tomato tablet using response surface method | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Torkashvand1؛ Reza Amiri Chaijan1؛ Ali Ghasemi2 | ||
1Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran. | ||
2Graduate Student, Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the effect of effective variables of moisture content, particle size, type of adhesive and tablet shape on the qualitative properties (difference of color indices ΔL*, Δa* and Δb*), physical (unit density and shrinkage) and mechanical (diffusion force) indices of compressed tablets made from tomato powder were studied. Independent variables were including three levels of particle size of tomato powder (particles smaller than 0.3 mm, particles ranging from 0.3 to 0.75 mm and particles larger than 0.75 mm), three levels of moisture content (18, 36 and d.b. 54%), three forms of compressed pills (spherical, cylindrical and cubic), three types of adhesive (55% fructose syrup, water and sugar). For optimization, the surface response and Di-optimal method were used. The results showed that optimum spot was obtained for compressed pills consisting of tomato powder with a moisture content of %33.4 db, particle size of fructose 0.3 mm, and cylindrical tablet form, dried in oven at 60 ° C. Under these conditions, the desirability index was 0.826, and the optimal value of the independent variables ΔL*, Δa* and Δb* (the difference of color indices with fresh tomatoes), penetration force, unit density and shrinkage were 35.89, 15.6, 23.23, 267.2 N, 2299 kg/m3 and %12.2, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Optimization, Compressed tablets tomato, moisture content, particle size | ||
مراجع | ||
Adiba, B. D., Salem, B., Nabil, S., & Abdelhakim, M. (2011). Preliminary characterization of food tablets from date (Phoenix dactylifera L.) and spirulina (Spirulina sp.) powders. Powder Technology, 208(3), 725-730. Ahmadi Ghavidelan, M., & Amiri Chayjan, R. (2016). Optimization of hazelnut kernel drying in an infrared dryer with microwave pretreatment using response surface methodology. Food Science and Technology, 14(64), 178-165.(In Farsi) Amiri Chayjan, R., Kaveh, M., & Khayati, S. (2015). Modeling Drying Characteristics of Hawthorn Fruit under Microwave Convective Conditions. Journal of Food Processing and Preservation, 39(3), 239-253. And, G. L., & Barrett, D. M. (2006). Influence of Pre‐drying Treatments on Quality and Safety of Sun‐dried Tomatoes. Part I:Use of Steam Blanching, Boiling Brine Blanching, and Dips in Salt or Sodium Metabisulfite. Journal of Food Science, 71(1), S24-S31. Arslan, D., & Özcan, M. (2011). Dehydration of red bell-pepper (Capsicum annuum L.): Change in drying behavior, colour and antioxidant content. Food and Bioproducts Processing, 89(4), 504-513. Aziz, M., Yusof, Y., Blanchard, C., Saifullah, M., Farahnaky, A., & Scheiling, G. (2018). Material Properties and Tableting of Fruit Powders. Food Engineering Reviews, 1-15. Demiray, E., Tulek, Y., & Yilmaz, Y. (2013). Degradation kinetics of lycopene, β-carotene and ascorbic acid in tomatoes during hot air drying. LWT-Food Science and Technology, 50(1), 172-176. FAO, 2017. FAOSTAT: Data-crops. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome, Italy. Ghasemi, A., & Chayjan, R. A. (2018). Optimization of Pelleting andInfrared-Convection Drying Processes of Food and Agricultural Waste Using Response Surface Methodology (RSM). Waste and Biomass Valorization, 1-19 Ghasemi, A., Chayjan, R. A., &Najafabadi, H. J. (2018). Optimizationof granular waste production based on mechanical properties. Waste Management. Lerma-Arce, V., Oliver-Villanueva, J.-V., & Segura-Orenga, G. (2017). Influence of raw material composition of Mediterranean pinewood on pellet quality. Biomass and Bioenergy, 99, 90-96. Liu, F., Cao, X., Wang, H., & Liao, X. (2010). Changes of tomato powder qualities during storage. Powder Technology, 204(1), 159-166. Madiouli, J., Lecomte, D., Nganya, T., Chavez, S., Sghaier, J., & Sammouda, H. (2007). A Method for Determination of Porosity Change from Shrinkage Curves of Deformable Materials. Drying Technology, 25(4), 621-628. doi:10.1080/07373930701227185 Mani, S., Tabil, L. G., & Sokhansanj, S. (2006). Effects of compressive force, particle size and moisture content on mechanical properties of biomass pellets from grasses. Biomass and Bioenergy, 30(7), 648-654. Marfil, P., Santos, E., & Telis, V. (2008). Ascorbic aciddegradation kinetics in tomatoes at different drying conditions. LWT-Food Science and Technology, 41(9), 1642-1647 Martí, R., Leiva-Brondo, M., Lahoz, I., Campillo, C., Cebolla-Cornejo, J., & Roselló, S. (2018). Polyphenol and l-ascorbic acid content in tomato as influenced by high lycopene genotypes and organic farming at different environments. Food Chemistry, 239, 148-156 Nadim, Z., & Ahmadi, E. (2016). Rheological properties of strawberry fruit coating with methylcellulose. Journal of Agricultural Machinery.(In Farsi) Ong, M., Yusof, Y., Aziz, M., Chin, N., & Amin, N. M. (2014). Characterisation of fast dispersible fruit tablets made from green and ripe mango fruit powders. Journal of Food Engineering, 125, 17-23. Purkayastha, M. D., Nath, A., Deka, B. C., &Mahanta, C. L. (2013). Thin layer drying of tomato slices. Journal of Food Science and Technology, 50(4), 642-653. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 376 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 304 |