تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,720 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,359 |
اثرات استفاده از اسانس مرزه، پودر سیر و برگ شبدر در جیره بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 11، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 117-128 اصل مقاله (807.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.290739.623451 | ||
نویسندگان | ||
درخشنده رحیمی1؛ حسین منصوری یاراحمدی2؛ اکبر یعقوبفر* 3؛ جعفر فخرائی2 | ||
1دانشجوی دکتری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران. | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران. | ||
3استاد، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
چکیده | ||
ای نمطالعه بمنظور بررسی اثرات استفاده از اسانس مرزه، پودر سیر و برگ شبدر در جیره بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت با استفاده از تعداد قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیرههای حاوی سطوح 400 و 500 میلیگرم در کیلوگرم اسانس مرزه، جیرههای حاوی سطوح دو و چهار درصد پودر سیر و جیرههای حاوی سطوح پنج و 10درصد پودر برگ شبدر بودند. نتایج تحقیق نشان داد، در کل دوره پرورش، افزایش وزن پرندگانی با جیرههای حاوی اسانس مرزه خوزستانی، پودر سیر و پودر برگ شبدر تغذیه شدند کمتر از پرندگان شاهد بود (p<0/05).اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت سرمی هورمون های تیروئیدی (T3 و T4)، کلسترول، تری گلیسیرید، HDL و LDL و درصد ماده خشک و پروتئین خام گوشت سینه معنی دار نبود. هم چنین با توجه به زمان های متفاوت نگهداری گوشت سینه در فریزر ( صفر، 24 و 48 ساعت)، اثر تیمارهای آزمایشی برر میزان مالون دی آلدهید و ازت آزاد در 24 و 48 ساعت بعد فریز کردن معنی دار نبود. با توجه به نتایج حاصل استفاده از اسانس مرزه، پودر سیر و برگ شبدر در سطوح مورد مطالعه در این پژوهش تاثیری بر عملکرد و پایداری گوشت سینه ندارد. ارزیابی ترکیبات موثره و فعال این مواد خوراکی و حصول اطمینان از ویژگی های آن ها بر پایداری اکسیداتیو گوشت مستلزم مطالعات بیش تری است. | ||
کلیدواژهها | ||
"اسانس مرزه"؛ "پایداری اکسیداتیو گوشت"؛ " پودر برگ شبدر"؛ " پودر سیر"؛ "جوجه گوشتی" | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Satureja essential oil, garlic and clover leaf powder in diet on performance, blood biochemical parameters and meat oxidative stability of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Drakhshanda Rahimhi1؛ i Hossein Mansoori Yarahmad2؛ Akbar Yaghobfar3؛ Jafar Fakhraei2 | ||
1Student of nutrition Animal Science, Arak Branch, Islamic Azad University, Arak, Iran, dr.rahimi1168@yahoo.com | ||
22Department of Animal Science, Arak Branch, Islamic Azad University, Arak, Iran, h-mansouri@iau-arak.ac.ir | ||
33Animal Science Research Institute, Agriculture, Education and Extension Organization, karaj. Iran ،yaghobfar@yahoo.com | ||
چکیده [English] | ||
For carry out of this study we used 560 Ross 308 (mixed sex) broiler chickens, in a completely randomized design with seven t reatments, four replicates and 20 chickens per each replicate. Experimental treatments were: control (no additive), diets containing levels of 400 and 500 mg/kg Satureja essential oil, diets containing levels of two and four percent garlic powder and diets containing levels of five and 10 percent clover leaf powder. The results of this study showed that weight gain of birds that fed with diets containing Satureja khuzistanica essential oil, garlic and clover leaf powder was less than the control birds (P<0/05) across the trial period. Experimental treatments had no significant effect on serum concentration of thyroid hormones (T3 and T4), cholesterol, triglyceride, HDL and LDL and percentage of dry matter and crude protein of breast muscle. Also, according to different holding times of breast muscle in the freezer (0, 24 and 48 hours), experimental treatments had no significant effect on the amount of MDA and free N at 24 and 48 hours after freezing. According to the results, using of Satureja essential oil, garlic and clover leaf powder at levels investigated in this study, do not have a significant effect on the performance and the antioxidant potential of breast muscle to modulate lipid per oxidation. Therefore, further studies are needed to evaluate the effectivness and active constituents of these nutrients and ensure their properties. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
"Broiler Chicken", " Clover Powder", " Garlic Leaf Powder", " Meat Oxidative Stability", "Satureja Essential Oil" | ||
مراجع | ||
1. Amagase H, Petesch BL, Matsuura H, Kasuga S and Itakura Y (2001) Intake of garlic and its bioactive components. Journal of Nutrition 131(3): 955-962. 17. Kim YJ, Jin SK and Yang HS (2009) Effect of dietary garlic bulb and husk on the physiochemichal properties on chicken meat. Poultry Science 89: 366-370. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 453 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 330 |