تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,498,022 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,842 |
بررسی اثرمتقابل عصارههای گیاهی (کنوکارپوس، یوکا و پالونیا) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیمی هپاتوپانکراس و کیفیت آب محیط پرورش میگوی وانامی در دو سیستم پرورش (محیط بیوفلاک و بدون بیوفلاک) | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 72، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 130-143 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2019.74689 | ||
نویسندگان | ||
حسین آدینه* 1؛ محمد هرسیج1؛ محمد خادمی حمیدی1؛ عافیه ناظر2 | ||
1استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
2دانش آموخته گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
چکیده | ||
این مطالعه بهمنظور بررسی اثر متقابل سیستم پرورش (بیوفلاک و بدون فلاک) و افزودنیهای غذایی (یوکا، کنوکارپوس، پالونیا و شاهد) بر عملکرد رشد و تغذیه، فعالیتهای آنزیمی و کیفیت آب محیط پرورش میگو پاسفید انجام شد. میگوی پا سفید با میانگین وزن 07/0± 47/1 گرم و 37/0± 00/7 سانتیمتر در 24 مخزن با حجم آبگیری 50 لیتر برای 30 روز ذخیرهسازی شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۸ تیمار و هر یک با ۳ تکرار بود که شامل؛ بیوفلاک+ 1% عصارههای گیاهی یوکا (BY)، کنوکارپوس (BCO) و پالونیا (BP)، شاهد (BC) و بدون بیوفلاک+ 1% عصارههای گیاهی یوکا (Y)، کنوکارپوس (CO) و پالونیا (P)، شاهد (C). تفاوت معنیداری بین پارامترهای تولید میگو در بین تیمارها وجود نداشت. بیشترین وزن (14/0± 66/4 گرم) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (04/0± 92/0) برای میگوهای پرورش یافته در تیمار BCO بدست آمد. بیشترین سطح آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای Y و BY بهدست آمد. عصاره گیاه یوکا در جیره غذایی منجر به کاهش آمونیاک شد. نتایج نشان داد که ازعصاره Conocarpus erectus برای تقویت رشد و از عصاره Yucca schidigera برای بهبود کیفیت آب میتوان در سیستم بیوفلاک استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی سفید غربی؛ عصاره های گیاهی؛ عملکرد رشد؛ شاخصهای آنزیمی؛ سیستم بیوفلاک؛ کیفیت آب | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Interaction of plant extract (Conocarpus erectus, Yucca schidigera and Paulownia fortunei) on growth performance, hepatopancreas enzyme active and culture water quality of Litopenaeus vannamei in two culture system (biofloc and no-biofloc) | ||
نویسندگان [English] | ||
Hossein Adineh1؛ Mohammad Harsij1؛ Mohammad Khademi1؛ Afieh Nazer2 | ||
چکیده [English] | ||
This study was carried out to evaluate the combined effect of culture system (biofloc and no-biofloc) and dietary additives (control, Yucca schidigera, Conocarpus erectus and Paulownia fortunei) the feed and growth performance, enzyme activities and culture water quality of Litopenaeus vannamei. White leg shrimp with an average weight of 1.47 ± 0.07 g and 7.00± 0.37 cm were stocked into 24 tanks with 50 L capacity for 30 days. The experiment was based on a completely randomized design with 8 treatments by triplicate including; Biofloc +1% herbal extracts Yucca (BY), Conocarpus (BCO), Palonia (BP), Control (BC) and Without Biofloc+ 1% herbal extracts Yucca (Y), Conocarpus (CO), Palonia (P), Control (C). There were no significant differences in shrimp production parameters between treatments. The highest weight (4.66 ± 0.14 g) and the lowest feed conversion ratio (0.92 ± 0.04) were obtained for shrimp reared in BCO. The highest levels of amylase, lipase and protease are obtained in the Y and BY treatments. Yucca extract in the diet leads to a reduction in ammonia. The results showed that Conocarpus erectus extract could be used to enhance growth and Yucca schidigera extract to improve water quality in Bio-floc system. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Litopenaeus vannamei, herbal extracts, enzyme index, growth performance, biofloc, water quality | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 442 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 601 |