تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,093,470 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,198,014 |
اثر توازن کاتیون- آنیون مثبت و منفی در جیره تلیسههای هلشتاین نزدیک زایش بر عملکرد، متابولیتهای خونی و ایمنوگلوبولینهای آغوز | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 50، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 319-328 اصل مقاله (626.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2019.282671.653710 | ||
نویسندگان | ||
وحید غلامحسینی1؛ مهدی کاظمی بن چناری* 2؛ مهدی خدایی مطلق2؛ محمد حسین مرادی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک | ||
چکیده | ||
استفاده از مکملهای آنیونیک در جیره تلیسههای آبستن به منظور ایجاد توازن کاتیون- آنیون منفی در جیرهنویسی گاوهای شیری همچنان سوالبرانگیز است. به این منظور تعداد 12رأس تلیسه آبستن هلشتاین 7±21 روز مانده به زایش در جایگاههای انفرادی در قالب طرح کاملاً تصادفی به یکی از دو تیمار آزمایشی اختصاص یافتند (هر تیمار با 6 تکرار). تیمارها شامل: 1) جیره با اختلاف DCAD برابر 165+ میلیاکیوالان بر کیلوگرم و 2) جیره با DCAD برابر 85- میلیاکیوالان بر کیلوگرم ماده خشک بودند. ماده خشک مصرفی انفرادی، آغوز تولیدی و ایمنوگلوبولینهای آغوز، شیر و ترکیبات آن، بههمراه متابولیتهای خونی (پیش و پس از زایش) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد ماده خشک مصرفی دامها تحتتأثیر تیمارها قرار نگرفت. pH خون در قبل از زایش در تیمار با DCAD منفی کاهش یافت. در بین متابولیتهای خون، تنها غلظت کلسیم خون در تیمار با DCAD منفی افزایش یافت و این در حالی بود است که تیمار با DCAD مثبت نیز افت کلسیم را تجربه نکرد. مقدار آغوز تولیدی، چربی و پروتئین شیر، ایمنوگلوبولینهای M و A آغوز، امتیاز وضعیت بدنی دامها تحت تأثیر قرار نگرفتند. تنها ایمنوگلوبولین Gدر خون و آغوز مربوط به تلیسههای مصرفکننده جیره با DCAD منفی افزایش داشت. بهطور خلاصه نتایج نشان داد ایمنوگلوبین G در سرم و آغوز تلیسههایی که جیره با DCAD منفی دریافت کرده بودند افزایش نشان داد و پژوهشهای بیشتری به منظور بررسی تأثیر DCAD منفی بر تلیسههای انتظار زایش درگیر شرایط تنش موردنیاز میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اختلاف کاتیون- آنیون جیره؛ ایمنی آغوز؛ تلیسه انتظار زایش؛ مکمل آنیونیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of positive and negative dietary cation-anion difference in close-up Holstein heifers on performance, blood metabolites and immunoglobulin of colostrum | ||
نویسندگان [English] | ||
Vahid Gholamhoseini1؛ Mehdi Kazemi-Bonchenari2؛ Mahdi Khodaei Motlagh2؛ Mohammad Hossein Moradi3 | ||
1Former M.Sc. Student, Department of Animal Science, Arak University, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, Arak University, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Science, Arak University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Supplementing anionic salts to make negative DCAD in close-up heifers’ diets is still a challenging topic in formulation of dairy cattle rations. Twelve close-up Holstein heifers (21 ± 7 d expected to calving date) were fed individually and allocated to two treatments of 6 animals each. Experimental treatments were; 1) positive DCAD with level of +165 meq/kg basis on dry matter; and 2) negative DCAD with the level of -85 meq/kg basis on dry matter. Dry matter intake (DMI), milk yield and composition, colostrum yield and its immunoglobulins content and some blood metabolites (pre- and post-partum) were evaluated. The results show that DMI was similar between treatments. The blood pH was lesser in negative-DCAD fed heifers. Among blood metabolites, only Ca was increased in negative-DCAD fed heifers. Colostrum and milk yield and milk composition, colostrum concentrations of IgM and IgA were similar between treatments. However, serum and colostrum concentrations of IgG were slightly increased in negative-DCAD fed heifers; a further research should be carried out to elaborate on the effects of using negative-DCAD rations in close-up heifers exposed to stressful conditions. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anionic salts, colostrum immunity, dietary cation– anion difference | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 378 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |