![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,933 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,956 |
تأثیر افزودن خوراک گلوتن ذرت خشک بر روی ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری ذرت علوفهای سیلو شده به روشهای آزمایشگاهی و دام زنده ( برون تنی و درون تنی) | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 23-35 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.283620.623413 | ||
نویسندگان | ||
حسن فضائلی* 1؛ فرشید میرزایی2؛ احمد افضل زاده3؛ محمدعلیl نوروزیان4؛ مهدی نادعلیان5؛ هادی حسینی6 | ||
1استاد، موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس تبوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
3استاد، گروه علوم دامی، پردیس تبوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
4دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
5پژوهشگر، بخش تحقیق و توسعه شرکت فراوری فروکتوز ناب، نظرآباد، ایران. | ||
6دانش آموخته دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر افزایش خوراک گلوتن ذرت (خشک) بر ارزش غذایی ذرت علوفهای سیلوشده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده انجام شد. بخش اول آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار انجام شد که در آن؛ علوفه خرد شده ذرت با نسبتهای صفر، پنج و 10 درصد خوراک گلوتن ذرت مخلوط و در بشکه های 200 لیتری پلی اتیلنی سیلو شد. پس از سه ماه، سیلاژها مورد ارزشیابی قرار گرفت. مصرف اختیاری و گوارش پذیری سیلاژها بههمراه خوراک پایه (یونجه+کاه+کنسانتره) بر روی گوسفند نر بالغ نژاد شال(دوساله) تعیین شد. استفاده از خوراک گلوتن ذرت موجب افزایش مادهخشک و پروتئین در علوفه سیلوشده گردید (0/05> P)اما بر pH و درصد ماده آلی اثر نداشت و غلظت ماده خشک سیلاژ به حد مطلوب (35درصد) نرسید. با افزودن خوراک گلوتن ذرت غلظت فیبر نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژ ذرت افزایش اما فیبر نامحلول در شوینده اسیدی کاهش یافت (0/05> P). افزودن خوراک گلوتن ذرت موجب افزایش مقدار مصرف ماده خشک شد (0/05> P). قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و فیبر نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژهای حاوی خوراک گلوتن ذرت بیشتربود (0/05> P). همچنین مقدار مصرف ماده خشک قابل هضم، ماده آلی قابل هضم و فیبر نامحلول در شوینده خنثی قابل هضم، در سیلاژ حاوی خوراک گلوتن ذرت بالاتر بود (0/05> P). بهطورکلی، افزودن خوراک گلوتن ذرت به سیلاژ ذرت علوفهای موجب بهبود کیفیت آن میشود و استفاده از این سیلاژ در جیره گوسفند، مصرف خوراک و گوارش پذیری را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
"سیلاژ "؛ "فیبر ذرت "؛ " گوارش پذیری"؛ "گوسفند"؛ " مصرف خوراک " | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of dry corn gluten feed on chemical composition and digestibility of corn silage by in vitro and in vivo methods | ||
نویسندگان [English] | ||
Hassan Fazaeli1؛ Farshid Mirzaei2؛ Ahmad Afzalzadah3؛ Mohammad Ali Norouzian4؛ Mahdi Nadalian5؛ hadi hosseini6 | ||
1Department of Animal Nutrition, Animal Science Research Institute, Karaj, Iran | ||
2University of Kordistan, Iran | ||
3Professor/University of Tehran | ||
4Department of Animal Science, Faculty of Agriculture/ Abourayhan Pardis, University of Tehran | ||
5Froctose company | ||
6department of animal science,university of zanjan. zanjan,iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effect of dry corn gluten feed (DCGF) on nutritive value of corn silage by in vitro and in vivo methods. The firs stage of the experiment was conducted in a completely randomized design, included three treatments and 5 replicates, in which chopped corn forage was mixed with 0.0, 5 and 10 percent of DCGF and ensiled in 200L polyethylen barrels. After three months of ensiling, the silages were opened and evaluated. Voluntary intake and digestibility of the silages along with basal diet (Alfalfa hay+wheat straw+barley ground) were determined, using mature (two years old) male Shal sheep. Including of DCGF to corn silage increased (p<0.05) dry matter (DM) and crude protein (CP) in the silages respectively, but pH and organic matter values were not affected by the treatments. However, the DM content did not reach to optimum (35%) point. Concentration of neutral detergent fibre (NDF) was increased but acid detergent fibre (ADF) was decreased (p<0.05) as DCGF was increased in the corn silages. Addition of CGF increased dry matter intake of the silages (p<0.05). The digestibility of DM, OM and NDF were higher in silages containing DCGF (p<0.05). The intake of the digestible DM, OM and NDF were higher in DCGF content silages than those of basal diet and control silage (p<0.05). In general,adding DCGF to corn silage could improve silage quality as well as increasing voluntary intake (g/d) and digestibility when fed to sheep. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
"Corn-fiber", "digestibility", "feed intake", "sheep", "silage" | ||
مراجع | ||
1. Abdi Ghezeljeh E, Shodjah J, Danesh Mesgarn M and Janmohammadi H (2006) Voluntary 10. Fleck AT, McCollum FT, Lusby KS, Owens FN and Buchanan DS (1988) Characterization and comparison of corn gluten feed from six Midwest corn processing plants. The Professional Animal Scientist 4(2):17-23. 18. Mullins, C.R., Gringsby, K.N., Anderson, D.E., Titgemeyer, E.C. and Bradford, B.J. (2010). Effects of feeding increasing levels of wet corn gluten feed on production and ruminal fermentation in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 93(11): 5329-5337. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 576 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 394 |