تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,859 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,774,387 |
اثر افزودن گلوتاتیون احیا به رقیق کننده بر پایه نانوذره لسیتین بر انجمادپذیری اسپرم گاو | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 13، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 471-477 اصل مقاله (831.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.287470.623434 | ||
نویسندگان | ||
طوبی ندری1؛ سعید زین الدینی* 2؛ ارمین توحیدی3؛ غلامحسین ریاضی4؛ مهدی ژندی5؛ محسن شرفی6 | ||
1دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی کرج | ||
2دانشیار،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تخصص: فیزیولوژی دام | ||
3استاد،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تخصص: فیزیولوژی دام | ||
4استاد، گروه بیوشیمی،دانشگاه تهران | ||
5دانشیار،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تخصص: فیزیولوژی تولیدمثل | ||
6استادیار،البرز. کرج. دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش ، بررسی اثر افزودن گلوتاتیون احیا به رقیقکننده بر پایه نانوذره لسیتین بر کیفیت اسپرم گاو پس از فرایند انجماد و یخگشایی بود به همین منظور چهار سطح آنتیاکسیدان گلوتاتیون (صفر، یک، 2/5 و پنج میلیمولار) در رقیقکننده بر پایه نانوذرات لسیتین ارزیابی شد. اندازه ذرات لیستین تهیه شده با استفاده از دستگاه سونیکاتور به ابعاد نانو کاهش یافت. 48 انزال طی سه هفته از شش رأس گاو نر هلشتاین با میانگین سنی سه تا چهار سال جمعآوری و منجمد شد. صفات مورد ارزیابی پس از انجماد و یخگشایی شامل، فراسنجههای جنبایی با CASA، فعالیت غشای سلول (هاست) و یکپارچگی غشا (ائوزین- نگروزین) ریختشناختی اسپرم (محلول هانکوک) بود. نتایج نشان داد که استفاده از2/5 میلیمولار گلوتاتیون در رقیقکننده جنبایی کل و جنبایی پیشرونده را افزایش داد (بهترتیب 1/5±63/38 و 1/1±43/1) (p <0/05). درصد زندهمانی و سلامت غشای اسپرم در تیمار حاوی 2/5 میلیمولار بیشتر از سایر تیمارها بود. بهنظر میرسد، غلظت 2/52 میلیمولار گلوتاتیون میتواند غلظت بهینه رقیقکننده انجمادی گاو بر پایه نانوذره لسیتین باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
انجماد-یخ گشایی؛ آنتیاکسیدان؛ گاو:منی؛ نانومیسل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of supplementation of lecithin nanoparticles-based extender with reduced glutathione on freezability of bull sperm | ||
نویسندگان [English] | ||
Touba Nadri1؛ saeed zeinoaldini2؛ Armin towhodi3؛ Gholamhossein Riazi4؛ Mahdi zhandi5؛ Mohsen Sharafi6 | ||
1دانشجوی دکتری فیزیولوژی تولید مثل دام | ||
2مدرس | ||
3مدرس | ||
4مدرس دانشگاه | ||
5مدرس | ||
6مدرس | ||
چکیده [English] | ||
This study was designed to add the reduced glutathione to a lecithin nanoparticle-based extender and evaluate the quality of bull sperm after freezing and thawing. In the present study, the effect of four different levels of glutathione (0, 1, 2.5 and 5 mM) in extender-based on lecithin nanoparticles was evaluated. The lecithin nanoparticles were prepared and the particle size was reduced by using a sonicator device. During three weeks, 48 ejaculates from six Holstein bulls were collected and frozen. Properties evaluated after freezing and thawing were kinetic parameters (CASA), membrane activity (HOST), membrane integrity (eosin-nigrosine) and morphology (Hancock solution). The results showed that using 2.5 mM glutathione in the extender significantly increased total and progressive motility (63.38±1.5 and 43.1±1.1 respectively, P <0.05). The results of eosin-nigrosine staining and Host test showed that the highest viability and cell membrane functionality were related to 2.5 mM treatment (64.8±1.5 and 58.1±1.1 respectively) (p < 0.05). In general, 2.5 mM glutathione could improve the quality of bull sperm compared with other concentrations after freezing and thawing process. It seems that the 2.5 mM glutathione is optimum concentration for bull extender based on the lecithin nanoparticles. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidants, Bull, Freeze-thaw, Semen, Nanomicelle | ||
مراجع | ||
1. Agarwal A, Nallella KP, Allamaneni SS, Said 21. Salmani H, Nabi MM, Vaseghi-Dodaran H, | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 537 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 351 |