
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,544 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,895,211 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,942,511 |
تأثیر جیرههای حاوی دانه کتان و دانه سویا بر عملکرد میشهای ماکوئی در دوره انتقال | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 22، شماره 2، تیر 1399، صفحه 237-247 اصل مقاله (883.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.279909.623391 | ||
نویسندگان | ||
میثم شرافت1؛ یونس علی جو* 2؛ بهزاد اسدنژاد3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2استادیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
3دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
اثر جیره های دانه کتان و سویا بر عملکرد میش های ماکویی در دوره انتقال در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و یک میش در هر تکرار با استفاده از 16 راس میش آبستن شکم دوم نژاد ماکویی با میانگین سن سه سال و وزن (2/4+_65 کیلوگرم) که در یک محدوده از روزهای زایمان مورد انتظار(5+_30 روز) بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد( جیره پایه)، جیره حاوی 10 درصد دانه کتان: جیره حاوی 10 درصد دانه سویا: و جیره حاوی نسبت 50:50 دانه کتان و سویا بود. تیمارهای آزمایشی تاثیری بر مصرف خوراک میش ها در قبل و بعد از زایش نداشتند. وزن بره ها و ترکیب شیر میش ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. تولید شیر میش های تغذیه شده با جیره حاوی کتان بیش تر بود(p<0/05). میش های تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط دانه کتان و دانه سویا بیشترین غلظت پروتئین کل سرم را داشتند(p<0/05). سایر متابولیت های سرم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارنگرفتند. غلظت اسیدوالریک مایع شکمبه در میش های تغذیه شده با جیره های دارای دانه سویا و مخلوط دانه سویا- دانه کتان بیش ترین مقدار بوئ(p<0/05). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از جیره دارای دانه کتان و دانه سویا تا سطح 10 درصد جیره بدون اثر منفی بر مصرف خوراک باعث بهبود عملکرد میش ها در دوره انتقال و افزایش تولید در اوایل دوره شیردهی می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تخمیر شکمبه؛ دوره انتقال: دانه سویا؛ دانه کتان؛ متابولیتهای خونی؛ میش ماکویی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of flaxseed and soybean seeds on the performance of Maque ewes during transition period | ||
نویسندگان [English] | ||
Meysam Sherafat1؛ meysam alijoo2؛ Behzad Asadnezhad3 | ||
1Urmia university | ||
3Urmia university | ||
چکیده [English] | ||
The effect of flaxseed and soybean seed on the performance of Maque ewes during the transition period in a completely randomized design with four treatments and four replications and one ewe per replicate using 16 pregnant Maque ewes with average age of three years and weight (65 ± 2.4 kg) was investigated. Experimental treatments included: control diet (basal diet), diet containing 10% flaxseed; Contained 10% soybean seed and 50:50 dietary ratio of flaxseed and soybean seed. Experimental results showed no effect of treatments on feed intake of ewes before and after calving. Milk production of ewes fed flaxseed diets was higher (p<0.05) and ewes fed 50:50 diets containing flaxseed and soybean had the highest total serum protein concentration (p<0.05). Other serum metabolites were unaffected by experimental treatments. Rumen fluid valeric acid concentration was the highest in ewes fed diets containing soybean seed and soybean-flax seed mixture (p<0.05). Results of this experiment showed that using flaxseed and soybean seed up to 10% diet without adverse effect on feed intake improved ewes performance during the transition period and increased production in the early lactation period. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blood Metabolites:FlaxSeed, Macque ewes, Rumen Fermentation, Soybean seed, Transition period | ||
مراجع | ||
1. Allen M S (2000) Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactatingdairy cattle. Journal Dairy Science 83: 1598-1624. 16. Hristov A, Domitrovich C, Wachter A, Cassidy T, Lee C, Shingfield K, Kairenius P, Davis J and Brown J (2011) Effect of replacing solvent-extracted canola meal with high-oil traditional canola, high-oleic acid canola, or high-erucic acid rapeseed meals on rumen fermentation, digestibility, milk production, and milk fatty acid composition in lactating dairy cows. Jornal of Dairy Science. 94: 4057-4074. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 460 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 370 |